Доц. Мангъров няма намерение да влиза в политиката

Според него извънредното епидемично положение е напълно излишно
Обновена: 8 яну 2021 15:23 | 8 яну 2021 15:23, Нели Христова
54
Доц. Мангъров няма намерение да влиза в политиката
Снимка: БГНЕС

Инфекционистът доц. Атанас Мангъров няма планове да влиза в политиката и няма да е част от листата на АБВ на предстоящите парламентарни избори. Това обяви той пред “24 часа” след публикации, че ще бъде кандидат за депутат в листите на АБВ.

Твърдения в тази посока се появиха и през лятото, когато Мангъров се включи в обиколките на партията на Георги Първанов из страната заедно с председателя ѝ Румен Петков.

“Никой досега не ми е правил такива предложения. Това не ми е цел в живота. Не съм част от която и да е политическа партия”, коментира обаче доц. Мангъров.

Инфекционистът, прочул се като противник на противоепидемичните мерки, приел да се включи в обиколките на АБВ, защото според него това била единствената партия, която направила опит да обясни на населението същността на това, което се случва с коронавируса.

“Вижданията им съвпадат с моите и затова съм се включил, не съм част от тяхната партия”, категоричен бе Мангъров.

Изборите трябва да се проведат тогава, когато им дойде времето. Не трябвало да се отлагат, коментира той дискусиите дали може да се проведе вот по време на пандемия.

“Ако по стечение на обстоятелствата все още това извънредно епидемично положение, което е напълно излишно според мен, съществува, просто мерките, които трябва да се прилагат тогава, би трябвало да не са по-различни от тези, които са в настоящия момент”, каза инфекционистът. Но и сегашните мерки срещу разпространението на коронавируса били излишни.

Ненужно според Мангъров било и задържането на хора под карантина и колкото по-бързо се премахнат тези мерки, толкова по-добре щяло да бъде, включително и за изборите.

“Просто хората трябва да спазват елементарните правила за безопасност, но цялото това карантиниране и всички тези неща са излишни. Ако някой иска да отлага изборите, винаги ще намери повод да го направи под един или друг предлог”, категоричен е Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
поредния специалист на БКПБКП произвеждаше масово такива некадърници
26
7
 
12
 
! Отговори
Мангърчето преди 3 години
....... Всички ИСКАТ да се "ваксинират" ....... Всеки вика ........ "ВЗЕМИ Я ТИ" ....... Ха ха ха ха ха ......... Аз съм напълно съгласен и гласувам с две ръце първо да бъдат "ваксинирани" всички ПОЛИТИЦИ в това подобие на "Държава" , да изчакаме две - три години за странични реакции и после можем и ние да се "боднем" .......... :) :) :) Особено с тия Западноевропейски и Американски л _ _ на !!!!!!!
25
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо бе? Направи партия примерно За истинска медицина и благородни лекари. Ако знаеш колко хора биха гласували за теб. Писна ни от платените. Искаме нещо честно
24
3
 
6
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
чек са, значи факта, че хранителната му добавка дето лекува божем корона вирус е разработена по случайност ткзс със оня от абв, такале?
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангъров чува ли се какви ги говори . Без никакви мерки, болниците постепенно започнаха да лекуват само болни с Ковид. Едно по едно се закриваха отделения , за да могат да приемат огромния брой имащи нужда от хоспитализация . Отделно нарастваше броя на заразени /починали медици и болници оставаха без персонал . Голям брой на хора. починали от Ковид или други болести , които не са успели да получат навременна помощ .
22
18
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесен човек, през цялото време казваше истината, за разлика от всички останали "Учени" ! доц. Атанас Мангъров Браво !
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе, в Бургас няколко месеца беше така както щеше да е навсякъде, ако се следваше изцяло Мангъровата повеля. Линейките връщаха болни от Ковид за да си умрат у дома, защото няма място в болниците. Даже в частните болници срещу солидно заплащане не приемаха, защото бяха препълнени.
20
8
 
14
 
! Отговори
аааа преди 3 години
Направо да го направят здравен министър. ...... и да ни дават по един бял чаршаф и лопата.... да се копаме и да се покриваме
19
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя .... все пак май ще се окаже прав че всички ще се заразим но не всички ще се излекуват. Законите на естествения подбор в пълна сила. До като измислят вакисина той вируса взе че мутира, пък и ваксини още няма за всички така че яжте пиите и си носете новите дрехи. Айде със здраве.
18
11
 
14
 
! Отговори
S преди 3 години
Той е голям за политиката. Там влизат малки ниЗки същества.
17
6
 
10
 
! Отговори
МЕЧ преди 3 години
Е и ако тоя влезе в политиката ще я втасаме !!!
16
6
 
7
 
! Отговори
Оффффф! преди 3 години
До МангъраТи пък сега искаш без пари да работи човекът. Той не е искал да бачка на първа линия, но го накараха кажи-речи насила да го направи. Е, направи го и пак сте недоволни.Аз съм "ЗА" да махнат тия 1000 лв за всички на т.нар. "първа линия", защото какво значи "на първа линия"? Всички лекари са на "първа линия", и магазинерите са "на първа линия". Всички се срещаме всеки ден с болни хора и ей ни на! Пак сме живи.
15
15
 
12
 
! Отговори
ме тоо преди 3 години
вече над 1 млн. българи има минали през вирусаи имат имунитетНяма никакъв смисъл от мерки, затваряниясамо предивикаха икономическа криза
14
14
 
6
 
! Отговори
Мангъра преди 3 години
Да махат извънредната епидемиологична обстановка, но да ми оставят бонуса за първа линия!
13
10
 
12
 
! Отговори
Мангър=Рубльо преди 3 години
Цяло лято тези трима *** обикаляли страната. Ето защо короната се завърна през есента.
12
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мангър, мангър, 300 кинта, ходи си
11
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мангърата вече тече и от чешмата....
10
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прав е доцент Мангъров.
9
9
 
20
 
! Отговори
прав е както винаги преди 3 години
мерките предизвикаха икономическа кризаводеща до бедност, безработица, отчаяниеразводи, самоубийстваи ограбен народтова предстои
8
13
 
0
 
! Отговори
Президентски избори преди 3 години
Мунч0 vs. Мангъров vs. Mутафчийски Коя ръка избираш?