Премиерът: Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност

Бойко Борисов е на посещение в завод в село Люляково
Обновена: 26 сеп 2020 13:13 | 26 сеп 2020 12:56, Елка Василева
207
 Премиерът: Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност
Кадър: Facebook

Най-важното за хората е да знаят, че има работа и сигурност. Подкрепяме фирмите, за да не спират. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в завод в село Люляково, област Бургас. С него е зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков.

От дружеството изразиха задоволство от мярката 60/40. "Не съкратихме нито един работник. Има 60-70 души, които са назначени", заявиха от завода.

Благодарение на мерките освен че няма съкратени служители, няма и неплатени заплати, увериха от предприятието.

Премиерът спомена за новите две програми за подпомагане на бизнеса, които тръгват през октомври, както и за възможността фирми да кандидатстват за детски кътове.

Още по темата

Мерките за бизнеса се вкарат веднага, за да не се "психясат" хората, че няма да има работа. Най-важното е хората да знаят, че има сигурност и работа. Подкрепяме фирмите, за да не спират, заяви Борисов.

Докато другите говорят, ние работим. Нашата сила е връзката с хората, има ли работни места - икономиката расте. Нашите опоненти не могат да си представят колко е тежко, допълни премиерът.

В страната има 250 такива завода в автомобилния клъстер, тоест аз трябваше да ходя на 250 места, ако бях отговорил на всички покани за откриване, каза Борисов на питане защо не е дошъл на откриването на завода.      

По-рано днес  премиерът съобщи във Facebook, че две нови програми тръгват от другия месец през Министерството на икономиката. А още от другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за средства за изграждане на детски кътове във фирмите.

"Непрекъснато работим за това да подкрепим хората и фирмите. От другата седмица работодателите ще могат да кандидатстват за изграждане на детски кътове във фирмите. Така ще подкрепим работещите родители, които трябва да са на гъвкаво или ненормирано работно време или се налага да взимат децата си по-рано от училище. Фирмите ще могат да получават между 50 000 и 150 000 лв. Отделили сме за това 15 млн. лв.", написа премиерът.

"Другия месец през Министерството на икономиката пускаме 2 нови програми:
1. С 68 млн. лв. ще подкрепим фирмите, които имат над 500 000 лв. оборот.
2. Почти 80 млн. лв. ще бъдат насочени към малки и средни фирми, за да си преустроят производствата в условията на COVID-19 - да направят прегради, отделни входове, да закупят предпазни средства и всичко нужно да работят при новите условия", написа премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
5
 
4
 
! Отговори
Кой бе преди 3 години
Ти ли осигуряваш работа?! За обръча от фирми на васалите ти, да
63
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много се дразните мързеливите като Фигуранта,че има работа!И протестирате!
62
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виж ся господин премиер ако броиш автосервизите за заводи си директно за психиатър или мислиш нас за луди
61
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На народа не му се работи!Само иска!Това е!
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаха бях сигурен, че днес няма да се разминем без нов епизод от сериала "Разходки с джипката" с нашия главен герой, който в последно време излиза от бърлогата с пачките, само за да се снима в подобни ТВ продукции измислени от ПР отдела на Герб. По традиция те се заснемат в събота и неделя, но сценаристите вече се изтърка ха, а и репликите на главния герой се повтарят..
59
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Питах теб ти да ни кажеш кои са
58
4
 
2
 
! Отговори
до 63 преди 3 години
хахахахахахаха и аз се питах товахахахаха
57
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 61"Посочи заводите за да ги знаем и ние"Защо си говориш сам или мислиш, че Бойко чете тук?
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 57"Аз съм от една година безработен и няма никаква работа..."Какво образование имаш и какво си работил досега?
55
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посочи заводите за да ги знаем и ние
54
8
 
5
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен33"Смейте се ама заводите никнат, като губи и хората работят. Вие си дрънкяйте тука безделници и лььохмани от панела :) като създадете работа на 3ма човека елате ми се обадете."Аааа, НЕ! Много по-лесно е само да се мрънка, че искаме още, ама на чужд гръб. По случайност тия, дето не са дали ЕДИН път на други, но много искат да им се дава и ако може повечко.Има проблем с мисленето на някои хора, но и това ще мине.
53
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В страната имало 250 завода от автомобилния бранш тоя да не брои автосервизите хахаха
52
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОСТАВКА!
51
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Rabota, sigurnost...super! Za spravedlivost nisto ne vi e obestal.
50
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма шкафче-няма мафче.Фигуранта сготви Борисов чрез Бобокова и НСО.Всичко ще се разкрие.Не бързайте защото сега борисов пържи на бавен огън Фигуранта и на час по лъжичка му връща жеста.Така зеленият чор.ап тотално губи контрол и всеки ден започва да ръси все повече щуротии.Всичко е налице.ДАНС и службите за сигурност бачкат.Вие не берете дерт!Радев прави пиар за новата си партия... но неуспешните политици и г.робарският му пиар от триото бетонират Борисов.Ще си говорим м март кой крив кой прав
49
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера какъв е смисъла на думите да знаят не е ли по добре да имат работа и сигурност то и аз съм чувал че някога ги е имало *** сега ги няма
48
6
 
4
 
! Отговори
Баи преди 3 години
Имам големи забележки кьм него - можеше да се вземе сьс кака - меркел и кьм бьлгария да потекат - реки от инвестиции и париТя с такьв влажен поглед го гледа винаги , а тои я отсвири може и тя да му е поръчала снимките - жените са отмьстителни
47
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Oho...i rabotnichki merakliiki za rekordiorki dal Bog ni nova besepe bekape...mnogomashinnichki, mnogotakachnichki...
46
5
 
11
 
! Отговори
Р.Радев-балалайка преди 3 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
45
8
 
13
 
! Отговори
:) преди 3 години
Е прав е - пълно е с работа за по 500-600 лв. Не е ли така?