Дончев: Един политик трябва да слуша добре, а не да говори

Има нужда от промени в Конституцията, заяви той
15 авг 2020 09:30, Петя Славова
136
Дончев: Един политик трябва да слуша добре, а не да говори
Снимка: БГНЕС

"Категорично има нужда от промени в Конституцията и свикване на Велико народно събрание". Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред bTV.

"Илюзия е, че един политик трябва да говори добре - един политик трябва да може да слуша добре. Мисля, че тези предложения са в резултат на добрия слух", обясни още той.

Още по темата

"Нужда от рестарт има. Факт е, че демокрацията е в криза. Една голяма част от българите не познават държавната уредба и нямат доверие в институциите", заяви Дончев и допълни, че ГЕРБ са започнали да подготвя тези промени още преди пет години. "Дори в програмата, с която се явихме на последните избори, са заложени тези промени. Нямаме нужда да печелим време. За нас е най-изгодно да си подадем оставката, но така нищо няма да се промени", каза вицепремиерът.

Той пак потвърди, че не би заел позицията на премиер. Дончев коментира и предложението за наборна нужда като го нарече спорно. "Не съм сигурен, че майките на момчета ще са във възторг от това предложение", уточни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ниц Малкия Ч Че, Череп
79
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г, Германия Г ГьотеБ България, Б Бате
78
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сетила се Мара да се пообара. Трябва лагера да е дежурен пред МС че белким чунким санким нещо да се размърдат тиквите пъпешите и кореноплодните ни политици.За целта . Оставкаааъ
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нужно е мутрите да подадат оставка, а този да замълчи.
76
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като сте го имали в програмата за изборите, защо накрая на мандата го "предлагате" !? Защо след референдума на г-н Трифонов го отвърлихте!? Защо говорите глупости г-н Дончев!? Надявам се не затвърждавате поговорката "С какъвто се събереш, такъв ставаш"! Вие поне сте интелигентен за разлика от тиквениците там!
75
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно лесно решение личен финансов одит на всички в парламента и управлението за 10г, да види народа кой колко е откраднал ... Смелите и праведните от ГЕРБ веднага ще побягнат с оставки на следващия ден 100% гаранция !!!
74
0
 
1
 
! Отговори
адвокат Тенев преди 3 години
Преди няколко год.един участник в "кръглата маса" при "Промените" се изтъпани и каза: Ние тогава лъгахме и излъгахме българите!!! От тогава бе създаден многопартийния "конгломерат" който хвърли страната в хаос,корупция и криминална престъпност невиждани дотогава...Изводът; Без парии,няма борба за власт,корупция и криминална престъпност!!! И не ни трябват никакви "Патриоти" а Родолюбци....
73
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проговори ли Цецо ,Влади си загубен....
72
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко от далече ти личи ,че вероятно си на силни хапчете и си неадекватен ! Късно е вече да останеш в историята ,като политик допринесъл със нещо положително за България .....Наведи глава извини се и си тръгни.....!!!!!!!
71
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Швейцарците считат за умни политици тези, които намират консенсус. В тяхната конституция е записано, че в правителството участват всички парламентарно представени партии, а председателят е на ротационен принцип на две години от различна партия. Който има претенции за управленец, трябва да цени постигнатото и да надгражда, както задължително да умее да намира общ език с политическия опонент.
70
15
 
2
 
! Отговори
Прос Селендур преди 3 години
От всички гербераси единствено Томислав Дончев става за нещо....!!!
69
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ви разбирам ...? Голи ви снимаха , парите ви снимаха и имате очи да говорите....
68
2
 
14
 
! Отговори
334 преди 3 години
Ти не го искаш в селото, а той пита къде е къщата на попа. Скрий се, нагаждач такъв!
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е, че за един политик е по-важно да умее да слуша, отколкото да говори. Абсолютно е вярно. Вярно е също, че трябва да му личи, че слуша. По действията, които предприема. Една от най-неприятните характеристики на функционерите на ГЕРБ, които се изказват в публичното пространство, е еднотипността на повтаряните фрази и пълната липса на умение за конструктивен диалог. Нито веднъж публично не са признали предимствата на нечие чуждо предложение. Което е неумение за боравене с информация.
66
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промените на Боко в новата конституция ще са връщане на член 1 - само една партия (ГЕРБ) с почетен председател в Банкя.
65
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На един мъж , дали има коса или няма, може да му е проблем, само ако целта на живота му е да рекламира козметика за коса.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя от къде знае какъв трябва да е един депутат?Все едно да вземем един троикаджия да ни каже какъв е проблема в образованието...Според мен Дончев знае как да ограничава и задушава един народТой знае как да оправлява хората, за да живеят най бедно, да са най нещастни и да умират рано въпреки ,че са в клуба на богатите
63
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя *** да даде пример с един премиер на западна демокрация който има речника на Боко. Или нарежда колега и е останал в политиката..Да не се окаже че политиците трябва да говори добре и да слуша?Трудно е на Дончев да го проумее.Да не се окаже че те трябва да са по дисциплинирани. Щото като гледам народа на площада е доста дисциплиран
62
3
 
14
 
! Отговори
Ами преди 3 години
Томиславе, вие правите точно обратното на това което говориш.Много говорите ,а нищо не слушате.До сега лойко ни залъгва всеки няколко дни с празни обещания и 0 действие. Подавайте оставка и на изборите ще се види, кой какво е свършил.
61
2
 
5
 
! Отговори
Пилат Понтийски преди 3 години
" ...в програмата преди изборите са заложени тези промени." Но не са мръднали! Имахте други задачи , вярвам! И афери и гейтсове. А заради протестите се разбра че ножът е опрял в кокала. Томи, аз винаги съм те считал за най-интелегентния сред сборището от Калинки и некадърници. Но твоите степени на свобода са ограничени до минимум от партийната дсциплина. Но ти трябва да се решиш, оставаш в една партия, която доведе държавата до ръба на пропастта или запазваш честта си и хвърляш ратайската гега