Кръстовищата осъмнаха свободни за движение, без палаткови лагери

Не е имало сблъсъци между полицията и протестиращите при премахването им
3 сеп 2020 09:49, Елка Василева
268

Снимка: Димитър Кьосемарлиев / Dnes.bg

Палатковите лагери на ключови кръстовища в София бяха премахнати от полицията през изминалата нощ.

Движението през Орлов мост, през кръстовището пред Софийския университет и пред Министерския съвет и Президентството в момента се извършва нормално.

Още по темата

Решението за премахването на палатките от уличните платна е било взето от СДВР в 3 часа тази нощ.

"След като от нашите видеонаблюдения установихме, че част от тези самоделни взривни устройства се вадят от палатковите лагери, взехме решение и в 3 часа стартирахме специализирана полицейска операция по възстановяване на обществения ред и премахване на блокадите на Софийски университет и Орлов мост. В момента движението е възстановено и се надявам така да остане", каза тази сутрин Георги Хаджиев, шеф на СДВР.

Акцията е преминала без сблъсъци между полицията и протестиращите. Няма задържани.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
10
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 3 години
До Софиянец: Това за ограничаването на свободата е интересна тема.А това, че вече трети мандат на Бойко сме все на опашката на ЕС, най-бедната и корумпирана държава с най-бързо намаляващо население говори ли ти нещо. Не е ли това ограничаване на правата на мнозинството от българският народ?
152
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че ти имаш някакви политически амбиции не ти дава право да ограничаваш свободата ми.Няма да е лошо това да седи като надпис и в пленарната зала.
151
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На провинцията главният проблем й е, че там е демографска трагедия. Наскоро обиколих 4 провинциални града по работа, от които два областни. Майко мила.
150
5
 
2
 
! Отговори
ЕВАЛА НАРОДЕ преди 3 години
Бойко ще ви оправи.... както ви оправя вече 10г.
149
4
 
14
 
! Отговори
Шофьор на авт 94 преди 3 години
ЕЕЕЕЕ НАЙ- СЕТНЕ блокадите на 3- те кръстовища падна!! Едно голямо БЛАГОДАРЯ НА СДВР - София! 2 МИЛИОНА СТОЛИЧАНИ ЛИКУВАТ- СВОБОДАТА ИЗГРЯ И НА НАШИЯ НЕБОСКЛОН!! Китка здравец ще предам на Бабукян,на Хаджикян,на Минекян..снощи гледаха като...наакани:))
148
2
 
5
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
до попа 152: Това че ти имаш някакви политически амбиции не ти дава право да ограничаваш свободата ми.
147
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снощи един пияница стриймър в ютюб се дървеше на полицията през цялото време, правеше се на журналист с фалшива прес карта и днес качил видео как "полицията го нападала многократно". Ей такива *** като тоя направо ме изкарват извън нерви... Не стига, че лъжеш, че си журналист, не стига, че пречиш на полицията и им се дървиш, а те си сдържат нервите да не те ошамарят, а после като ти казват да се махнеш от там, ревеш, че ти нарушавали правата..Такива нагли лигльовци не са яли шамари май..
146
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестерите сега ги е яд даже,че хората се радват,че могат да се движат свободно. Това са толкова изпълнени с омраза хора,че не мразят само Борисов,а всеки който се радва на свободата си. И тия щели да правят демократични промени. Що за демократични промени ще са ако тръгнеш да биеш всеки инакомислещ. Това си е точно комунистическо мислене. Никакви оставки пред такива същества.
145
2
 
7
 
! Отговори
до 530 лв преди 3 години
Аре бе, къде се покри?Питах те с какво образование си и какво работиш, та си на минимална работна заплата?
144
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 140Не ти допада истината за трагичното положение в провинцията, а?И с образоването ми се захвана :)И верно не умееш да преценяваш събеседника, нито да водиш комуникация.Разпознах, че си платен тр..., а ти не разпозна, че съм с 2 образования.Много ви е паднало нивото на подбор.Приключих с теб.ТЕМАТА Е ЗА ПРОТЕСТА.Придържай се!
143
9
 
6
 
! Отговори
Агонията продължава преди 3 години
Агонията на Бойковото правителство продължава. Ако си беше подал оставката преди месец можеше и пак да спечели следващите избори. Сега вече е късно. Ще раздава пари на поразия (не от чекмеджето, а държавни), за да се спаси, но няма да го бъде. Икономическата криза Бойко и дружинката му вече са я приготвили.
142
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разбира се, че ЕС и САЩ ще си затворят очите пред русофилските протести организирани от руското посолство и Русия. Протестите се се провалиха безславно. САЩ и ЕС подкрепят Бойко Борисов и ГЕРБ и ще продължат да ги подкрепят.
141
4
 
15
 
! Отговори
Гласоподавател преди 3 години
Жалко че от протестите не излезна нищо. Само крими контингент и *** които ги следват.
140
9
 
3
 
! Отговори
попа преди 3 години
до Софиянеци къде ще идеш като нямаш акъл ? при бойко ли ?няма как да идеш - никой незнае къде се е скрил
139
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 150Рушките *** в България, първи по активност в света!
138
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България - първа по смъртност в Света!
137
2
 
14
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
УРА! Вече мога да се движа!
136
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Благоденстваща България не искат собствените й управници. Щото тогава няма да са само в тях хляба и ножа и да държат едно стадо, чакащо да му се подхвърлят трохи от трапезата.
135
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 128Кой си ти, че ще държиш сметка на другите за образованието им? И с какво си по- голям от другите- с купената си диплома и с партийната си принадлежност?Дори не умееш да водиш диалог във форум. Агресията ти избива.Само готовата пропаганда я преписваш мотамо.НЕ ОТКЛОНЯВАЙ ВЪПРОСА КЪМ ОБРАЗОВАНИЕТО МИ!В провинцията няма избор на работа, не се откриват нови работни места, масовата заплата е МРЗ, несъответстваща на полагания труд, отработени часове, условия на труд и отдих и пр
134
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АмериканецБългария с рекорден БВП през 2019.У лево, червения.