Още F-16? Трябвало добре да се помисли, летците ни били малко

Новият шеф на ВВС генерал Петров зове да се направи анализ
259
Още F-16? Трябвало добре да се помисли, летците ни били малко
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Командирът на Военновъздушните сили (ВВС)  генерал-майор Димитър Петров призова за анализ преди да бъдат поръчани още 8 изтребители F-16 Block 70 от САЩ и "Локхийд Мартин".

"Позицията на Мечо Пух, колкото повече, толкова повече - при такива сериозни неща като авиационната и бойна авиация, не винаги дава добър резултат", каза ген. Петров пред БНР.

Още по темата

"Трябва да се мисли и за обучението на летателния състав, който и към момента не е достатъчен. Ако станат самолетите F-16, ще трябва да се вземат повече летци, къде ще се обучават. Не можем да ги обучаваме в България, защото към момента ние нямаме подготвен инструкторски състав български", каза той. 

България вече заплати осем изтребителя. В последните седмици "Локхийд Мартин" предложи вариант, ако страната купи още осем самолета, те да дойдат с вече платените осем, ако поръчката за тях бъде направена в рамките на година. На този етап обаче правителството не показва, че готви бърза поръчка.

Военното министерство вече проучва при какви условия може да стане това, като очакванията са, че втората поръчка ще е по-евтина.

Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов коментира, че по време на визитата на военния министър Красимир Каракачанов в САЩ миналата седмица е бил обсъден и въпросът за следващата поръчка.

"Имаме подписан договор за първите F-16. Решението на парламента покрива 16 самолета, тоест една пълна ескадрила. Аргументите на американската страна са, че когато се заложи линията е нормално да се изпълни цялата поръчка. Ако не се изпълни цялата поръчка, може да се стигне до забавяне на поръчката", каза адмирал Емил Ефтимов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иване, имай здрави ***, влез във военно училище, служи 20 години и ще можеш да реализираш желанието сиА на приказки всеки го докарва.
192
3
 
3
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Поредният проруски генерал -предател от котилото на Румен Радев.Българио,кога ще се изчисти тази напаст,тези тумори от тялото ти.Кога ще се появят достойни генерали от ранга на Иван Колев ,Владимир Вазов и т.н. Кога ще се изчисти това котило на шпиони и предатели. Ако ги слуша човек такива ,нямаме нужда от F16 и модернизация на армията ни ,защото така им заповядват от Кремъл.Тия трябва да минават през детектор на лъжата в квартирата на НАТО ,за зависимости от руските служби .
191
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиНеграмотник. Дотам беше с "експертизата". Радара на Ф-16 Блок70/72 открива целите си на 230 километра и може да следи до 20 цели едновременно. Грипена е с доста по-скромни показатели, а руските безаналогови кошници от анимациите дори не си спомням да съм те питал, никой не се интересува от това какво сънуваш вечер.
190
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БобиА Боби, аз забелязах, че не ми отговори на въпроса, който е пределно ясен: не ми отговаряй, че "зависи от радара", нали това те питам, чий радар е по-добър? Нали си голям експерт.Иначе като те видя да започваш да ми се сучеш с "всичко е относително" ми става ясно колко почервенял ти е каскета. Направо АЛЕН.
189
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ако страната купи още осем самолета, те да дойдат с вече платените осем"Тоест и новите 8 няма никога да дойдат.
188
2
 
7
 
! Отговори
Бузов преди 3 години
Къде ги намират такива предатели и неудачници.*** много били самолетите,*** сега няма хора и т.н.Абе нали това ти е работата бе,да изпълниш заповедта за охрана на държавата ,започвай да работиш сега намери начин.Ако не можеш махай се ще се намери кой да го направи.
187
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боби червената калинка пак се дърви.Боби, КАЖИ, колко мили е радиуса на откриване на целите на Грипен срещу Ф-16 и по колко цели може да прихваща единия и другия и колко е полезното тегло (колко оръжия) може да носи единия и другия?
186
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тяхната е намислена- на заплата и пенсия едновременно вече пета година,пък какво ще става никой не го интересува,НЯМА такава държава!!!
185
3
 
7
 
! Отговори
:ПОТ преди 3 години
Ами мисли, бе. За кво си на този пост и взимаш тлъста заплата? Ама мисли, а не само да критикуваш, като Радев-твоят благодтел и пазител.
184
4
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До АнонименХахахааааааааа, и колко МиГ-35 имат, а? Ще ти кажа 3 бр. експериментални и 1бр. Су-57 - втория падна. Аман от смешни руски комунисти!!! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
183
8
 
9
 
! Отговори
1 преди 3 години
До Анонимен 230Национално предателство е да оставиш държавата без никакво ВВС, което Радев почти успя да направи през времето си като главнокомандващ ВВС на РБ, но както виждаме от анти-българските му призиви, отй е специалист по унищожаване на държавността във всичките й форми. А защо някой ще иска срещу мизерни спестявания на средства да оголи защитата на страната е отделна тема.
182
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Купуването на каквито и да било самолети от държава като нашата е национално предателство!Нито ще можем да се защитим с тях, нито ще можем да ползваме парите си за хилядите по-полезни неща, от които имаме спешна нужда!
181
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 227 и 228Абе, другари, като сте затънали до уши в любов към всичко руско, защо не поемате към Русия? Ние сме доволни от избора на България. Явно вас ви влече мизерията. И, не се притеснявайте, щом МИГ-29 превъзхождат Ф-16 Блок 70/72 вашите господари ще са предоволни, нали така?
180
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И за какво са ни тези морално остарели боколуци? Да ги пращат на разстрел срещу Русия?Не искам наши момчета да гинат от братска ръка за интересите на тези, дето разрушиха София 1943-44 г! Руската авиация има страховити машини и луди пилоти! Два Су-35 и пиздец на 8-те Ф-ки!
179
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тея пари могат да купят 200 израелски бойни дрона..никой не ползва самолети вече тия още са в 20 век
178
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България останали 7 пилота те 16 чайника ще купуват..
177
2
 
7
 
! Отговори
Борисoff преди 3 години
Най-мразим да мислим, помисли си Винету и се оригна на кюфте
176
2
 
7
 
! Отговори
Цецо Мен преди 3 години
Самолетите и да дойдат, пилоти и инструктори няма. Мила , родна картинка.
175
8
 
9
 
! Отговори
До 201 преди 3 години
Подполковник Румен Георгиев Радев се дипломира през юни 2003 година с академично отличие като магистър "Стратегически проучвания" след 44-седмично обучение във Военновъздушния колеж "Максуел" в Алабама. Това пише в дипломата на държавния глава от американското военно училище, подписана от генерал-майор Бентли Рейбърн, предаде "Дарик".Радев завършва като 1 сред чуждестранните студенти и 13 сред всички общо 260 обучаващи се. Бойко беше кмет тогава.
174
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера турски Байрактар направи на скрап най-прехвалената руска РЛС НЕБО-М, на въоръжение от 2 години в руската армия. Байрактара не се съобразил с руското безаналогово оръжие предназначено за прихващане на стелт самолети и го е застрелял от упор. Ердоган се е извинил на Путин че не е разбрал че това е толкова модерна система и я унищожил от раз и дори е сложил видео в Туитър за да покаже как е опозорил безаналоговото оръжие. Почти е сигурно че толкова модерна система се оперира от руснаци.