БСП: Доходите ни са на дъното, ГЕРБ контрира - а пенсии 3 долара?

Заради втората пенсия променят Кодекса на труда
234
БСП: Доходите ни са на дъното, ГЕРБ контрира - а пенсии 3 долара?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заради втората пенсия управляващите ще направят промени в Кодекса на труда. Те ще бъдат предложени за обществено обсъждане до края на ноември.

20 хиляди са жените, които през следващата година ще навършат изискуемата възраст за втора пенсия. Първата група мъже, които попадат в същата категория, ще навършат нужната възраст през 2024 г.

Още по темата
"Това налага бързи действия с оглед защита на техните интереси", посочи социалният министър Деница Сачева по време на обсъждане на политиката за подобряване на адекватността на пенсиите, по искане на БСП.

Според червения депутат Георги Гьоков никой не може да оспори, че пенсиите са най-големия провал на управляващите в политиката по доходите.

"За съжаление равнището и динамиката на доходите през последните години в България ни показва, че това правителство, което управлява страната, а и предходните правителства с мандата на ГЕРБ, са неспособни да измъкнат страната от последното място в ЕС по доходите. България си остава с най-нисък стандарт и равнище на доходите в Европа. След повече от 10 години управление на ГЕРБ, въпреки че се наблюдава някакъв растеж на доходите, те все още остават относителни ниски", обвини той.

Николай Сираков от ГЕРБ му опонира като отсече, че апокалиптичната картина, която социалистите се опитват да внушат, не може ще изтрие от съзнанието на хората трите долара пенсия по времето на управлението на Жан Виденов.

Светлана Ангелова от ГЕРБ напомни по време на дебата, че в бюджета на ДОО за 2021 г. са предприети важни стъпки за повишаване на доходите на всички пенсионери. Като част от тях тя посочи увеличаването на минимална пенсия от 1 януари, а не каквато беше практиката през изминалите години от 1 юли.

"Тя ще се повиши от 250 на 300 лв., като нейният размер ще се повиши с 20 %. Това води до ръст на минималните размери на пенсиите за трудова дейност, които се определят с процент от нея - пенсиите поради инвалидност, поради трудова злополука, професионална болест или наследствените пенсии", каза Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


234
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
13
 
7
 
! Отговори
Спрете с този.... преди 3 години
Жан Виденов - история от преди 20 години.
26
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 16 22Тъпчо, не ми се обеснявай. Кажи кога влизаме в ЕС и кой е премиер. Жокер не е боку тквата.
25
16
 
12
 
! Отговори
От БАН преди 3 години
През 1993 година 3 долара бяха около 18 000 лева стари пари, тоест уж сегашни 18 лв. Само че един истински хляб 800 грама например беше 150 лева или сегашни 15 стотинки. Значи за 18 000 лева пенсия тогава човек можеше да купи 130 хляба. Сега един такъв хубав хляб струва поне 2 лева. Умножено по ония 130 хляба се получава 260 лв. Толкова е и минималната нетна пенсия в момента. Какво се оказва значи. Че през 2020 способност е същата като през 1993. Пореден автогол на Тулопа, но народа е ограничен.
24
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За това пък пенсиите по времето на герб са чекмеджета пълни със злата и пачки по 500 евро.
23
4
 
12
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
Трите долара стигаха за 1 кг сирене
22
2
 
16
 
! Отговори
до протестърите преди 3 години
ТАКА СИ Е - НИНОВА ще увеличи и пенсии и заплати и ще възстанови държавните фабрики и заводи, няма да има вируси, няма да се краде, защото... ще управляват такива доказани експерти като Р.Овч, Румен Гечев, Румен Петков и най-вече АБСОЛЮТНО ЧЕСТНАТА другарка КОРНЕЛИЯ НИНОВА, която никога, ама никога не е уволнявана от правителството заради корупция
21
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП е под дъното на Тиквите те са във бездната, а от бездната няма изход.
20
5
 
9
 
! Отговори
До 16 преди 3 години
Не пиши глупости.Ако зависеше от БСП сега нямаше да сме я ЕС,а в някой азиатски съюз начело с другарите от Москва.
19
3
 
9
 
! Отговори
Маскари преди 3 години
Всички са от едно котило,не ми ги хвалете.ние си патим.едно е да говорим друго е да го вършем.оправиха си децата, внуците та и правнуците.
18
11
 
9
 
! Отговори
Комнтета преди 3 години
НЯМА ПО ДОЛНО КОМНЕ от Бойко Борисов, който е обгрижвал Тодар Живков, докато народа се е борел за лустрация и демокрация.НЯМА ПО ДОЛНО КОМНЕНЦЕ ОТ ТОЯ МУТРОФИЛ. НЯМА.
17
5
 
15
 
! Отговори
До 4 преди 3 години
А защо им спряха финансирането според теб умнико ? Защото крадяха ! Никога повече БСП на власт !
16
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да се върнем към 1230г., по времето на Иван Асен 2, ако искате?Пенсия 0 долара!Нагли, нагли гербави крадци!
15
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега, ако не сме в ЕС където ни вкараха БСП и с плаващ курс колко си мислите, че щяха да са пенсиите бе палячовци герберски?
14
11
 
11
 
! Отговори
ЖАЛКИ ГЕРБАВИ преди 3 години
Какви 3 долара. За какво говорят тия пак? Какво бълнуват??Говорят за времена преди 20 години, когато вожда Бойко е *** г*за на Тато.
13
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е, при другарите пенсиите бяха 3 долара достигнали, ама не им изнася да помнят. Винаги са били демагози.
12
12
 
8
 
! Отговори
Дъното на тиквата преди 3 години
Не си спомням пенсионерите да преди 97-а да са пазарували активно в Кореком или Американски долар да е бил основна валута в някоя европейска страна. Фалшивите хилядарки си ги печаташе БНБ. 50 кинта за пенсионерите през кръстосания курс евро-долар правят някъде към 30$ - сериозно постижение на тиквената партия и техния вожд, в сравнени с трите долара на БСП.
11
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Върнете пенсионния фонд на мястото му дето го откраднахте още по времето на Виденовл Със какви пари приватизирахте кажете да знаем що са ни такива пенсиите и заплатите.
10
14
 
11
 
! Отговори
ей ГРОБари преди 3 години
Пенсия 3 долара..........но цените като днешните ли са?!
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 5Бг лева е фалшива валута.Същото се отнася и за еврото и за долара. Нама валута която в момента да има златно покритие.Трябва да се инвестира в злато, сребро и недвижими имоти.
8
6
 
20
 
! Отговори
КОМУНИСТИ преди 3 години
значи БСП са против 50-те лева, които получават пенсионерите СЕГА всеки месец, БСП са против минималната пенсия от 250 лева СЕГА да бъде 300 лева, БСП са против увеличенията на заплатите, О БОЖЕ и имат лице да критикуват Баце, че не ги е оставил на 3 щатски долара МОЖЕ БИ