Окончателно! Рокадите в кабинета са факт, Борисов не се появи

Само социалистите се противопоставиха на смяната на министрите
Обновена: 24 юли 2020 10:46 | 24 юли 2020 10:42, Камелия Цветанова
167
 Окончателно! Рокадите в кабинета са факт, Борисов не се появи
Само социалистите бяха против оставките на министрите. Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
Въпреки настояванията на БСП премиерът Бойко Борисов да дойде в Народното събрание, той не присъства на гласуването на персоналните промени в кабинета му.
 
С гласовете на мнозинството бяха сменени петима министри. Само от БСП критикуваха остро промените в Министерски съвет.
 
Червената шефка Корнелия Нинова обвини управляващите, че не са чули гласа на хората, които са по улиците на България.
 
"Те искат оставка на Борисов и кардинална смяна на олигархично-мафиотския модел. Сега какво предлага Борисов – имитация на промяна, мимикрия с оставка на министри. Винаги, когато има проблем се гори бушон, за да се спаси системата. Имате една мантра, че и при съмнения за корупция освобождавате министри, а всъщност вие сменяте министри, за да спасите корупцията, за да запазите системата“, скочи тя.
Още по темата
По думите й управляващите са нестабилност и са източник на кризи.
 
"Искаме да си ходят, за да не се прави лобистко законодателство, за да не се използват институции като бухалки, да не се назначават послушници, за да няма пропаганда, репресии и страх. Българският народ си поиска държавата от мафията", настоя Нинова.
 
В крайна сметка рокадите в кабинета са факт.
 
Досегашният здравен министър Кирил Ананиев поема поста на финансовия министър Владислав Горанов. 
 
Министър на вътрешните работи става досегашния директор на ГД „Национална полиция“ главен комисар Христо Терзийски, който сменя на поста Младен Маринов.
 
Лъчезар Борисов, който беше заместник-министър на икономиката, наследява Емил Караниколов.
 
Николина Ангелкова вече не е министър на туризма. Този ресор ще бъде съвместяван от вицепремиера по икономическата и демографската политика Марияна Николова.
 
Новият министър на здравеопазването е досегашния изпълнителен директор на УМБАЛ ”Александровска” ЕАД проф. Костадин Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


167
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
7
 
16
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Нормално!!!Така би постъпил,всеки уважаващ себе си ГЕНЕРАЛ и мъж!!!...да се скрие,някъде докато се обсъждат кашите,които е надробил...
74
7
 
17
 
! Отговори
Koko преди 3 години
Бойко се скри бил в карантина. Може би това е плана карантина до края на мандата.
73
8
 
6
 
! Отговори
30 ГОДИНИ преди 3 години
това е почти половин живот. През главите ни минаха бурни времена. ИМАШЕ ГЛАД И МИЗЕРИЯ. ИМАШЕ РАЗРУХА И БОЛЕСТИ! Но ние винаги вярвахме! Учехме децата си, че Европа - това е нашето бъдеще. Но не ги научихме на НАЙ-ВАЖНОТО! НИКОГА С КОМУНИСТИТЕ! Направихме ВСИЧКО за тях НО НЕ ПОСМЯХМЕ ДА И ПОКАЖЕМ ИСТИНАТА ЗА КОМУНИЗМА, ЗА ЛЪЖЛИВОТО МУ ЛИЦЕ И ЗЛОВЕЩА ПРИРОДА. Днес НАШИТЕ лидери ги поведоха към ЗАКОЛЕНИЕ. СБОГОМ ДЕЦА!
72
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Do you want coffee or...? Аз имам...ъъъ торта...ъъъ торта имам...ъъъ Сахер
71
10
 
8
 
! Отговори
Ужасен преди 3 години
Борисов не се появи, но за сметка на това Корнелия не само че беше там, но и говори. Отврат!
70
8
 
14
 
! Отговори
СУДЖУК ТУЛУПОВ КЮЛЧЕ преди 3 години
В Барселона съм, в Барселона съм......
69
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво му е да присъства на господин Методиев?И парламента и министрите му , служат единствено като смокинов лист .
68
9
 
8
 
! Отговори
Спасяваме р-к Радев преди 3 години
Не искат реформиран кабинет,а искат нов парламент с идеята,че ще червен,ако махнеш грима на куклите.Нужен им е нов парламент,защото имат неотложна поръчка - спешно да се свали Гешев, който засегна много приятели и спонсори на БСП,а също хвана двама съветници на Президентството,чието осъждане ще лиши Радев от втори мандат. Само свалянето на Гешев може да спаси тези хора и Радев,а това може да стане само след сформиране на нов удобен парламент,който да направи законови промени елиминиращи Гешев.
67
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хора ,какво го занимавате с оставки ....? Ами то сега не му е до това ,любовницата му го предаде ,той пък много я обичал ......тя пък го снимала и го изложила Оставете го намира:))))))
66
6
 
13
 
! Отговори
Kit Chelin преди 3 години
Биби още един път показа, че не го интересува, че сме парламентарна република. Ясно е че за него сме премиерска. Той се смята, че е над НС. Време е да си ходи и покрай него всички нагли, самовлюбени гербери и патреоти. Добре, че горкия не знае езици да чуе какво говорят за него лидерите от ЕС, че ще скочи от някой прозорец на МС от срам и резил. А и БСП са жалки. След като не се появява ББ напускате веднага заседанието на НС. Ясно е че ще гласувате против, просто не участвайте в играта на Герб.
65
3
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
До аз-ътПак не си ги nило---е нищо. Като гледам - Вие сте подпийнал достатъчно и за двама ни.
64
3
 
13
 
! Отговори
Яким Вълев Донев 2 преди 3 години
Наистина щеше да е много комично , ако не беше трагично! Ананиев - от Здравеопазването директно на Финансите! Ха ха ха ! Брех ! Тоя човек голям спец , бре ! Става за Министър на всичко ! ... А другите ?!?! Чух снощи изказване на една Дама - водеща се ЗАМЕСТНИК - МИНИСТЪР само че не разбрах на какво ... Малеее ... Такова диалектно и селяндурско "говорене" НЕ бях чувал отдавна! Останах като ударен от мълния! Дамата ставаше ... Но за кметски наместник на някое Пернишко село !!! ......
63
5
 
16
 
! Отговори
ХХХ преди 3 години
Как ще присъства ....това слабоумното не може адекватно да отговори на един елементарен въпрос !
62
3
 
8
 
! Отговори
две думи преди 3 години
крадлива пасмина!
61
3
 
9
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Проблемът на това общество е, че будните и активните, работещите извън администрацията и издържащите тази държава нямаме представителство в този парламент. Само тикви, комунисти и турци, представляващи консуматорите. Битката на ин и ян, на бъдещето и миналото, на добро и зло е в ход. Крайно време е доброто да вземем своята битка и да се качи на последния влак. Много мислещи хора си даваме сметка, че това е последната ни битка, или я печелим или се оставяме суджукари и шумкари да ни дирибействат.
60
7
 
14
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Договори милиардите за Ковид-19-------Боко не е договарял никакви милиарди.Просто присъстваше безгласно от наше име.Толкова му отсипаха. А всичко е, защото е прос и не знае да си затваря устата и е бес 200 хората, които го хранят.
59
5
 
9
 
! Отговори
Яким Вълев Донев преди 3 години
"Невероятни" промени ... Направо ще падна ..... Ама от ... смях ! Махат Министър - титуляр и слагат заместника му , който е повече от ясно че е същия като титуляра иначе просто няма да е там ! "ПАРАШУТИСТИ" по роднинска и политическа линия , та ... дрънкат! То няма лошо и "ПАРАШУТИСТ" да си , но да си КОМПЕТЕНТЕН ! А над 50 процента от тия са АДСКИ НЕКОМПЕТЕНТНИ , че някои и НЕГРАМОТНИ ...... :( !!! Тоя Ананиев през колко МИНИСТЕРСКИ КРЕСЛА ЩЕ МИНЕ , ЗА ДА СЕ ВИДИ ЧЕ НЕ СТАВА ?!?! ПЪЛЕН СМЯХ !!!
58
9
 
16
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Десницата направи страшно попадение с десанта на сараите, но като цяло им липсва харизматичен лидер, който да се хареса на масите...----- Ти мислиш ли, че монотонното блеене на банкянския *** вече привлича някого? Отдавна е изчерпан като харизма. Гниещ политически труп, който само трови обществения живот, заедно с провалената си партия от тьпи п)/тки. Пропусна момента да се оттегли що-годе прилично, сега ще бъде изринат като л.йно.
57
5
 
5
 
! Отговори
Господи! преди 3 години
Пази България! Ние които години след години, избори след избори, гласувахме за СИНЯТА ИДЕЯ! ЗА ЕВРОПА! ЗА ДЕМОКРАЦИЯ! Не които БЯХМЕ ПРОДАДЕНИ ОТ НАШИТЕ ЛИДЕРИ ОТ ДБ! Ние днес трябва да благодарим на ТЕЗИ ПРОТИВ КОИТО ВИНАГИ СМЕ СЕ ИЗПРАВЯЛИ! За това, че оцеляха! БЛАГОДАРЯ ВИ! Вие останахте нашата ЕДИНСТВЕНА НАДЕЖДА!
56
8
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Защо да се появява Борисов, той си свърши работата и с Европрадседателство и с инфраструкторните проекти, и с рамките на бюджета, и с влизане в чакалнята на Еврозоната, и с милиардите които договори за борба с Ковита и икономическата криза...сега е дал възможност на божковците и фигурантите им, на опозицията, на градската десница която напоследък се проявява по-скоро като левица...нека всички тези да викат Мафия и Оставка, после ще дойдат следващите избори и тогава ще се чуе и гласът на суверена