Радев в подножието на Шипка: Няма да ми затворят устата

Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, заяви президентът
Обновена: 22 авг 2020 12:47 | 22 авг 2020 11:26, Александър Попов
779
Радев в подножието на Шипка: Няма да ми затворят устата
Снимка: БГНЕС

Честванията на Шипка са вековна традиция – тук се ражда свободна България. На някои явно им харесва да забраняват събирането на свободни хора, но както виждате, това няма да се получи – всеки български гражданин има право да изрази своята свободна воля и да почете този празник.

Държавният глава винаги е бил патрон на честванията на Шипченската епопея, и днес те се организират по гражданска инициатива без никакви партийни цветове. Но управляващите повториха срамния сценарий от Трети март, когато всички планирани чествания и в столицата, и в страната, бяха разрешени и се проведоха, а целта беше една – президентът да не се качи на Шипка и да не говори. Това каза президентът Румен Радев в подножието на паметника на връх Шипка, където се готви да изкачи над 800-те стъпала към монумента по повод честването на 143-та годишнина от Шипченската епопея, предаде БГНЕС.

Ако бяха толкова загрижени за здравето на хората, властта нямаше да проведе своето масово партийно струпване преди няколко седмици, допълни Радев.

Трябва да е ясно, че пътят към Конституционни промени минава през незабавната оставка на правителството и главния прокурор; саморазпускане на парламента и предсрочни избори. Предложенията за промени в Конституцията целят единствено печелене на време и бетониране на статуквото. Мафията се опитва да вкара България в глух коловоз, опитва се да скрие корупцията, чекмеджетата, записите, беззаконията, рекета, зад неграмотните брътвежи за нова Конституция.

Днешният парламент е дискредитиран, той е загубил вече и легитимност, и достойнство – виждате как партии сменят позициите си през 24 часа, и се превръщат все повече в символ на самоунижението, допълни Радев.

"143 години България цяла гледа Шипка с преклонение. И днес изкачихте този връх, за да докажете, че достойнството стои по-високо от страха и забраните. Родината възкръсна на картата на Европа, благодарение на победата на Русия над Османската империя. Именно тук на августовския зной на 1877 г. нашите опълченци доказаха, че народът ни заслужава свободата си", посочи президентът в официалното си слово.

„Шепата „спартанци“, които ще отрежат пътя на аскера към Северна България, са наши сънародници от Русия, днешна Украйна и Молдова, от Румъния и Сърбия. Хъшове, бежанци от въстанията и емигранти от поробена България. Някои дори не са виждали Родината, за която ще дадат живота си. Тези поборници за свобода не се питаха дали има смисъл да се борят. Те не убеждаваха едни други, че всяко усилие е обречено, както често правим днес. Тях не ги блазнеше удобството да бъдат зрители на националната история, да изчакат събитията, да четат вестници и да спорят в кръчми и кафенета. 5 века не изтриха тяхното самочувствие на достойни българи“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


779
Още по темата: шипкаРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
514
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Давай, Радев! Отечеството е в смъртна опасност. Двукамарен парламент. Най-сетне стратегическо управление. В изборен орган - Сенат. Събуждане от комата.За мутрите си знаеш
513
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
много дразнещ човек е льотчика.не знам как го одобряват толкова.заядлив инатлив комунист.
512
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Елементарен, по-елементарен, най-елементарен, радеф
511
32
 
12
 
! Отговори
Беда преди 3 години
Свестен пич! Не се продаде на мафията!
510
10
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев се опитва да вкара Българите в гражданска война заради свои лични амбиции.Конституцията казва ,че правителство се сменя с избори. Той обаче иска да направи преврат.
509
15
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Типичен комунист - безмозъчен женкар.
508
7
 
45
 
! Отговори
озадачен преди 3 години
Радев: "Няма да ми затворят устата!" А кой затвори устата на Деса - Решетников или Черепа???
507
3
 
34
 
! Отговори
преди 3 години
До Анонимен 423Я. марш по кръстовищата, че малко останахте ...
506
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 431И на децата им е ясно рисуваното шкафче и всички щуротии, които се пишат по адрес на Борисов.
505
6
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как комунистите в България пак изпълзяха и драпат за власт?Македонците отдавна ги забравиха!
504
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сколка тебе платил Божков Радев, скажи кукушка, прапой. Гаварит масква, гаварит масква, срочна приди сюда.
503
4
 
36
 
! Отговори
Кур за Радев! преди 3 години
Два за Деса!България за Българите!
502
10
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На наблюдателя с коментара за размяната на жените на ББ!ББ СЕ РАЗДЕЛЯ С МАЙКАТА НА ДЕТЕТО СИ , НО ТЯ ЗАМИНАВА С ЧЕРВЕН ПРИНЦ ЗА АМЕРИКА! БОЙКО СЕ СЪБИРА ДА ЖИВЕЕ С ЦВЕТЕЛИНА И ОТГЛЕЖДА ДВЕТЕ ДЕЦА!ЦВЕТЕЛИНА СЕ СДОБИВА С БОГАТСТВО КАТО МАЙКА НА ВНУЦИТЕ НА ЧЛЕН НА ЦК НА БКП! ТЕ НЯМАТ БРАК ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ ВСИЧКО ПРИДОБИТО ЗА НЕЙНИТЕ ДЕЦА !КАКТО МОЖЕ ДА СЕ ВИДИ ББ ОТГЛЕЖДА ДВЕТЕ ДЕЦА, А РАДЕВ СВОЙТЕ ОСТАВИ!не е достойно да обсъждаме личния живот на хората, но внушаваш лъжи
501
6
 
36
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Радев докато се киснеше в морето добре си е научил речта написана от смукачите край него ,за патоса и пропуака на Ленин оценката е среден.
500
32
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
И да, вирус има, хора умират и това е гавра с близките на загиналите -----Вирус НЯМА.Българите го доказахме.Остава само да се разстрелят и избесят фашистите от НОЩ. Това даже е по-важно от свалянето на Боко.
499
42
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, г-н Президент. Ето сега ще се види кой има достойнство и кой се бори само за власт и да си напълни чекмеджето ....
498
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партийните сбирки на БСП и Радев не ме вълнуват
497
24
 
9
 
! Отговори
Семи преди 3 години
Някой да ми каже кой може да плати за изгубената вяра на българите,кой може да върне прокудените по икономически и други причини от България,кой може да спре сълзите на майките останали сами в България,кой може да върне достойнството на бъзрастните с подхвърлени 200 лева наричащи се пенсия,кой може да поправи изкривеното мислене на много млади българи за живота,кой може да върне открадатия бизнес на стотици хора повярвали в лъжата нова демокрация,кой може да излекува нараненото ни самочувствие?
496
1
 
36
 
! Отговори
БайХ преди 3 години
....пионка....но всеки народ си заслужава управниците.
495
4
 
41
 
! Отговори
възмездието преди 3 години
Господин Радев, не забравяйте, че времето никому не прощава.Ще дойде ден,когато всеки ще отговаря за делата си.Тогава сигурно няма дори да можете да си отворите устата,защото няма да има какво да кажете!И никой не го е страх от нищо,както се мъчите да вмените на хората.И да, вирус има, хора умират и това е гавра с близките на загиналите от Ковид. Вие и тези като Вас нямате никакво достойнство, не можете да се наричате българи дори,защото сте прода.ж..ни..ци.За съвест не говорим в случая,няма я