За 3 години: Близо 75% от министрите в кабинета "Борисов 3" са сменени

Сегашните 5 оставки са най-големият "ремонт" накуп в правителството
23 юли 2020 21:31, Красимир Ангелов
100

Оставките са обичайна практика за кабинета "Борисов 3". За три години управление рокади по върховете имаше в почти всички министерства. Близо половин година преди да изтече третият мандат на премиера Бойко Борисов, в кабинета са сменени 75% от министрите. Част от рокадите настъпиха под натиска на улицата.

Първата оставка беляза сформирането на кабинета. Проф. Николай Петров напусна поста си на здравен министър след разкрития за обществени поръчки и конфликт на интереси.

Още по темата
През лятото на 2018 година за първи път видяхме оставки накуп – след трагедията край Своге. Политическа отговорност за случилото се поеха трима министри - на вътрешните работи Валентин Радев, на транспорта Ивайло Московски и на регионалното развитие Николай Нанков.  "Ние сме лицата, които подават оставка. Оставките никога не решават проблеми", коментира тогава Валентин Радев.

Отново след обществено недоволство и заради неподходящ изказ с поста си на вицепремиер се сбогува Валери Симеонов. Събори го репликата "Кресливи жени с уж болни деца", изречена по адрес на майките на деца с увреждания. "Аз не мога да си позволя да тежа на това управление като воденичен камък", беше реакцията на Симеонов тогава.

В имотен скандал беше замесена Цецка Цачева. Тя напусна правосъдното министерство, след като се разбра, че си е купила луксозен апартамент на занижени цени. Пролетта на 2019 година с поста си се раздели и министърът на земеделието Румен Порожанов. Последва го социалният министър Бисер Петков.

В началото на турболентната 2020 заради водната криза в Перник си тръгна и министърът на околната среда и водите Нено Димов. Той напусна министерството с белезници.

На 15-ия ден от антиправителствените протести дойде и най-сериозният ремонт на кабинета "Борисов 3“. С постовете си разделиха петима. Така подадените министерски оставки за изминалите 3 години станаха 14.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов и телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 44МНОГО ДРУГАРЮ, МНОГО
48
1
 
4
 
! Отговори
До 44 преди 3 години
Колко народ мислиш ще гласува за партията на Цветанов ревачо
47
5
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
До До До До До До 12протестиращите са безпартийни колкото Корнела е безпартийна, другари ваши цирк свърши иде НАТО да ви клати
46
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво!Правителството изчиства гнилите си ябълки!АРадеф кога?
45
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЩЕ ИМА КЪСАНЕ НА ВАТЕНКИ И ***
44
2
 
5
 
! Отговори
До До До До До 12 преди 3 години
Протестиращие са безпартийни и си нямат партия , но ще си направят и ще спечелят изборите другарю
43
3
 
7
 
! Отговори
баце преди 3 години
От тиквуна толкова. Този не си избира министрите - назначават му ги.
42
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
Спокойно бе другари ще има нова партия, на Цветанов - убиеца на червената мафия. Е тогава как ще ревете, кеф ми е още от сега хахаха
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До До До 12ПРОТЕСТИРАЩИТЕ БЕЗПАРТИЙНИ КОМУНИСТИ ПРОТЕЖЕТА НА БСП СИ ИМАТ ПАРТИЯ НА ПОЗИТАНО
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГЕРБ ДЪРЖАТ ВЛАСТТА 33 А съпругата на Борисов къде е ?
39
2
 
5
 
! Отговори
До До До 12 преди 3 години
Не съм комунист но ти си от пребоядисаните комунисти, казвам,само че протестиращите безпартийни трябва да направят партия с млади хора
38
1
 
7
 
! Отговори
Kit Chelin преди 3 години
Др. Борисооф от вашите думи през последните дни разбирам, че в нашата държава всичко зависи от Шиши. Ако е толкова "велик" този човек дайте направо да става президент или премиер. Щом страната ни се управлява задкулисно от него дайте да му се даде реална власт. Защо само поставят лица, които са зависими от него?. Хора станахме за смях всички да се оправдават с някой си Шиши. В България има достойни и умни хора, които да ни управляват, а не корумпирани и нагли кариеристи, които мислят за себе си.
37
1
 
4
 
! Отговори
ivailo преди 3 години
Едни корумпирани некадърници , сменят други... Само , най-големият некадърник си стои на поста, засега... Но , и неговият край е близо.
36
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко доказа че който се довери на червени дъртаци губи.
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 12ЩОМ ТРЯБВА ДОБРЕ ДРУГАРЮ, ВИЕ КОМУНИСТИТЕ ВСЕ ТОВА ПОВТАРЯТЕ И ВСЕ ГУБИТЕ.
34
1
 
3
 
! Отговори
До 12 преди 3 години
Трябва новата партия на безпартийните да спечели а не Дончев ,Дончев е същия не става за премиер народа е против тях може и да останат втора трета четвърта пета и тнт партия
33
0
 
3
 
! Отговори
само си проучва преди 3 години
кълве ли рибата - още никой последните не е подал оставка
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво по-точно тези новите ще направят до края на мандата? Хайде, нека като правят такива кадрови промени да разясняват каква е логиката на рокадата, какво се очаква, и защо в това добро правителство има смяна на 75% министрите? Нали всичко е ок и няма нужда от оставка??? Прах в очите.
31
3
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ ДЪРЖАТ ВЛАСТТА преди 3 години
...И ДА РЕВЕТЕ , КАТО БИКОВЕ....ФАЙДА ЙОК!!!!ПАРЯСНИКА НЕ Е ГОДЕН ДОРИ ЖЕНА ДА УПРАВЛЯВА....ХА,ХА,ХАААААААААЛЮБОВНИЦАТА МУ , ПРАЩА ОХРАНАТА ДА И КУПУВА ПРАШКИ....!ЕГАТИ РЕЗИЛА!!!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 13ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ ОРЯЗА БЮДЖЕТА НА МАРИЯ ГАБРИЕЛ, А ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ ГО ПОТВЪРДИ. ПРОСЛОВУТИТЕ И МИСИИ ВЕЧЕ ГИ НЯМА И ХОРИЗОНТ ЕВРОПА ОСТАВА ЧИСТ.