Борисов: Броят на болните в света расте, в България спад с 32%

Кризата е навсякъде, а у нас доходите се качвали
Обновена: 19 авг 2020 14:42 | 19 авг 2020 14:41, Камелия Цветанова
324
Борисов: Броят на болните в света расте, в България спад с 32%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По данни на European Centre for Disease Prevention and Control - ECDC, България бележи 32.8% спад в заболеваемостта от COVID-19 в сравнение с последните две седмици. За същия период Хърватия има ръст на заразените с 181%, Франция - 106%, Нидерландия 46% и Гърция 51%. Това написа премиерът Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook.

Още по темата

Според него, докато пандемията в целия свят расте, България е една от малкото страни, които я управляват правилно.

„Ние първи въведохме ограничителни мерки. Te бяха гъвкави и така икономиката продължи да работи. Реорганизирахме индустрията си, презапасихме се със защитни средства и лекарства. Гарантирахме, че болниците ще издържат на натиска“, припомня той.

По думите му в същото време благодарение на разумната си финансова политика, държавата продължава да отпуска средства за социално-икономически мерки в отговор на кризата.

„В момент, в който световните икономики отчитат рекорден спад, ние подпомагаме индустрията, гражданите, увеличаваме доходите и строим в цялата страна. И всичко това - без да сме теглили заем“, отбелязва премиерът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
26
 
! Отговори
Тим преди 3 години
Този наглец докога ще го гледаме?! Не му ли стана ясно, че всяка негова дума се приема като лъжа!
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя не разбра,че не трябва да се хвали,че има спад.Още утре ще пратят някой да донесе пак от вируса.Мафия е това и нов бизнес .Трябва да си трае или да вика,че е зле работата,иначе пращат още от вируса.Колко държави обявиха,че нямат и след това ги напълниха.Ама не следи какво се случва,хвали се''умника''
14
3
 
29
 
! Отговори
Бай ВарвАр преди 3 години
Тоя па се чуди каква глynocm да издрънка , само и само да отвлече вниманието от факта , че е пътник !Така само си удължава агонията !
13
3
 
26
 
! Отговори
Брово Тикво! преди 3 години
Доходите у нас се качват. Вярно. Но неговите доходи и то стремително. Доходите на останалите....абе-е-е какво ме интересуват някакви си "останали"
12
3
 
20
 
! Отговори
1 преди 3 години
слънце,само забравида кажеш,че тези 32%,се дължат,на твоето "умно"ръководство,но пак не забравяй,че си пътник,не тормози,българския народ,а си подай оставката,че народа,да си отдъхне от твоите глупости.
11
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе тоя наистина не е добре !
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заслугата е на шиши и обединени патриоти и други разни йоти.
9
3
 
33
 
! Отговори
хахахахаха! преди 3 години
Остров на благоденствието сме, под мъдрото ръководство на ОПГ-то. Преди си мислех, че е безобидно луд, но все повече се съмнявам в диагнозата.
8
1
 
6
 
! Отговори
bg преди 3 години
Абе то е ясно, че не саяиси от ББ, ама някои бизнеси направо излетяха покрай короната.В Пловдив не смогват да произвеждат велосипеди <html><body><!--StartFragment--><a href="https://technews.bg/article-110189.html">https://technews.bg/article-110189.html</a><!--EndFragment--></body></html>
7
7
 
26
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Не зная колко са се зарази ли, но нека да видим колко са умрелите! Всеки ден умират по 7-16.души. Унас за САМО ЗА ДВА ДЕНА умират толкова, колкото в Словакия са умрели за ШЕСТ МЕСЕЦА. Интересно какъв ще е мутренския анализ!
6
3
 
27
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Фашива методика, за да дойдат туристи.
5
29
 
9
 
! Отговори
Д-р.с Христов преди 3 години
Браво на Герб и ББ .
4
5
 
38
 
! Отговори
Харабейшио преди 3 години
Баце пак се изложи, по-полезно за него е да се скрие и да мълчи!
3
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко ке падне!
2
4
 
26
 
! Отговори
Серсем преди 3 години
Ко стана уа Витанов? Нали щяхме да измрем половината по твои сметки и петцифрени числа? На протестите храчат,пикаят един срещу друг и пак спад. Опасни сме ние българите. Няма мор за нас.
1
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко браво..! Пий си хапчетата и си почивай...