Маринов отчете: Още седем души в ареста след снощния протест

Две силни самоделни бомби полетели към Партийния дом
Обновена: 15 юли 2020 14:37 | 15 юли 2020 14:09, Камелия Цветанова
115

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Две самоделни взривни устройства са хвърлени на снощния протест по сградата на бившия Партиен дом.

След разследване днес са задържани още 7 от провокаторите на протеста, съобщи МВР шефът Младен Маринов в парламента. Изслушването му стана по настояване на БСП.

Той призна, че още преди дни в полицията са постъпили сигнали, че ще има опити за агресия спрямо полицаите и институции, което за съжаление се потвърди на протеста във вторник, когато беше атакувана сградата на Народното събрание -2.

Още по темата

"Полицаите не са там за саморазправа, те не са там, за да бият, а за да оказват съдействие на протестиращите. Всички полицаи са инструктирани да не се подават на провокации и да използват сила и други средства само когато са заплашени“, увери министърът.

Заради ексцесиите снощи са задържани шестима, днес още 7, но е възможно и други да се окажат в ареста, защото разследването продължава да тече.

МВР шефът призова протестиращите да го правят мирно.

А конкретно за протеста снощи Маринов обясни, че събирането на протестиращите е започнало около 16,45 ч. пред Президенството, след това е започнало шествие до площад "Независимост“, където се е провел митинг.

"Около 21 ч. участващите започват да палят факли, димки и изстрелват пиротехнически ракети към сградата на Народното събрание – 2. На сградата са се покачили 4 лица, които са разпънали транспарант. При слизане на лицата около 22 ч. транспарантът, който е поставен от тях, пада като в този момент обособена група от протестиращи започват на хвърлят камъни, бутилки и предмети към полицаите. В същото време са взривени и две силни самоделни взривни устройства. Един от протестиращите пада най-вероятно вследствие на взрива, при опита на двама полиция да му помогнат, те са атакувани от протестиращите и тръгвали към входа на сградата, там започват да удрят и други полицаи и хвърлят боя по сградата“, разказа за случилото се Маринов.

Пострадалите полицаи са двама – един е с прозерна рана на главата, друг с наранявания по тялото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ВЕТО ШОФЬОРА КОГА ЩЕ СЕ МАХА
76
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И ПРОТЕСТИ НЕ МОЖЕМ КАТО ХОРАТА ДА ПРАВИМ ТВА БЪЛГАРИТЕ!ВИЖТЕ КВО ПРАВЯТ ВЪВ ФРАНЦИЯ, АНГЛИЯ - ВДИГАТ ГРАДА С КРАКАТА НАГОРЕ!ТУКА ЕДВА ЛИ НЕ ИМ СЕ ИЗВИНЯВАМЕ, ЧЕ СМЕ ИМ НАРУШИЛИ СПОКОЙСТВИЕТО НА ***!
75
4
 
4
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Каквото и да отчита Маринов стискайте зъби. ОПГ са пътници.
74
5
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 3 години
Резил Един бандит избягал от правосъдието,ръководи митинги от странство.Не ви ли прилича това на 1944 година "Говорит москва. Убийте този и ликвидирайте онзи. Ние идваме.
73
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 88Тиквения мафиот ще падне от власт, а вие продажни гербави амеби оставате безработни!Няма основание за да пада! Правителството е абсолютно легитимно (по закон) а също така има достатъчно обширни доказателства че протестите са нагласени. За да падне трябва да искате референдум или предсрочни избори! Със "слонска сила" няма да се получат нещата, напротив, ще са в полза на БКП2 (Герб)! Ако си мислите че БКП1 (БСП) ще ви оправи бързо ще ви заминат илюзийте!
72
1
 
6
 
! Отговори
бахуро преди 3 години
А шофьора на Мето кога зад решетките?
71
2
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
"Народът въобще не разбира от добродетели; той величае винаги долните хора, хайдуците, развратниците, престъпниците, лъжците, изнудвачите и на такива той поверява своята съдба. Такива избира той за Народното събрание, а на умните, почтените народът се присмива и ги забравя."КАКВО НЕ ВИ Е ЯСНО БYЛГAРОПИТЕЦИ БАЛКАНСКИ ?!?!
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Вижте сега16-ти е протеста на БОЕЦ
69
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа е създал приложение чрез което контролира неговите платени глутници и провокатори.
68
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да стигна до президентството ме провериха и ровиха в раницата ми? Кой полицай ги е пуснал? Със сигурност е със съдействие на полицай!
67
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е никакъв протест. Дори е организиран от самия ГЕРБ защото хвърлят само срещу партийния дом. По улиците се расхождат като мухи без глави и се снимат по тв колко са умни и красиви.
66
0
 
5
 
! Отговори
Вижте сега преди 3 години
Херо Мустафа от САЩ посолството е посочила дата до 16-ти Хамериканци да не се мотаят из София.Логично е да се случи нещо и да спрат да врещят по улиците.Ще видим какво са измислили мнооого скоро.
65
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ето защо Черепа е поддържал отбора - не от любов към спорта, а да има под ръка лaйнян поток, който може да управлява с мобилния си телефон. И никой няма да застане на пътя на този поток. Центъра на столицата стана като стадион - димки, бомбички, боя... А тези *** се знаят, ако само няколко от тях бъдат СМАЗАНИ, другите колкото и дрогирани да са, ще се изпокрият като мишки, та и на мач няма да ходят. Трябват бързи ефективни присъди, от по един месец, да са в затвора.
64
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кои мутри искате да дойдат на власт бе ЯСЕН ВЪПРОС ДАЙТЕ ЯСЕН ОТГОВОР НЕ СЛАГАЙТЕ САМО МИНУСИ И ГЛУПАВИ ДЕТИНСКИ КОМЕНТАРИ.Дайте имена НА ХОРА,НА ПАРТИИ,ОСТАНА САМО КОПЕЙКИН плюс досега изброените и Ристо гърбавоносият психодесния.Но не се вижда той там в агитката,разбра че БКП ще яхнат пишман протестите,а пък БКП и те си скриха мутрите защото пък тия сега коитопротестирали били протестирали и против Олигарски преди 7 години!!Прави са,на това му се вика ШИЗОФРЕНИЯ,ама викайте си де.
63
7
 
6
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Живеем в ДС мафиотска к0чина.Повярвайте ми, при соца беше по-добре !!!!!!!!!
62
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Черепа плаща 500 лева за сблъсък с полицията, и 1500 ако влезеш в Пирогов.
61
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
кАжи братино КОИ МУТРИ ИСКАШ ДА ЗАМЕСТЯТ СЕГАШНИТЕ???Май не знаете,нали точно снощи разговарях с едни такива ДЕЧУРЛИГА,не знаят какво искат само си пискат,лензат се като че ли им люпят великденски яйца,не искаме Радев,не искаме Божков,а най=противен ни е Славчо,хахаха Е КВО ИСКАТЕ както би казал БОЖКОВ?Дрога,ку..рви и купона да върви.Но ти си от ТРОЛОВЕТЕ И ОТ ПЛАТЕНИТЕ КАТЕРАЧИ!!!В една НОРМАЛНА държава щяха ДА ВИ ПРЕБИЯТ ПОЛИЦАИТЕ и понапръскат с газ и да ви изкъпят после!КЕ=ЛЕ=ШИ.
60
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24 часа съобщава, че американците спират всички газови проекти у нас. На фирмите, изграждащи "Турски поток" ще бъдат наложени санкции. Спира се и финанасирането на хъба България- Гърция за втечнен газ. Очаква се тази нощ решението да бъде подписано от Тръмп. Всъщност и това е била причината вчера Херо Мустафа да отиде при Борисов.
59
5
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 3 години
Те хубаво протестират, но ще дойдат други вместо ГЕЛБ, да ни грабят, най-вероятно !
58
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не го разбирам това с трошенето на материални неща. Какъв е смисълът ? А и нали се сещате с чии пари ще бъдат поправени щетите ? Това е все едно да си чупиш колата, защото бензина е много скъп.