Поредно нападение над полицаи, НФСБ иска Маринов да им разреши да стрелят

Докога ще продължава тормозът на маргиналните тълпи?
103
Поредно нападение над полицаи, НФСБ иска Маринов да им разреши да стрелят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След поредното нападение над полицаи в ромска махала, лидерът на НФСБ Валери Симеонов поиска от МВР шефа Младен Маринов публично да огласи, че служителите на реда имат право да се защитят и да им позволи да използват огнестрелни оръжия, когато са нападани.

Поводът за това е случаят от вчера, при който трима полицаи и тяхното куче бяха атакувани с брадви и ножове  в ромската махала на Кюстендил.

Още по темата

„Протестът ще отмине, правителство ще оцелее, но тежките етнически проблеми в обществото ще останат“, скочи той.

За Симеонов е недопустимо през 2020 г. полицаи да се нападат с ножове, секири и метални пръти.

„На запад от Балканите такова нападение се приема за терористичен акт, в нашата родина това е ежедневие, което се счита за битов акт. Такива нападения от цигани се случват непрекъснато“, коментира той.

Като пример Симеонов посочи нападнати и бити полицаи  в Сливен, Пловдив и други места и все след опит да се „спре чалга терорът на пияни и озверели цигански тълпи“.

Според него мургавите нападатели са с чувството за безнаказаност, защото знаят, че ще бъдат защитени от адвокатите на правозащитни организации и че имат политическата защита на ДПС.

"Тази псевдноетническа партия, която е загубила доверието на турския етнос и се е преориентирала към купуването на гласовете на ромския етнос“, обвини лидерът на НФСБ.

Той призова политиците да осъдят агресията на маргиналзираните групи, защото тези престъпления ставали епидемия – тормоз и побой, а тях са подлагани лекари, полицаи, горски и социални работници.

„Време е българските интуиции, политици и партии да преодолеят страха си от прилагане на закона в пълния му обем и е време вътрешният министър публично да обясни, че полицаите имат право на защита и да разпореди употребата на огнестрелни оръжия, когато те са нападани с оръжия. Никой не може да е по-голям от закона независимо от неговия етнически, материален, сексуален и социален статус“, отсече Симеонов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
5
 
5
 
! Отговори
Иван Козарев-Балкан преди 3 години
Винкелът се ери на Маалата;))) Маалата, Винкел, отдавна управлява държавата, ако не си го разбрал вече 3 години, откак захлебваш от таа Маала, значи си по сляп и от къртица! Та, като оцелее твоето правителство, какво? Никой не обича милиционерите! И ако българите са овце, то новите българи - не са;))) Па и какво се пениш, толкова? Ти като татарин си фанал малко от тейният ген;)))
8
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В конфликт между роми и ушеви съм силно затруднен чия страна да взема...Ако може да се заличат взаимно.
7
12
 
20
 
! Отговори
аз преди 3 години
Тоз човек имам чувството, че е най-реално мислещия от всички политици накуп...случват се някакви безумия и всички спят... Нека нека, скоро *** ще ни превземат и ще ни е страх по собствените си улици да ходим
6
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Светът ви гледа срамотиите.Волен изглежда като цветенце пред Далавери Симеонов.
5
11
 
15
 
! Отговори
Ss преди 3 години
Таз мишка да вземе да се върне там откъдето изпълзя! Единственото с което ще се запомни е с дърпането на бабите по границата!
4
11
 
21
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 3 години
Валерката трупа точки преди да изритат безполезния му zadnik от парламента.
3
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Задължително вадиш патлака и в капачките огън ,как ще нападат с ножове и секири по смело ченгета.
2
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все някой ще разреши на полицията да работи нормално.Не знам дали ще използва огнестрелно или друго оръжие, но Природата ще измисли нещо.
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Маринов да им разреши :D