Закъснели линейки, отказан прием... Ангелов се зарече: Няма да има галеници!

Повикванията в Спешна помощ в София в събота са 414
Обновена: 1 ное 2020 09:13 | 1 ное 2020 09:08, Камелия Цветанова
231
Закъснели линейки, отказан прием... Ангелов се зарече: Няма да има галеници!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Максимално бърза ще бъде проверката. Няма да се колебая, ако има хора, които са превишили правата ще си получат съответните наказания, няма да бъда многословен. Ще изчакам проверката, няма да има галеници. Не мога да възприема линейка да седи пред заключена болница, а мъж да умира, докато чака линейка, не мога да го възприема. Който нарушава правилата не е за тази система. Не може да има директор да си прави свои правила. Това каза пред bTV министърът на здравеопазването Костадин Ангелов.

Още по темата

Той вече поиска оставката на шефа на 4-та градска болница в София. Линейка с пациент с коронавирус чака два часа пред болницата, за да бъде приет. Младият лекар от Спешна помощ не се отказва да настоява и успява да настани пациента там.

При друг случай 33-годишен мъж с коронавирус на домашно лечение е починал снощи в София вкъщи, докато чака линейка с часове.

"Отново виждаме, че някой иска PCR тест, затова се вбесявам, това е абсолютно нередно. Проверката ще докаже, че няма нарушения, защото нямаме писмени заповеди. Не може линейка да чака пред болницата, болният се сваля в лечебното заведение, пациентът се сваля, правят се изследвания и ако е за болница се настанява, не може да седи в линейка и да чака", каза Ангелов.

"Вчера имаме 414 повиквания. Ситуацията е изключително напрегната. Осигурили сме още коли по линията на МВР. В понеделник ще направя среща с всички частни линейки, които са около 100. Идеята е тези хора да бъдат доведени до лечебните заведения. Отделно ще искам фургони пред болниците за пациентите, които не могат да се срещнат с лекар. Не мога да приема, че по телефона може да бъде давана терапия. От националния център по паразитни болести не ни дават категорично решение, че бързите тестове са алтернатива на PCR-ите. Ангажира се министерството да осигури най-евтините тестове на колегите на първа линия, те не заместват PCR-ите", каза още здравният министър.

"От снощи на територията на София проблем с леглата няма. До 12 часа сме разкривали допълнителни легла. Нека ме чуят всички директори на лечебни заведения - няма да има прошка за никого. След като в лечебно заведение има свободни легла, да ги разкриват. Първо ще си разкриеш COVID структура и след това ще мислиш за другите частни услуги", каза още Ангелов.

"Не мога да се съглася, че страхът трябва да ни води. В големите лечебни заведения, особено в София да казват, че няма желаещи да се включат в лечението на пациентите с COVID, за мен е непонятно. Не може някой да се счита за галеник. Ако нямаме лекари, които да влязат, аз ще вляза, Не може страхът да ни води или емоцията", каза още той.

"В момента не обмисляме строги мерки. Първата посока е железен контрол на сегашните мерки, в РЗИ ще разширим хората. Тези мерки ако се спазват от всички, нещата ще си дойдат на мястото", каза министърът.
"В понеделник ще извърша проверки лично в лечебните заведения без COVID структури, ако трябва ще наложим допълнителни санкции", каза още Ангелов.

"Искам да кажа на хората да спазват мерките. Нека всеки мисли за своите близки, не е време за празнуване и за ходене по молове, ресторанти, почивки. Нека всички ограничим своите контакти. Натискът върху системата е огромен. Нека хората да бъдат разумни", добави той.

"Здравословното състояние на Борисов доколкото мога да преценя по телефона е добро. Благодаря му, че снощи направи всичко необходимо да осигурим допълнително коли от МВР за Спешна помощ. Работим денонощно", каза Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
3
 
! Отговори
дааа преди 3 години
образованите избегаха в чужибина отдавна ! тук останаха мързелвици и некадърници .
66
1
 
25
 
! Отговори
Нане преди 3 години
Са стана ли Ви ясно, че герберастията унищожи здравната система на България...Маса закрити общински болници, за сметка на източващи НЗОК частни болници... Къде са сега частните болници в борбата срещу ковида...
65
3
 
16
 
! Отговори
До 72 преди 3 години
Лекарите са последната граница преди Господ. Не са Господ. Прави разлика. И по повод децата, нека ти кажа, че в момента най-процъфтяващ бизнес са детските партита. Що? Щото майките и в условия на пандемия искат да си покажат перата с по-хубави балони, с по-пишна уркаса, с по-цветни дрешки. Ама имало вирус? Чудо голямо! Ние набързо ще се снимаме. А лекарите, ако се загледаш, изглеждат не на годините си от умора, а +10 отгоре. Тъй че не ми обяснявай какви са лекарите.
64
3
 
12
 
! Отговори
До Демократ преди 3 години
Подкрепям. Простия българин, мързелив и учил недоучил е зъл и отмъстителен. Е сега насочват недоволството срещу лекарите, но тов нямада спаси тези на края на хр. Верига.
63
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Ангелов е напълно неадекватен за дейността, която трябва да изпълнява.
62
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 65:Тъ-по- умнико,Когато някой лежи в затвора какво става?-Жертвата възкръсва ли?
61
1
 
10
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
Видими резултати!
60
9
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 3 години
само мрънкят за пари и че има мн работа а нищо не правят ! ЗА БГ медиците говоря . поне за една част от тях ! защо не са приели човека ?!!?!? пълно безобразие и безхаберие ! мин година по тва време умря едно дете на 3 годинки така ако помните . случаите продължават! кой е виновен !?!?? пациентите ли ?!!?
59
18
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 3 години
Българина трябва да си набие в дебелата русофилска глава, че социализма отдавна си отиде и сега живеем в демокрация и капитализъм, и болниците и здравеопазването е бизнес който предлага здравна услуга с цел реализиране на печалба. Умните и кадърните при капитализма имат пари и могат да си позволят качествена здравна услуга, а простите и некадърните никой не им е виновен, че са прости и некадурни и нямат пари за здравна услуга, да се лекуват с липов чай, никой с пари не са върнали от болниците.
58
4
 
12
 
! Отговори
бай Тодор Правешки преди 3 години
Яжте банани!
57
1
 
8
 
! Отговори
До 60 преди 3 години
Като те гледам ти колко си грамотен....И после сигурно работиш нещо, а как са те назначили - не знам. Не стига, че имаш изказ и правопис на петокласник, но и звучиш толкова психически стабилен, колкото е и един пубер. Ама после лекарите били такива и онакива. Виж гредата в твоето око, че май даже са 2
56
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По същата логика, всеки без маска да бъде разстрелван.
55
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом има умрял болен, неприет в болница, някой от отговорните фактори трябва да лежи в затвора. какви са тия безобразия
54
6
 
3
 
! Отговори
даа преди 3 години
До Анониментова и правя ако е възможно разбира се ! ако разчитам на БГ "специалистите " да съм си замаинал досега ...
53
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки ви е виновен, Бойко, доктори, министерства, а вие безотговорните не сте.
52
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До дааа-------------------------------Ами тогава ти,образованият и работливият,лекувай се у вас сам.
51
8
 
25
 
! Отговори
Бау преди 3 години
*** пак обвинява всички без ... себе си. Спазвате ли мерките - не. Носите ли маски - не. Заради вас има хиляди нови болни на ден. Всички знаехме, че здравната ни система е зле, че лекарите ни са стари и пак се държите все едно сте в развита държава. Сега какво стана - разболяваш се, може да се влошиш и ти казват "няма легла и лекари". Ами старите ти роднини? Шанса някои да ги погледне е 0.
50
16
 
5
 
! Отговори
дааа преди 3 години
разбира се че има ! просто ги мързи да работят ! освен че са мързеливи са и некадърни . лично съм го изпитал на гърба си ! голяма част от работещите в здравната система са тотално НЕАДЕКВАТНИ И НЕОБРАЗОВАНИ ! малка част са тези които са добри кадри -образовани .
49
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква е отговорността на този щаб и този министър?Защо до сега не сте разписали в разпоредби целия процес за борба с вируса? Къде ви е националната стратегия? Ако нямате капацитет просто приложете стратегията която експерти написаха преди няколко години. Тази стратегия е публична в сайта на МЗ. Защо никой не я прилага?Избивате български граждани с вашето бездействие! Престъпници!
48
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрата цяло лято се криеше по балкана...да си пази мястото...да не го свалим от власт...изобщо не го интересуваше ковид и да се подготвя за втората вълна.Единственото, което интересува тази мутра е да не падне от власт..и да построи на Путин тръбата..с нашите пари. Че трябва да вземе едни комисионни от там.Друго...ама изобщо не го интересува.