Първанов за войната Радев-Борисов: Това е пътят към разрухата на държавата!

Премиерът има ресурс, може да удържи властта, стига да иска, посочи президентът (2002-2012 г.)
Обновена: 20 сеп 2020 19:26 | 20 сеп 2020 19:20, Красимир Ангелов
217
Първанов за войната Радев-Борисов: Това е пътят към разрухата на държавата!
Снимка: БГНЕС

Няма как държавата да бъде в този хаос, в тази война. Между институциите не бива да остава без възможност за диалог, защото катастрофата е предстояща! Това заяви президентът (2002-2012 година) Георги Първанов в предаването "Неделята на Nova" по Нова телевизия.

По думите му трябва да има поне една малка възможност премиер и президент да си вдигнат телефона и да обсъдят поне един важен въпрос. "Иначе няма да стане – това е пътят към срива, към разрухата на държавата", предупреди отново Първанов.

Още по темата
Той предложи Борисов и Радев да обсъдят какво предстои у нас, в Европа и в света в борбата с коронавируса.

"Аз съм единственият президент, който беше на ръба на импийчмънта. Което напомня за едни много тежки отношения между мен и ГЕРБ, в частност между мен и премиерът Бойко Борисов", припомни Първанов. Той изрази мнение, че кабинетът на Борисов е изхабен и вероятно ще има рокада на върха.

"Ако някой се опита от мнозинството да поиска оставката и импийчмънт на президента Радев, то ще го направи още по-голям герой", предупреди бившият държавен глава.

Според него Борисов има ресурс и той може да удържи властта, ако иска. Въпросът е дали той ще прецени тактически това по-изгодно ли е за него, запита Първанов. Той бе категоричен, че никога не е търсил реванш срещу Борисов заради споровете между двамата през годините.

Първанов посъветва Борисов след изборите да се оттегли в своята партия и да не става за четвърти път премиер. "Няма вечни лидери, имало е преди 10-ти ноември. Но ако някой иска да се мери с Тодор Живков – сбъркал е времето", категоричен бе бившият държавен глава.

Първанов призова и президента Радев да има по-балансирана роля. "Аз не съм запомнил позитивно изявление на президента Радев. Сега е много лесно да критикуваш Борисов и да го натикаш в ъгъла. Опонента не бива да бъде обезоръжаван, винаги трябва да му се остави изход", допълни той.

Според президента (2002-2012 година), Радев по-скоро в момента се бори за втори мандат, отколкото да прави партия и да влиза в управлението на страната.

Първанов припомни, че за 2 мандата като президент няма нито едно служебно правителство. Бившият президент определи Тройната коалиция като относително успешна, на фона на коалициите, които я последваха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
186
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И двамата с Радев са руски слуги. Първанов предвождаше протести срещу НАТО и в подкрепа на кръволока Милошевич.След това даде старт на "големият шлем", руските енергийни проекти, по които платихме неустойки за повече от з млд.Крие богатството си.
185
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 192Този младеж, дето потроши колата на зъболекарката с децата й вътре с доход 350лв.на месец!!!! Сина ми със средно гимназиално образование. Пратен от бюрото по труда и работещ в провинцията, че и по-малък от него с 800лв.на месец! "Ама ние искаме да ни дават помощи на нас младите"! Алоо! Колко от тези млади хора могат да попълнят елементарен формуляр в бюрото по труда? Колко от тях стават за нещо? Знам какъв съм бил на 21г. Индивиид с нищожен жизнен опит да ми определят живота?!
184
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първнка, я кажи за хотела на сина ти в Кюстендил и за твоята фирма за лепила за плочки в София, и ти си зависим, колко държавни поръчки обираш...част от статуквото си, най- крадливото де ...
183
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гоце беше истински президент- разбираше я тази работа. Сегашният фигурант за нищо не става и е т*п като ***!
182
2
 
6
 
! Отговори
Ква ква преди 3 години
Архаропитекът и той да изкряска нещо....ей така колкото да се почуства важен и значим.
181
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
И ТОЗИ КУПИ ЦЯЛ ХОТЕЛ НА СИНА СИ СЛЕД ИЗТИЧАНЕ НА МАНДАТА МУ. ВСИЧКИ СА ОТ ЕДНО КОТИЛО.
180
4
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Гоцю да не се прави на много умен. Видяхме го и него с руския "голям шлем". Макар, че съм го избирал на балотажа срещу Волен-кримския :))))))))))))))))))))
179
3
 
13
 
! Отговори
бай Иван преди 3 години
Ще идват едни милиарди от ЕС,а комунистите и тях искат да приватизират по отработените им схеми,чрез олигарсите. С избори нямат шанс,защото са *** от корупция,както и от черната страница от миналото с концлагери и избиване на хиляди българи,несъгласни с болшевизма,който налагат с бой и репресии.
178
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чунким ББ, който няма завършена Военна академия , не нарича младите хора, учещи в чужбина, мафия! Полицаите кръстиха ВМШ-Симеоново "Полицейска академия", но тя не произвежда висши офицери, както е в армията, а младши такива. Второ, от вече 12 години полицията е девоенизирана и инспекторите и комсарите напразно се репчат с офицерски пагони. Те не са от армията и не са учили да воюват, а да пребиват и осакатяват протестиращите срещу Падишаха и Гешев. Такива биячи нямат авторитет сред хората.
177
6
 
11
 
! Отговори
Дядо Соци преди 3 години
До Анонимен 198 Подкрепям те.Ако БСП бяха умни, трябваше да скъсат с БКП , да започнат от начало и да се именуват Българска Социална Партия.Думата социалистическа навява лоши спомени и звучи грозно. А те : Благоев, Бузлуджа , Копринка....***.
176
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не, това не е пътят на разруха на България, просто ще ви клъцнем главите :)
175
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Младите хора по света на всякъде са по ляво ориентирани! За наш ужас БСП не е еврейска партия! Те са БКП със сменено име! Имат същия манталитет, вътешно управление, клепат с компромати всеки който не им отърва, ползват приомите на ДС. Докато тая партия е узурпирала лявото пространство държавата ни е обречена! Видях *** как ръководи като че ли е шеф на кокошкарник по време на изборите им! Отново БКП, което нагло да подменя вота, да яхва недоволството ни и да се прави на жерт
174
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарю,не давай оценки защото и ти си същият като тях,много добре знаеш как си ,,купи''втория мандат благодарение на ДПС
173
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Ха-ха-ха...Първанов НЯМА никакъв хотел,престанете да пишете глупости!
172
4
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Каква Държава? - с близо 95% от населението умишлено тласнати от "Бизнеса" на минимална заплати...
171
16
 
9
 
! Отговори
к.187 преди 3 години
До АнонименПредполагам, че правиш разлика между военен и полицай. Ген.Радев е д-р на науките (голям д-р), а ББ е "малък д-р". Радев е завършил Военната академия, а ББ - милиционерската школа-Симеоново и сетне СИК. ББ беше майор о.р. и като бодигард царят го направи генерал-майор от МВР. Сетне А.Доган чрез царя издейства Б. да стане генерал-лейтенант.Той не е завършил академия, а ВМШ. За ума съдим по изявите. Борисов се крие от младите хора като шумкар и въведе еднолично управление. РР е с тях.
170
18
 
11
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Експрезидент Първанов след основаването на АБВ и влизането на хора от тази партия в правителството на Боце преди години не се радва на уважение от хората. Изказа си мнението предполагам по покана на медии близки до управляващите, но не отбеляза, че младите хора са против ББ, а президетът е на тяхна страна. П. "не забеляза това" и сведе протестите до двубой ББ - ген.Радев. Не смятам, че случайно е допуснал тази грешка. АБВ не е значима политическа сила и само Р.Петков поддържа огъня.
169
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оф и архарният мъдрец се изходи по въпроса.
168
1
 
7
 
! Отговори
ГлухСляпБезмълвен преди 3 години
Уморените Глухари също ги убиват след което продъ;жават не само да са глухи, но и сляпи както и безмълвни.из записките на Захари 100янов
167
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все пак да не забравяме, че ГЕРБ бе създадена от Цветанов.Борисов бе поканен по-късно за лице на партията, защото Цветанов добре знаеше какъв тип ще се хареса на простите - а именно - *** като тях самите.