От полунощ рестрикция: Нощните клубовете намаляват посетителите с 50%

Изискването е на човек да се падат 2 кв.м
Обновена: 22 окт 2020 16:46 | 22 окт 2020 16:38, Александър Попов
162
От полунощ рестрикция: Нощните клубовете намаляват посетителите с 50%
Снимка: БГНЕС

От полунощ влиза в сила заповед, с която посещенията в нощните заведения ще бъдат със заетост един човек на 2 кв.м от общата площ. Иначе казано се намалява бройката с 50%.

"Разчитаме така да прекъснем епидемиологичния път на заразата. Другата седмица във вторник ще има среща, след която ще станат ясни още допълнителни мерки, заяви здравният министър Костадин Ангелов.
 
"Ситуацията не е нова за нас, но нашия бранш няма да издържи затваряне като през март. Затова сме съгласни на всякакви компромиси. Другата седмица ще предложим мерки от наша страна, ако се налага", заяви Ричард Алибегов от Асоциацията на заведенията.

Собствениците на заведения лесно ще могат да контролират колко души могат да влязат според квадратурата си.

Контролът ще бъде засилен още повече. РЗИ и полицията обикалят почти всички нощни заведения в страната. Всички проверки завършват със санкции, където не се спазват мерките. Първо глоба, после затваряне за 3 дни и накрая пълно затваряне. Ако ние постигнем 80-90% да се спазват мерките, ще постигнем ефект. Другите ще ги санкционираме. Целта е голямата картина, сигурен съм, че не всички ще ги спазват, но нека не се вглеждаме в изключенията, заяви проф. Ангелов.

Нека всеки подава сигнали до РЗИ, когато има нарушения. Да бъдем гражданско общество, което го е грижа за здравето, призова още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само кютек по празните кратуни на тия манияци, ще оправи нещата...
111
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На бежанците искат ли им отр. тест за ковид, преди да ги пуснат у нас? А в други държави! Не си мислете, не знам отговора и чакам вие да ми кажете, питам ви, за да се имформирате сами по този въпрос , щото гледам че вече не се пише за тях. Ще се изненадате...
110
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Целта е нощните заведения да останат през едно.Ако е на наш човек - пускаме.Ако не е наш човек - затваряме.През едно.
109
2
 
20
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
такаааа..Долу един колега написа,че "ковид-труповете" били 1000 и нещо.Добре,щом казва..Аз направих справка със "Брояча на населението на България" и се оказа,че от началото на годината до сега са умряли 85000 човека!!..ОФИЦИАЛНИ ДАННИ!И просто обърнах внимание на ФАКТА,че никой не обелва и дума за тия 85000,а се дъвчи,и дъвчи,и дъвчи "ковида"..Питам се ЗАЩО?..Е,забележката ми е изчезнала в Небитието..Отново се питам:-Защо?.."Грешно" ли е да се цитират ОФИЦИАЛНИ данни?
108
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има хора,които не ги притеснява никакъв вирус, а мерките за борба с него. Не е претъпление да решиш сам да се затвориш вкъщи, но да те принудят на това Е престъпление. Не е престъпление да изпитваш страх от нещо, но да ти вменяват истерично месеци наред страх, и те те глобяват ако не те е страх, това е тероризъм.Не ме е страх нито ме срам да покажа, че мога да правя разлика м/у грижа и отнемане на човешки права.
107
1
 
12
 
! Отговори
Миле преди 3 години
АлиБегов д а си измие косата първо и тогава да говори
106
10
 
16
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Вчера на протеста гориха маски,а днес Бабикян каза,че ше си плюят в устите за да докажат,че няма Ковид и правителството лъже за пандемията:):):)
105
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не разбирам тия дето искат фашистки мерки, трябва ли специално някой да им каже да се затворят вкъщи. Не излизайте като ви в страх бе, що трябва и другите хора да са параноици като вас. По нищо не се различавате от религиозните екстремисти или веганите, които се въргаляха омазани с кръв за да искат всички да са като тях. Не можете ли пълноценно да се страхувате, ако всички не се страхуват кати вас ли? На това му се казва стадно чувство и няма да ви се извинявам, че не го притежавам.
104
2
 
16
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА преди 3 години
Цирк БорисУФ в действие.
103
0
 
31
 
! Отговори
Да обобщим преди 3 години
Във Варна...най оборотните дискотеки са на не без известната три буквена групировка ...как точно ще им наложат жестоки санкции....след като самата въпросна групировка ...налага санкции ....!?!!?!??!?!?!
102
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Lockdown е решението. Докато щъкат хора насам и натам няма как да се спре епидемия"-------------вЕрно ли?!? то щото като имаше локдаун пролетта и беше забранено щъкането насам-натам, та спря епидемиятаможе ли чак пък толкоз първосигнален народ...
101
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Турчина Арибягов ся ще реве да иска 0% ДДС за мутрите със заведения и дискотеки
100
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Понеже аз отказвам да нося маска, предлагам за наказание вместо да ме таксувате 300 лв за дишане на въздух без маска да ме лишите от ваксинаСериозна съм.
99
20
 
4
 
! Отговори
Лилияна преди 3 години
Министър Ангелов е истински мъж! Сигурна съм, че добре е премислил стратегията за действие, така ще запази здравето ни и икономиката. Това е гениална мярка.
98
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С цел спазваме на дистанция, в басейна вода ще има в 1,3 и5 коридорТочно толкова е *** поредната мярка.
97
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори при Живков не е имало вечерен час. То нямаше и пандемии. Аз ви казвам, че комунизмът тепърва предстои, и вие овце, ще го изградите. Вие се съгласихте да си загубите свободата.
96
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бокаса-"спасителят"това ли му роди страхливата чутура?
95
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой ще го контролира цялото това нещо? В създалата се ситуация вариантите са Два,или работят заведенията или не,всичко друго е бошлаф работа!
94
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да са плашитиии .боко тиквата мисли за вас . ха ха ха
93
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борат от Банкя докато не ви фитне няма да ви остави на мира.....