Скандал в НС: Освирквания, упреци, че някои се държали като овчари на полето

Дневният ред на управляващите не бил този на обществото
Обновена: 5 ное 2020 10:06 | 5 ное 2020 09:48, Камелия Цветанова
76
Скандал в НС: Освирквания, упреци, че някои се държали като овчари на полето
Снимка: БГНЕС

Със скандал започна днешното заседание на НС. Повод за това стана първата точка от дневния ред, която е предложение за промени в Правилника за дейността на парламента, внесено от отцепниците от БСП.

Пръв думата взе социалистът Христо Проданов, който скочи, че това е ярка илюстрация на днешното управление, за което дневният ред няма нищо общо с интересите на обществото. Той поиска точката на отпадне.

Шефката на НС Цвета Караянчева обаче му спря микрофона, докато той се опитваше да се мотивира с аргумента, че е разбрала предложението му и ще го подложи на гласуване.

След това Кристиан Вигенин от БСП зае мястото на парламентарната трибуна, за да защити съпартиеца си. Той обвини Караянчева, че няма нито морално, нито каквото и да било друго право да прекъсва депутат.

"Вие го прекъснахте и това минава границата, още една причина Вие да си отидете от поста и този парламент да се държи по адекватен начин към нуждите на обществото", отсече той.

"Каквито и да са емоциите, правилникът си е правилник, а сега се прави опит той да бъде нагласен спрямо управляващите", настоя Вигенин.

Според него точката е неадекватна спрямо дневния ред на обществото и на този парламент.

Изказването на Вигенин беше съпроводено с освирквания от страна на мнозинството в пленарната зала, което пък даде повод на Таско Ерменков от БСП да обвини Караянчева, че не прави забележка на управляващите.

"Вашето поведение е недопустимо. Още вчера си позволихте да правите забележки към ПГ на БСП дали да влиза в залата или да не влиза, дали да наднича или не. И второ, когато онази част от залата се държи като на полето, като овчари, направете им забежка. Вие продължавате да се държи като във Вашата лична кухня, а не като в парламента, моля Ви, напуснете това място", призова той.

Караянчева обаче му отговори, че това не става с молби и припомни, че само преди седмица след дебат и гласуване тя остана на поста председател на НС.

В отговор Христо Проданов отново взе думата и коментира: "Предлагам всяко изказване на опозицията да започва с думите "Бойко Борисов и ГЕРБ към светли бъднини напред".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
1
 
0
 
! Отговори
Ддд преди 3 години
С такъв председател на НС, какво да очакваме от депутатите..... Единственото нещо, с което ще бъдат запомнени е председател, госпожа Т еди какво си и просташки изказвания в стил ББ.
62
1
 
1
 
! Отговори
Горския преди 3 години
Викайте горския да изгони и партизаните , и фашистите от гората ! Това си беше хубав виц ! Днес важи за комунисти и турци !
61
1
 
2
 
! Отговори
Учител преди 3 години
Защо се разрешават цирковете на комунистите в Народното събрание ? Няма ли най-после да изгонят циркаджиите ? Ако искат да саботират , да си ходят !!!!!! Стига сме хрантутили национални предатели и саботьори !! КРАЙ !!!
60
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен (53)Не си прав. Комунистите измряха. Останаха нагаждачите, плявата. Прочети какво е комунизъм и какво комунист.
59
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТАСКО НЕ Е ОВЧАР...Ти кажи за другаря Борисов - как квалифицираш разтривача на ушите на овчар?
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ППС ИМАТ БЪДЕЩЕГласувай за който искаш. Но тези нямат нищо общо с гордост и визия какво и как да се прави. Техен избор, но не заслужават доверие. Поредните политически хамелеони. Но политиката е от най-доходоносните бизнеси на тази територия. Пък и имат шанс да станат недосегаеми.
57
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия от цирк глобус ,но с огромни заплати,мисля че и 120 депутати са много за България
56
2
 
12
 
! Отговори
ТАСКО НЕ Е ОВЧАР... преди 3 години
ТАСКО ЕРМЕНКОВ Е СЕЛСКИ ПЪДАР ....ОТ ДС/БКП!/..и то от най-некадърните.../АКО НЕ ВЕРВАТЕ , ПРОЧЕТЕТЕ МУ БИОГРАФИЯТА ИЛИ ИСКАЙТЕ ОТ АН.ТОДОРОВ , КОПИЕ ОТ НЕЯ!ВЕДНАГА ЩЕ ГО ПОЛУЧИТЕ!!!
55
5
 
5
 
! Отговори
ППС ИМАТ БЪДЕЩЕ преди 3 години
НОВООБРАЗУВАНАТА ПАРТИЯ , НА ПРОГРЕСИВНИТЕ СОЦИАЛИСТИ /ППС / ОТКРОВЕННО КАЗАНО ИМАТ БЪДЕЩЕ И ЗАСРУЖАВАТА ДОВЕРИЕ!ТОВА СА ГОРДИ И НЕЗАВИСИМИ ХОРА , КОИТО СЕ ОТЦЕПИХА ОТ ДИКТАТУРАТА НА КРУШОВСКАТА *** И ИСКАТ , РЕД , ЗАКОННОСТ И СПРАВЕДЛИВОСТ В БЪЛГАРИЯ И ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!ТЕЗИ ХОРА МИ ХАРЕСВАТ!ТОЗИ ВИД СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА , ЗАСЛУЖАВА УВАЖЕНИЕ!ТОВА Е "СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА" НА ЕВРОПА!АЗ --ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА НЕЯ!
54
2
 
2
 
! Отговори
На какво разчита те преди 3 години
От Нато и ЕС само пари ли да ви дадат. Не става БЕДЕН БОГАТ НОСИ.
53
3
 
9
 
! Отговори
АСЗ23 преди 3 години
Жалки червени депутати.
52
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НСИ - БЪЛГАРИ ПОСЕТИЛИ ЕС С ЦЕЛ ЕКСКУРЗИЯ ЗА 2019Г- 7 006 789 ЧОВЕКА- ТОВА Е ЗАЩОТО БЪЛГАРИТЕ СМЕ БЕДНИ- ЕХ КАКВО БЕШЕ КОГА РУМЕН ГЕЧЕВ БЕШЕ ФИНАНСОВ МИНИСТЪР- МИН ЗАПЛАТА ЦЕЛИ 1.8 ДЛ, А СРЕДНАТА 3/5ДЛ ТОВА ЗА ЯЛ МЕСЕЦ- НИКОЙ НЕ МОЖЕ КАТО ТЯХ- ДОКОПАТ ЛИ СЕ ДО ВЛАСТТА И ГЪРМЯТ БАНКИ, А ИНФЛАЦИЯТА СКАЧА- ДВЕ ГОДИНИ БЕШЕ НАД 2000%, СПРАВКА НСИ КАЛКУЛАТОР ИНФЛАЦИЯ.
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СловянинЛеле, колко си ..ост!
50
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма отърване от комунистите.
49
3
 
15
 
! Отговори
до 45 преди 3 години
Ако пуснат Нинова и вземе думата ще накиха всички ...та чак на площада до президентсвото.
48
24
 
9
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Докато сме в НАТО и ЕС ще сме най-бедни в Европа, а скоро и в света. Българският народ съвсем оглупя.
47
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пить надо меньше!Разбираш ли бе Таско? Ти си рублофил трябва да разбираш какво значи това!
46
15
 
4
 
! Отговори
Емил Боев преди 3 години
До Анонеимен Абе и ти си заченат извън брачно ,щом се пишеш анонимен ,пък си взел да даваш оценки какъв е Таско Ерменков .
45
18
 
7
 
! Отговори
Емил Боев преди 3 години
А те БСП се учат от ГЕРБ и те го правеха през 2014 година същото ,влизат излизат от залата за да си получат заплатките ,ама какво друго да очаква човек от гербаджийски бандити и разбойници
44
14
 
8
 
! Отговори
Емил Боев преди 3 години
Още през 2014 година Бойко Борисов казваше че кворумът на парламента се осъществява от мнозинството ,а не от опозицията ,е сега със неговите камъни по неговата глава .