Борисов се похвали: Мерките бяха много навременни и точни

Обяснявате на хората за ваксините, съветва той лекарите
Обновена: 29 дек 2020 07:49 | 28 дек 2020 11:50, Камелия Цветанова
247
Борисов се похвали: Мерките бяха много навременни и точни
Снимка: МС

„Противоепидемичните мерки бяха много навременни, точни, максимално щадящи свободата, правата на хората и движението им. Заболеваемостта и натискът върху интензивните отделения спаднаха, а оздравелите вече са в пъти повече от новозаразените“. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов при посещението си в центъра за разпределение на пациентите с COVID-19 в столичната университетска болница „Света Анна“, съобщиха от правителствената пресслужба.

Още по темата
Месец след въвеждането на допълнителните противоепидемични мерки у нас, премиерът Бойко Борисов акцентира, че в битката с новия вирус България вече разполага и с ваксини срещу него.

Министър-председателят бе категоричен, че след получаването на пълна и подробна информация за ваксините, българските граждани ще се убедят, че именно това е пътят за справяне с пандемията и връщане към нормалния начин на живот. „Затова все повече ще обяснявате на хората за ваксините“, обърна се премиерът към министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, който също бе в столичната болница „Св. Анна“.

Министър-председателят добави, че у нас ще пристигнат още и различни ваксини, за да могат личните лекари да направят най-добрия избор за предпазването на своите пациенти.

„А дотогава първите 70 000-80 000 ваксини, които дойдат, ще бъдат поставени на хората на първа линия и всички останали“, посочи Борисов.

В рамките на посещението на министър-председателя директорът на „Света Анна“ д-р Славчо Близнаков посочи, че е имало период, в който всички легла за COVID-19 пациенти в болницата са били заети от заболели. Годишно през лечебното заведение минават над 30 000 пациенти, тъй като болницата е най-високо технологична.

Премиерът Борисов изтъкна, че правителството ще отпусне средства за нов скенер за „Св. Анна“, тъй като наличната апаратура е остаряла. Необходимите 1,4 милиона лева ще бъдат осигурени през бюджета на Министерството на здравеопазването.

Правителството ще подпомогне болницата и при изграждането на нов параклис, а с осигурените вече близо 1 милион лева от Министерския съвет „Св. Анна“ разполага с изключително модерно оборудвана инвазивна кардиология.
Здравният министър Костадин Ангелов докладва на премиера, че във вчерашния ден, когато бе даден старт на ваксинационната кампания у нас, имунизираните срещу COVID-19 са 699 души в центровете в София, Пловдив, Бургас и София-област. Няма данни при ваксинираните да са се появили нежелани реакции.

„Бъдете спокойни, обяснявайте повече и ще постигнем висок процент на ваксиниране на населението, с който ще се справим с коронавируса“, подчерта министър-председателят Бойко Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още по темата: меркиборисовваксини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
4
 
11
 
! Отговори
конкретика преди 3 години
правилният израз е - цифрите в момента са много точно подбрани (за да изглежда така, че мерките са навременни). Иначе, ситуацията си е същата, всички го знаем
144
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРСКИЯТ МАДУРО - СЪВЕТСКИ ПАТОК И НЕМСКИ ИБРИК
143
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е спасителят на тоталитарните остатъци в България.
142
2
 
2
 
! Отговори
До Просветен: преди 3 години
Европа може да харесва, може да не харесва България, обаче българите имаме много важна роля в нея. Европа може да харесва, може да не харесва българите, но има нужда от нас. Тук вече има друг проблем - българинът харесва ли Европа, харесва ли европейците. Макар и стереотипно аз бих казал, че аз като българин харесвам Европа, харесвам и Европейския съюз, но това, което не харесвам са две неща - не прибутвай религиозни номера и всички сме равни. https://youtu.be/9jK-NcRmVcw
141
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българския Мадуро.
140
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Национален предател.
139
1
 
6
 
! Отговори
до 140 преди 3 години
Хаха за Столипиново скоро няма да има ред.Те нито са лекари, нито са учители, нито са политици или военни.Ваксини както виждате няма на този етап за всички.А Пловидв чупи рекорда по желаещи да се имунизират.Дори подминаха София с поставени ваксини за 24 часа.Но те в Столипиново не решават сами. Заависи какво ще им каже бея.Те си имат вождове в махалата и в различните кланове си имат нещо като президенти. Кланът има свои правила и закони, които определя шефът. Като им кажат юруш -тогава ще е.
138
1
 
6
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Библията с основание казва:Дойде ли самонадеяността?След това ще дойде позорът;но мъдростта е със скромните!!!(Притчи 11:2)
137
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ПРОСЯК - КОНСПИРАТОР
136
8
 
7
 
! Отговори
тя преди 3 години
Така е бате Бойко, но този лош материал слуша ли? Всички се правят на професори по всичкология !
135
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И двете ми деца са при майките си, за какво сами тук?Защо си ги създал тогава, детемразец такъв?
134
5
 
6
 
! Отговори
бацо преди 3 години
Да бе навременни били мерките, щото направиха всичко възможно да плъзне зараза - нещо за училищата и детските градини няма ли да спомене тоя толуп. Пък за новия щам на вируса дето не се знае дали ще му действат ваксините - нито дума. Скапан ПР.
133
10
 
4
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
До 135Разбира се, че не. Синът е в Лондон, дъщерята в Рим. И двете ми деца са при майките си, за какво сами тук? Синът дойде за година и ме подлуди....хахахаха. Само пиех и се напушвах с него и неговите приятели тийнейджъри. Сега на 43 съм си самостоятелна бойна единица. Сам съм си вкъщи, *** си когато ми дойде, гледам филми по цяла нощ, пия си и най-важното - имам си страхотна любовница :))) Животът ми е РАЙ :))) Целувки и успехи на всички (без другарите от БСП/ДПС, разбира се)
132
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния нелеп ПР на тази корумпирана мутра от прехода. Добре, че още няколко месеца останаха от тези глупости. Колкото повече му наближава края, толкова повече от тази позьорщина ще има.
131
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Обезпокоително е, че няма информация как върви ваксинацията нито в селата около Кърджали, нито в пловдивския квартал "Столипиново". Освен това, д-р Ахмед Доган не участва в песента на докторите около министъра на здравеопазването и шефа на НОЩ.
130
7
 
17
 
! Отговори
иво преди 3 години
Тиквата е все по-неадекватен.България е първа по смъртност,а тоя се хвали.Пролетта че ще прости с властта е ясно.Пред обществото обаче трябва да остане най-важната задача.А именно Боко тиквата да отиде в затвора.Тази мутра ще е първият премиер вкаран в пандиза.Това е неизбежно.
129
15
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Бойко е спасителят на България , а който мисли обратното , червения вирус му е проял мозъка , а що се отнася за първото ни място по смъртност , завераджиите срещу него и Гешев разнасяха ковид , като южен вятър марокански скакалци .
128
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пратете този тиранин на гилотината за предумишлено убийство на хиляди българи с биологично оръжие. Екзекутирайте го, най-накрая! Що за народ сте вие, *** ли сте, какво?
127
1
 
2
 
! Отговори
Само припомням! преди 3 години
През 1907г в САЩ са приети първите закони за стерилизацията,инициативата на Маргарет Зангер е имала доста последователи и в Европа/Хитлер,Менгеле...../.След това Световен трибунал,а и доста избити ПРОФЕСОРИ и в БГ с колове по улиците.
126
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пияница мистик, а твоите рождени деца на семейния празник Рождество Христово видя ли ги?