Рашидов към Радев: Къде бяхте Вие като президент в началото на пандемията?

Искам да живея в еволюция, а не революция, заяви той
Обновена: 9 сеп 2020 15:01 | 9 сеп 2020 15:01, Нели Христова
308
Рашидов към Радев: Къде бяхте Вие като президент в началото на пандемията?
Снимка: БГНЕС

От Комисията по културата и медиите разпространиха отворено писмо на Вежди Рашидов.

Вижте го

ОТВОРЕНО ПИСМО ДО Г-Н РУМЕН РАДЕВ

„ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В ЕВОЛЮЦИЯ, А НЕ В РЕВОЛЮЦИЯ”

Няма да забравя преди години, когато бяхме на встъпването в длъжност на турския президент Реджеп Тайип Ердоган и на тази церемония бяхме поканени Вие и аз. Ние с Вас във ВИП-а на летището проведохме един човешки разговор за бъдещето на България, за уважението към институциите, за обикновените неща и това че сме съграждани – родени сме в един и същи град. Бях си дал дума, че по никакъв повод няма да си позволя негативни реакции нито към Вас, нито към президентската институция. Аз съм човек, който винаги е искал да живее в страна, където има ред и законност, защото това са необходимите знаци, поради които съществува държавата. Така близо три години аз не си позволих нито един коментар и нито един упрек към Вас и президентството.

Но днес съм свидетел на разрухата на държавността с властването на анархията, омразата и безпардонността.

В годините на прехода сме преживели петима президенти – всички си имаха своите плюсове и минуси, но досега не сме имали президент, който да има за цел единствено да руши.

Всеки от предишните президенти е имал трудни моменти, сблъсквал се е с недоволства, протести, с управление на партия, различна от тази, която го е издигнала или избрала, но всеки един от тях рано или късно е стигал до момента, в който е поставял живота на хората и мира над интереса. Спомнете си трудните моменти на Петър Младенов с демокрацията, на Желю Желев с Андрей Луканов, на Георги Първанов / за когото смятам, че може би е най-успешния президент, който сме имали в прехода/ с Иван Костов, на Петър Стоянов със Симеон Сакскобургготски, на Росен Плевнелиев с Пламен Орешарски.

В тази връзка питам къде бяхте Вие като президент в началото на пандемията? Не е ли това истински проблем на националната сигурност? Нали Съветът за национална сигурност е един от основните инструменти за решаване на кризи и постигане на съгласие в обществото.

По един или друг начин съм бил близък с всички президенти на България, независимо от партийната им окраска, отнасял съм се с уважение както към личността им, така и към институцията, а най-вече – към свободния избор на българските граждани. Подхождам с уважение и към Вашите 59.3 процента доверие, с които дойдохте на власт, но днес не мога да уважа Вашето поведение.

Аз питам не сме ли ние всички български граждани, не сте ли Вие нашият президент?

Не искате ли и Вие като мен да живеем в еволюция, а не във вечна революция. Това се постига само с уважение на избора на гражданите, независимо дали този избор на нас лично ни харесва.

Дълго мълчах, г-н Радев, очаквайки да влезете във функциите си на президент. Аз не зная дали ситуацията, в която се намираме, ще доведе до Вашата оставка или тази на правителството. Но като се замисля – това няма да доведе до нищо добро. Не през малко перипетии премина България през последните тридесет години.

Моля Ви господин президент, влезте си във функциите и извадете държавата от този врящ котел!

Защото тази държава е на всички ни!

ВЕЖДИ РАШИДОВ

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


308
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко бей, изкарва всички мишки за да плюят ... смешници и доказателство че живеят в друга всекена където за тях всичко е позволено, а вие сте роби и трябва само да мълчите.Защо всички млъкнаха за къщите за тъщи и тези от ДПС с по 3-4 вили хотели в планината построени с уж ЕС пари и държавно затваряне на очи.Мафияяяяяя, сарая на Доган нещо? Никой не знаел? Стига приказки от 1001 нощ
213
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В ЕВОЛЮЦИЯ, А НЕ В РЕВОЛЮЦИЯ"Много добре казано.
212
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде е Еволюциятя???? 2,5 млн еволюираха завинаги зад граница, еволюира и държавата с мафията завзела всичката власт. Еволюира и сарая на ДПС-то но искал той ... мафията се гони само с революция и така трябва да е. Гилотината на площада и да се започва. Президента е избран от народа и ако не е той нищо нямше да се случи, както при останалите плюнки преди него.
211
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боко е мобилизирал всичко що му били*е задни*а да плюе по президента.. мога да ви дам идея за статия: могат ли българските "политици" да паднат по-ниско? Мен щеше да ме е срам, те явно и срама нямат, освен интелект. Хубаво са казали хората-като не разбираш нещо-трай си, ама то нагло и си мисли, че е свръх интелигентно... ако не беше жалко, щеше да е смешно
210
4
 
4
 
! Отговори
Цифка Ефенди преди 3 години
по време на първия му полов акт така го лашкали на предозадния кардан че ококорвал и затварял очите си с такива амплитуди че миглите и наоколо космите започнали да растят с неимоверна скорост, та атамана на селото в едно с хожата наредили от Асана да го преименоват на Пенджер Цифка Ефенди
209
2
 
7
 
! Отговори
Вежди преди 3 години
Живее в полюция2
208
4
 
15
 
! Отговори
k.k преди 3 години
Супер еволюция ни показахте 10 години -Оставка.
207
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС е една незаконна, етническа, АНТИКОНСТИТУЦИОННА и мафиотска партия и трябва да бъде забранена .........................със закон, много скоро!!!
206
4
 
15
 
! Отговори
До по долу преди 3 години
Другарю,Рашидов е световно известен скулптур ,с произведения изложени в Лувъра,може да ги продава изключително добре и на висока стойност,защото е ценен.Правил е и дарения.Какъв ти е проблема,че си купил апартамент на зелено?
205
5
 
9
 
! Отговори
Знае се! преди 3 години
Ей, опасни стават хората, които цял живот не са устроили финансовото си състояние с творчеството си и продадат съвестта си за да забогатеят както направи Вежди. Посредствен каменоделец, изучил се благодарение на БКП, след като стана министър, този човек изведнъж забогатя скокообразно. Плащаше на едро на една строителна фирма с пари от бюджета, а те пренасочваха парите така, че да построят палати на децата му в скъп софийски квартал. И той скоро след падане на ГЕРБ трябва да бъде разследван.
204
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е Рашидов,съвсем човешко послание,но едва ли Фигуранта ще вдене,а ,дори да е наясно,какво върши,е видно,че е оплетен в зависимости от които не може да излезе.И това е сериозно.Може в личен разговор да е искрен,но действията му в публичното пространство са на крайно зависим човек и то дотолкова че излежда налудничаво.Ами," съветват" го!
203
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
абе защо всички мълчат за доган бей, на всички президента им виновен а доган бей загражда държавата и разпределя а тиквунций парите на европейците, ама че нагли тиквеници
202
7
 
3
 
! Отговори
ШибиРиби преди 3 години
Е баш Мутрата Вежди морал да дава... дет са вика двамата с Радев да си ходят в калъп
201
9
 
18
 
! Отговори
Гневен преди 3 години
До Х Докога този самозабравил се пияница ще се ръфа като *** с НАЙ-ДОСТОЙНИЯ ПРЕЗИДЕНТ,който сме имали??? МУЛТАКЪТ на България,както той самия се хвалеше искал да "живее в еволюция,а не в революция"! Но когато КТБ фалира,този неадекватник се изтрепа да плюе държавата ни и плашеше,че ще се откаже от българското си гражданство! Миряса едва когато по втория начин мутрата му възстанови милионите,докато много други изгоряхя.Пияндето се би и с полицаи,които го бяха хванали в нарушение!ОСТАВКА!!!
200
14
 
15
 
! Отговори
Ани преди 3 години
Цялата работа е че Бойко вижда Министър Предеседателството като работа. Не ламти за облаги, не краде, води скромен начин на живот. Просто си върши работата.От гледна точка на социалистите, заемането на висока длъжност, означава да се докопат до благинки, ще могат да разточителстват и т.н.Затова е целия вой: просто корумпираното им съзнание вижда нещата такаТипичен пример е Радев който започна да се обожествява. за да могат да се оправдават "ние крадем, ама и ГЕРБ крадяха . . ."
199
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте се,разгледайте се утре! Има ли сред вас артисти,музиканти,лекари,архитекти,профсъюзи,организации на работодателите,общественици! Погледнете се кого представлявате! Малцинствата и те не ви искат!
198
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Артистите също не ви подкрепят! То е ясно! Обиждайте! Няма смисъл! Артистите са високо над вас,плебса!
197
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ви питам снимките на Борисов кой направи и преправи,с каква цел,по чия поръчка? Не е ли много ниска пропагандата ви?
196
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Рашидов може само да му носите куфарите! Доказал се е като артист,като патриот,като общественик! Вие сте анонимни,кръгли нули!
195
14
 
8
 
! Отговори
Х преди 3 години
До ПроСоТоВеждито ако имаше съвест, щеше да попита най- напред Борисов за чекмеджетата с пачките евро и кюлчетата злато. Много приятна и културна картинка, нали. Да не говорим за циничните записи, най- вече отправени към кърджалийското цвете. Но... веждито мълчи. Нито думичка за тези перверзии. Обаче сега се прави на интересен, пише открито писмо с въпроси към президента??? Пълна деградация....