Близнашки: Уместно е да се мисли за радикална развръзка!

Как се променя Конституция без предварително широко професионално обсъждане?
14 авг 2020 22:21, Петя Славова
91


Имаме много странно стечение на обстоятелствата, едно е да искаш оставката на премиера, друго е да искаш оставката на главния прокурор. Това каза за "Денят ON AIR" експертът по конституционно право проф. Георги Близнашки.

"При подобна ситуация трябва да се търси решение, ситуацията е странна. Държавният глава наруши Kонституцията като посочи кои са добрите и кои са лошите. Някои от хората казват, че мафията е именно в неговото обкръжение. Само Бог разпределя добрите и лошите, не е дадено на смъртните да раздават оценки кой е мафия, кой е мутра", обясни Близнашки и допълни: "Това е трагедията на България - избрахме случаен човек за президент".

По думите му е уместно да се мисли за радикална развръзка.

"Министър-председателят успя днес да изненада всички", коментира събеседникът за Bulgaria ON AIR.

"Гордея се с много неща в тази Конституция, гордея се, че спасих родното черноморие от разграбване", обясни Близнашки.

Според него е грешка в Конституцията прекият избор на държавния глава от народа.

"Всичко зависи от това дали в НС ще има необходимата воля и ще се съберат 160 народни представители. 30 години живеем в условията на демокрация, може би трябва да се даде възможност на една нова генерация да се произнесе по тези въпроси", обясни събеседникът.

"Каквито и промени да се предлагат, трябва да се случат енергично. Надявам се, че здравият разум ще просъществува. България няма време за губене, заради традиционната конфронтация по нашите географски ширини. Не може да извадиш Прокуратурата от съдебната власт. Има дефицит на държавници. Имаме най-добрата конституция в Централна и Източна Европа", каза още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
15
 
18
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Според него е грешка в Конституцията прекият избор на държавния глава от народа.-Интересно,когато избраха Плевнелиев не беше грешка. И когато предлагаха Цецка Цачева, пак не им пречеше прекият избор. Гербаджиите просто копаят дъното със зъби и нокти...
9
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От къде изпълзя този мръсен, гаден, пребоядисан тъмночервен *** Близнашки?
8
5
 
20
 
! Отговори
Този преди 3 години
Го уважавах докато не го напазарува ДПС. От тогава е безродник и работи в ущърб на страната и в почза на работодателя си. За съжаление еничари много.
7
15
 
17
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ГЕРБ ИЗОБЩО НЕ ПЕЧЕЛЯТ ВРЕМЕ!ВРЕМЕТО Е НАШЕ!!!ИДЕ ВРЕМЕ ЗА ГЕНЕРАЛНАТА ПРОМЯНА В КОНСТИТУЦИЯТА , ПИСАНА НА КОЛЯНО ОТ БСП И АГЕНТИТЕ НА ДС!ИДВА ВРЕМЕ ЗА РЕСТАРТ НА "КОМУНИСТИЧЕСКИЯ -КАПИТАЛИЗЪМ"!!!ДА ЖИВЕЕ НОВАТА ДЕМОКРАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ ОТ ЗАПАДЕН ТИП!/...а не разни ментета писани от КГБ и ДС.../
6
18
 
22
 
! Отговори
Оптимист преди 3 години
Яжте жълти неща, тролчета! Докато ви плаща червената проруска мафия! Когато и да има избори, свестните хора все ще гласуват за ГЕРБ! Близнашки е умен мъж, не като вас.
5
16
 
15
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Обаче всички гербаджии и гербоиди станаха абсолютни прасчовци!Тия еврофондов били много калорични!
4
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е СЕГА НЯМА ДА ПРОМЕНЯМЕ КОНСТИТУЦИЯТА ЗАЩОТО ДЪРТИЯ КОМУНИСТ БЛИЗНАШКИ НЕ СИ Я ДАВА, НЕГОВА СИ БИЛА
3
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако ми дадът процент, сигурно и аз ще говоря такива простотий - дано само да има кой да се върже. Ама май, май ... не познаха много-много. Тиквата трепереше днес от народната любов, така го обичат всички - всеки би правил любов с него .... Толкова нагъл .... мишок. Само печели време и отлага неизбежното, тоя е болен - затворете го..
2
8
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Имали сме най...добрата Конституция;щом го казва Близашки,значи има нещо...гнило.
1
11
 
27
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Тоя е ходил да лиже яко.