БСП иска болниците да не са търговски дружества

Здравеопазването е в анархия и колапс, заяви проф. Румен Гечев
16 дек 2020 22:05, Нели Христова
84

Политическият край на една пандемична година. Какви са мерките на БСП за запазване на икономическата стабилност, които не бяха приети?

"Предложенията на БСП можеха да сработят и да премине по-леко икономическата криза в България." Това заяви в "Денят ON AIR" депутатът от БСП проф. Румен Гечев.

"Българското правителство реагира много по-слабо и без никакви приоритети, за разлика от партньорите си в Европа. Трябва да се помогне на всички, но във Франция и Германия имаше приоритети", посочи проф. Гечев.

По думите му "мерките са не само слаби, но и закъснели".

"Много по-рано трябваше да реагира правителството и да осигури медикаменти, предпазни средства и апаратура за болниците", коментира депутатът пред Bulgaria ON AIR.

"Ние се намираме в много тежко състояние и не само в здравната система. Легла има, но хората умират на стълбите. Частните болници също са пред фалит, защото не могат нито да приемат Ковид болни, нито да изпълняват техните функции. Здравеопазването е в анархия и колапс, лошото за икономиката предстои", категоричен беше проф. Гечев.

И добави, че вероятно минусът във БВП няма да бъде 3, а 6%.

"Трябва да се намери златната среда между здравеопазване и икономика. Майсторството е да се намери такъв баланс, който да запази живота, но и икономиката ни", отбеляза депутатът от БСП.

Социалистът е на мнение, че партията предлага кардинална промяна на фискалния резерв и нова данъчна система.

"Искаме в икономиката България да си влезе в ролята, където бюджетът се използва за публично частно партньорство", каза още проф. Румен Гечев.

И отбеляза, че БСП иска болниците да не са търговски дружества и да не се стремят към повече печалба, а да лекуват хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
1
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 3 години
Какво беше това Бсп, че нещо не си спомням ?
72
0
 
5
 
! Отговори
Входящ преди 3 години
Ще почакам БСП (комунисти) да станат БСП ( тесни социалисти) , и тогава ......такъв един едър ще им отпоря - друго си е цепеняк-социалист !
71
0
 
6
 
! Отговори
Равносметка преди 3 години
Както виждаме, БСП (комунисти) пак само иска !!!!!!!!!! Никога не дава !!!!
70
0
 
5
 
! Отговори
АСАН преди 3 години
ДА ТОЯ ГРОЗНИ И КОН С КАПАЦИ И ЛЪЖАТА,МОЖЕ БЕЗПЛАТНО ДА БЪДАТ ЛЕКУВАНИ В КАРЛУКОВО......
69
1
 
3
 
! Отговори
професор??? преди 3 години
То вече мама на тати не пуска без печалба, тоя иска да го лекуват без печалба.
68
3
 
2
 
! Отговори
доКомендантеЧеГова преди 3 години
Евреинът се казва проф. Таджер и това стана когато Герджиков беше председател на НС. Никъде в света няма болници които да се регистрират като търговски дружества по търговски закон. Става по закона за здравето като фондации с нестопанска цел. Същото се отнася и за частните училища. Също се отнася и за спортните клубове. Затова че пуснаха бизнеса в здравопазването , образованието и спорта, ги докахаме нещата до тук. Ние сме на й-слабата футболна нация в момента в Европа. Сравняваме с Гибралтар.
67
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че кой ще те лекува без печалба бе Гечев? И като какви да се регистрират болниците като клубове по интереси ли? Най-силния мотив на всяка дейност е печалбата. То заради липсата на този мотив комунизма и мощният *** Съюз пропадна, та какво остава за една болница. Ей никога няма да уврат овчите социалистически кратуни представящи се за професори.
66
1
 
3
 
! Отговори
Коменданте Че Говада преди 3 години
БСП иска болниците да не са търговски дружества и да не се стремят към повече печалба, а да лекуват хората. Търговският закон е създаден от от икономическия съветник на Тодор Живков евреин
65
2
 
10
 
! Отговори
За шепа мо..... преди 3 години
Teзи другари преди години създадоха дружествата , а сега искат да се откажат. После отново ще върнат нещата в тяхна полза.Това са БСП-то.
64
5
 
11
 
! Отговори
БСП за смях... преди 3 години
Баба чака пред кабинета на кардиолога.Излиза лекарят и пита:- Вие за ЕКГ бяхте, нали?- Не, не, аз съм за БСП!
63
5
 
3
 
! Отговори
анономен преди 3 години
до 69Това го съчени преди да влезеш в първия час ли, пръ-дльо?
62
3
 
12
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Не искам акъл от човек , направил долара 3500лв. и партия довела страната до 3 национални катастрофи и изнесла парите на хората и фалирала банките.И най големите золуми в здравеопазмането бяха по времето на проф.Гайдарски от БСП.Така че ако мислите за страната , върнете парите от чужбина и тогава говорете!
61
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поразяващата уста пак се изока. Гумен Речев, ако не помните виденовото време
60
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи в ЕС ,много държави имат и частни здравни каси )тук частни болници на нашите хора ,точат държавната каса ,а за държавни и особенно общински болници ----търговски дружества и много по малко пари ,произведено от герб
59
2
 
11
 
! Отговори
алтернатива преди 3 години
Просто оставете частните болници, за има алтернатива на свинщината наречена държавна болница.
58
1
 
12
 
! Отговори
ескимос преди 3 години
А този помни ли, че когато болниците бяха държавни, мизерните заплати не се плащаха с месеци наред? Помни ли стачките на медицинския персонал?
57
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Анти БСП съм, но тук са прави *** според мен. Все едно да се търгува със здравето на хората. Изобщо не звучи добре.
56
5
 
10
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Анонимен Голобрадец ама на 60 години със 40 години трудов осигурителен стаж със девет години втора и три години първа категория труд .Разбрали *** въшлив .Като направиш като мен толкова трудов стаж тогава ще имаш право да коментираш за здравеопазване .И ще ти дам пример като Австралия там всеки работещ и пенсионер каквото и да му се случи нищо не заплаща нито прегледи нито операции или каквото и да било информацията е от първа ръка а не измислица .
55
14
 
5
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До Доктор Сър Пичук Ти май че си неграмотен манипулатор ,защото явно си забравил че Виденовата зима дойде във последствие на жълтата революция на международният престъпник Джорш Сорос .А причината беше че Виденов откажа да продава държавните предприятия на безценица и затова *** му спретнаха тази цветна революция .Но тогава не знаехме кой всъщност дърпа конците и се радвахме като последните *** че Виденов паднал и доларът станал 3000 лева .
54
5
 
15
 
! Отговори
Доктор Сър Пичук преди 3 години
Неграмотните манипулатори от тази медия сякаш са забравили кой беше финансов министър по време на Виденовата зима и нямат даже намерение да припомнят този неудобен факт на зрителите си, за да не обидят госта си...