Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията

Комисията още не е обявила резултатите
Обновена: 27 сеп 2020 12:22 | 27 сеп 2020 12:20, Петя Славова
200
Знакови за БСП лица отпадат от Националния съвет на партията
Снимка: БГНЕС

Знакови лица от БСП вече не са част от новия състав на Националния съвет на партията след вота на делегатите на 50-ия юбилеен конгрес. Това се случи след дълга нощ на гласуване и още по-дълго броене на бюлетини тази сутрин, предава "24 часа". 692-ма се бориха за 113 места.

Още по темата

Комисията все още не е обявила резултатите, но по предварителни данни извън пленума остават президентът на ПЕС Сергей Станишев, Георги Пирински, Ангел Найденов, Атанас Мерджанов, Валери Жаблянов, Георги Божинов, Димитър Дъбов, Катя Николова, Велислава Дърева и други лица от опозицията.

В Националния съвет обаче влизат досегашния заместник на Нинова Кирил Добрев, който бе неин основен конкурент за лидерския вот, както и Деница Златева - друга заместничка на Нинова.

902-ма от всички 976 делегати на конгреса са участвали в изборите в БСП.За да бъде избран кандидат за член на Националния съвет трябва да е получил 452 гласа, което е повече от половината.

На първо място делегатите на конгреса са класирали Крум Зарков - с 487 гласа, който е и единственият легитимно избран. След него е Янаки Стоилов с 451 гласа, Георги Свиленски - с 450 гласа и Румен Гечев - с 442 гласа.

В новия състав влизат още Александър Симов, Кристиян Вигенин с по 437 гласа. Борислав Гуцанов, Атанас Зафиров, Вяра Емилова, Костадин Паскалев, Борис Цветков, Радослав Гайдарски, Румен Овчаров, Асен Гагаузов, Бриго Аспарухов, Донка Михайлова, Иван Ченчев, Драгомир Стойнев, Калоян Паргов, Евгени Кирилов, Весела Лечева.
Сред новите лица в Националния съвет е реалишампионът Крум Дончев.

Новият червен пленюм ще е от 185 души. 32-ма от членовете са делегирани представители на областните структури. По право влизат лидерите на Младежкото обединение, на жените и на ветераните.

През последните 4 години Корнелия Нинова се е оплаквала често, че трудно работи с този състав на Националния съвет. Очаква се да има балотаж за председател на Общопартийната контролна комисия между досегашната й шефка Валя Богданова и шефът на червената ЦИК за прекия Емил Войнов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13Знаеш ли.......лошото е че не може! Иначе НАПЪЛНО СИ ГО ЗАСЛУЖАВАТ! Да се подмазваш и да се коалираш с гроб си е не само за Сибир, а направо за Северния полюс!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами недей чети бе,като не те интересува има и други новини.Много си възмутен с тези главни букви,нещо да не си обиден?Миков ти ли си рожбе?
15
4
 
26
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Няма по-знаково лице в столетницата от Бузлуджа, от това на дамата от с.Крушовица, която само на 28 г. се сдоби с цяло Външно търговско предприятие и то за жълти стотинки и компенсаторки...Която поднася китки на паметника на Тошо и чества 9-ти септември ... Която в деня на Европа чества "День победы" и ходи да лъска шмайзера на Альоша ... Която на яз.Копринка продължава да скрепва "Пословичната българосъвеЦка дружба", както си беше по времето на БКП и КПСС и където ритуално се гори знамето на ЕС
14
9
 
23
 
! Отговори
ПАК ЩЕ ИЗБЕРЕМ ГЕРБ преди 3 години
МНОГО ВИ ДОПАДА ОПОРКАТА "БОРИСОВ Е ДИКТАТОР"- ИСКАМЕ ФАКТИ, ЗАЩОТО ДА ГОВОРИШ АЛА ГУМЕН ГАДЕВ- ГЕРБ КРАДАТ- ДАЙТЕ ПРИМЕР- НЕ СЪМ РАЗСЛЕДВАЩ ОРГАН, АМА ГЕРБ КРАДАТ МНОГО- ТА И НОВАТА ОПОРКА НЕ ХВАЩА ДИКИШ.
13
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Condios 9Аллооуууу.............ТУК Е БЪЛГАРИЯ!!!! Пише се на български и на кирилица! Не ви е срам!
12
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинчето доказа че е диктаторка в партията си, остава да оправи и себе си, особенно крещенето и безсмислиците които говори, както и да не изглежда на комсомолка :)))
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова може и в сибир да ги заточи това прави тяхната партия
10
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Ха-ха-ха.........това пък откъде ти хрумна!!! ДАЖЕ НАПРОТИВ, тия стари муцуни я дърпаха назад, защото работеха за съглашение с гробаджиите! СЕГА ПОВЕЧЕ ХОРА ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА БСП! Не е само мое мнението, че на европейските избори БСП беше втора САМО ЗАЩОТО някои успяха да набутат там станишко! За подривната рола на гергов пък да не говорим!!!
9
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СПРЕТЕ ДА НИ ЗАНИМАВАТЕ С ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНА ГРУПИРОВКА И МАФИОТСКА СТРУКТУРА НА КРЕМЪЛ БСП- ТЕ КРАДАТ, ФАЛШИФИЦИРАТ ВСИЧКО- ИЗБОРИ, ИСТОРИ, ЛЪЖАТ НА ЕДРО- МУТРИ ...ТЕ ВОДЯТ ХИБРИДНИ "ВЪСТАНИЯ" СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД В СДРУЖЕНИЕ С БАНДИТИ.
8
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КОЙ ЩЕ ИМ ДАДЕ ПАРИ?КОЙ ЩЕ ГИ ИЗДЪРЖА?ПИТАМ!ОТГОВОРЕТЕ,КАЖЕТЕ...МЪЛЧИТЕ,ПОЗОРНО МЪЛЧИТЕ!С ТОВА ЛИ ИСКАТЕ ДА ЗАЛЪЖЕТЕ НАШИЯ НАРОД?
7
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на Нинова, така се прави с агентите на диктатора Борисов!
6
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бравос на народа!!! Най-сетне тия "стари муцуни" ще се разкарат! Браво на Нинова, тя сама не можа да ги разкара, но понеже знаеше, че по-голямата част на останалите партийци също не ги харесват, остави народа да гласува! БРАВОС!!!
5
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евала на другарката ***! Закопа и погреба БСП-то за вечни времена. Да е жива и здрава че направи такова добро за България като гарантира че БСП никога повече няма да види власт.
4
9
 
13
 
! Отговори
555 преди 3 години
Пременил се Илия погледнал се пак в тия .
3
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брей, тая Нинова, успя да нарита Станишев.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво, всички стари муцуни, ояли се до безобразие - вън!
1
14
 
19
 
! Отговори
пфффф преди 3 години
Всичките са за разстрел.Начело с Румен Гечев.