Борисов убеден: В кризата ще оцелеят консолидираните народи

Предстоят изключително сложни месеци за Европа
75
Борисов убеден: В кризата ще оцелеят консолидираните народи
Снимка: МС

„Ще оцелеят тези нации, които имат девиз „Съединението прави силата“, но не такъв, който виси като табела на някоя сграда, а като консолидиран народ. Те първи ще се измъкнат от кризата. Другите ще изпаднат в тежки политически кризи, няма да може да се взимат бързи и адекватни мерки“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на традиционната посланическа конференция, която се проведе чрез видеоконферентна връзка. Във фокуса на двудневния форум с участието на 71 български посланици са последиците от кризата, причинена от COVID-19, цитиран от преслужбата на МС.

Още по темата

Сред обсъжданите теми са и други въпроси от европейския и световен дневен ред.

Министър-председателят Бойко Борисов благодари на ръководителите на дипломатическите ни мисии за активната им работа по време на пандемията, така че България да реагира възможно най-адекватно на кризата като започне сама да произвежда медикаменти и защитни облекла, не само за нуждите на страната, но и в помощ на други държави. „В рамките на 2-3 седмици успяхме да защитим хората на първа линия в борбата с COVID-19. В България ние първи затворихме, първи разхлабихме мерките. До този момент това ни се отплаща сравнително добре“, акцентира Борисов.

„Предстоят изключително сложни месеци за Европа“, категоричен беше министър-председателят. Борисов отбеляза сериозния спад на Брутния вътрешен продукт в световен мащаб и опасенията, че обстановката ще се усложни в зимните месеци. Премиерът Борисов се спря на безпрецедентните преговори на Европейския съвет през юли, когато след 5-дневно заседание европейските лидери постигнаха съгласие по новата Многогодишна финансова рамка и Инструмента за справяне с последиците от кризата с COVID 19. „Всички очакват с нетърпение фондовете за подпомагане, но те имат редица обвързващи клаузи, а и държавите членки все по-трудно отделят средства, поради проблемите, които самите те имат“, добави Борисов.

В рамките на видеоконференцията с участието на премиера Бойко Борисов бяха обсъдени още темите за Зелената сделка на ЕС, големите енергийни и инфраструктурни проекти, които реализира България. Министър-председателят постави акцент в изказването си за това колко важно е приемането на страната ни в чакалнята на Еврозоната, където има прозрачност на всяка една финансова операция. „Съпротивата за това е изключителна голяма и мисля, че трябва да се удържи в тази посока, защото особено Вие, които сте посланици в страни, които са от Еврозоната, надали има нужда да Ви убеждавам каква е разликата дали си в Еврозоната или не си“, посочи още премиерът Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
5
 
8
 
! Отговори
оня преди 3 години
Не знаех,че една тиква припознава народ от *** и меркантили.
27
5
 
18
 
! Отговори
Ами, то преди 3 години
Ние сме консолидирани - всички читави хора ти искат оставката.
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа ще се консолидира някак си, но със мутрите никой няма да се консолидира. Пресолихте манджата със Алепу и вместо да си отиде оная кикимора Захариева и Сачева шамарите ги отнесоха невинните министри. А ставало въпрос за ЕС дали ще оцелее... а нас това интересува ни какво ?
25
9
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Ако го цепеше (народа) досега сто пъти да ви беше сцепил чугунените глави!Народа го разедини, този който по конституция трябва да го обединява - фигуранта! С юмрук и мафията вън към лигитимен прокурор и премиер, отвори кутията на пандора!
24
6
 
11
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Златни думи, другарю Борисов, но надявам се, че не сте си представяли консолидацията като гербав фашизъм, подкрепен от плешивия инквизитор с каскета? Не, загубена кауза е това. Обединител на нацията е Президентът, вие отивате в пенсия.
23
2
 
3
 
! Отговори
До ШибиРиби преди 3 години
Ти не си народа
22
2
 
7
 
! Отговори
а ве ква европа преди 3 години
нас ни имат за бохклуци всичко омазано за българина.Продадохте ни .
21
5
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Пpocт народ като българския и Чърчил да му сложиш да го води пак ще затъне в тинята.
20
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е много прав за единството. Затова да спре да цепи народа на за и против себе си и да си подаде оставката.
19
2
 
2
 
! Отговори
До До 3 за партии преди 3 години
Етническа турска партия ( ДПС ) има само в България.......................да, тогава от западните посолства наредиха на БГ-политици да регистрират тая незаконна по БГ-конституция партия и БГ-политици веднага клекнаха..............сега змията е голяма вече и не виждам как може да бъде унищожена!!!
18
6
 
7
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 3 години
Само като го слушаш как приказва, дори и да ти е трудно ще ти стане леко!Може не всичко което казва да е точно така, но оптимизма с който го прави, носи само позитивни настроения!
17
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоест как да се обединим?Вие да грабите, а ние да теглим?
16
11
 
6
 
! Отговори
До ше преди 3 години
Време да изгониме радеф!
15
9
 
5
 
! Отговори
Виж ти преди 3 години
Червената шaйka е назначила още тpoлове
14
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма как да съм консолидиран с едни лъжци, мафиоти и крадци на власт..............никога...............забравете!!!
13
3
 
16
 
! Отговори
ще преди 3 години
Утре народът ще се обедини и ще махне мутрите от властта!
12
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я червените неудачници колко са "активни" ХАХАХАААААААА
11
3
 
17
 
! Отговори
GOGO преди 3 години
ЕЕЕЕЕЕх МУХобойко, що не се върмеш към пожарната ,работи това което можеш.Българите са толкова разделени благодарение на теб че няма на къде.Отивай си.
10
4
 
17
 
! Отговори
да бе преди 3 години
Ще се обединим когато осигури на всеки по едно чекмедже като неговото.Другото е пунта мара, лесно е да се говори за обединение и търпение когато за затиснал под дюшека милиони ако не и милиарди, а други ровят по кофите, трети им конфискуват бизнеса, четвърти се махат от държавата.ОСТАВКА ***!
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов се провали с кризата сам го каза оня ден на форума в Словения.