Ден 200 от протестите в София: Два опита за нахлуване в МС

Опитът за превземане е бил символичен
24 яну 2021 22:30, Нели Христова
319
Ден 200 от протестите в София: Два опита за нахлуване в МС
Снимка: БГНЕС

Навършват се 200 дни от началото на антиправителствените протести в София. Пред Министерския протича демонстрацията, планирана от 16,00 до 22 часа. Полицаи предотвратиха два опита на антиправителствени демонстранти да влязат в сградата на Министерския съвет тази вечер, съобщават от БНР.

На микрофона един от ораторите съобщи, че опитът за превземане е бил символичен, а полицията е отвърнала с голяма съпротива.

"Опитваме се днес да покажем, че линията на търпение на огромна част от българския народ - на над 70%, вече е премината", заяви Димитър Шивиков.

По-рано протестиращи блокираха движението през площад "Независимост" към булевардите "Цар Освободител" и "Княз Дондуков".

Пред Министерски съвет има плътен полицейски кордон, по-голямата част от протестиращите са пред сградата. Един от ораторите призова по-рано през мегафона за влизане в Министерски съвет, след което се стигна до приближаване на полицаи и демонстранти.

Има дори кратковременни блъскания между тях. Градусът на напрежението се покачва, но до момента няма сериозни сблъсъци.

След като отидоха да изразят недоволството си и пред сградата на Съдебната палата, протестиращи тръгнаха по улица „Солунска”, а от там и до Народното събрание. Хората на първа линия носеха огромен черен трансперант с надпис "достойна присъда".

Връщайки се в т.нар. триъгълник на властта, минути след 18 часа възникна за кратко ново напрежение. Хората се сбутаха в униформените, но бързо бяха отблъснати.

По-рано представители на инициативата “Системата ни убива“ организираха юбилейния протест с искане за оставка на правителството и на главния прокурор.

Палатката на “Системата ни убива“ е на мястото, вижда се и черно знаме, на което е изписано - “Силни сме обединени“.

Организаторите посочват в анонса за демонстрацията в социалните мрежи, че - “200 е много специално число. От една страна премиерът обича да разказва за подвизите си с високопоставени чужденци, а скоростта на тези подвизи, както сам се хвали, е 200“, пишат организаторите.

“От друга страна 200 е число, което се състои от двойка и две нули. Това е оценката, която народът постави“, пишат представители на “Системата ни убива“.

Все още няма яснота как точно ще протече протестът. Той е планират като 6-часов, от 16.00 до 22.00 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


319
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
5
 
15
 
! Отговори
нТн преди 3 години
като ги гледам тази шепа платени *** и жълти книжки. ми става мъчно ,че се оказва вярна приказката за българите -малък но за това пък много *** народ!наистина жалко!сами *** клона на който стоим
137
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как ги броите ве .......предните седмици нямаше живо пиле по желтия калдъръм ........
136
7
 
13
 
! Отговори
ббб преди 3 години
а фигуранта с юмручето там ли беше? сигурно решетника му набива канчето, докато го тормози да прави коремното.ха ха ха
135
3
 
17
 
! Отговори
nmk преди 3 години
ало, журналистите, що не пишете, че на площада заедно с антуража си, бяхте повече от `проституиращите`
134
2
 
1
 
! Отговори
Знаеш ли как? преди 3 години
Знаеш ли как те хванах? Дезинформирах те! Както Форсети казва: Ще жънеш каквото си посял! You will reap what you saw! И както Ума Търман казва: Аз искам да знаеш каквото аз искам да знаеш! И като знаеш каквото аз искам да знаеш ти си правиш някаква как да кажем стратегия, а едно малко невнимателно движение ще направи всичко на пух и прах! Един преподавател по етикет и протокол ми каза: Не пращай жени да вършат мъжка работа! И това е основното правило при работа. Остави мъжете да строят кораб ...
133
2
 
0
 
! Отговори
Как ли? преди 3 години
Ако бяха само мъже отговорни за цялата тая свинщина щяха да сбъркат някъде. Профайлър би си задал въпроса какъв вид жена може да направи това. И като си зададеш този въпрос вариантите не са много големи? Както и самите методи дето са използвани с някаква такава заучена библейност от която е взета мъдростта на това как да ни направят на луди и откачени всичките! Малкия камък правилно насочен от "прашката" дето убива големия Голиат! Титли ли? Директор постоперации , ама никъде не я наричат така!
132
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако след много години сте победили могъщ враг.........Българинът е враг най вече сам на себе си без ничия външна намеса. Швейцарците са четри обединени нации/кантони и буквално творят чудеса. Вижте ги само как съхраняват природата и сравнете най недъгавото швейцарско село (ако има такова) с най образцовото българско!
131
2
 
1
 
! Отговори
P.S. преди 3 години
Разказвал ли съм ви за мръсницата от колежа "Дейвидсън", любимката на Джак. Страшно интелигентна, много четяща и на всичкото отгоре била много привлекателна. На един изпит един от професорите и' намекнал, че ще си вземе изпита през леглото. Тя напуснала много едно такова гордо, не завършила. И я вербували като аналитик. Виждаш ли за тия хора ти нищо не знаеш помпозно популистко тъпо франкенщайнче - па жълтокнижно, па с исусов венец, па после като римски император. Реквием за една *** а?
130
2
 
1
 
! Отговори
Хипотеза: преди 3 години
Ако след много години сте победили могъщ враг и той знае, че вие сте го направили (могъщ човешки и следващ заветите на предците си, които са много по-велики от твойте собствени завети за великия и премогъщ долар) няма ли да ви се прииска да си създадете цяла армия големи, абсолютни такива унищожителни малки стихиики, които да създадат възможно най-много последващи щети (постоперации на ЦРУ много знаят за "новобългарския елит" - те са им написали Maeth на челото и ако не слушкат Аеmaeth!
129
2
 
4
 
! Отговори
45 години преди 3 години
Строеж на училища с държавни пари, строеж на предприятия, строеж на НДК, НДД, спортни зали, тренировъчни учебни центрове - милиардииииии наляти за 45 години и продадени за жълти стотинки от последната отломка от третия райх, неговите министри, неговите свещеници каращи линкълни с пари от погребения на един милион човешки същества и викат ние сме били безбожници, викат ми на мене езичник ... Да нали лицемерието дали има граници? И свещеното ДНК на Банев и за всичко това - аз съм виновен? Дали?
128
2
 
2
 
! Отговори
Сссссдрависва! преди 3 години
Да бе знам, че е здрависва! Та мисълта ми е за сдрависването демек за "рекета" зад цялата тая работа и как всичко от социалистическия режим, ама всичко трябва да се ликвидира, а не да заработи - от училища, до предприятия, печатници и даже тихия труд фабриките дето бяха специално за хора с слухови и говорни увреждания. Всичко трябва да се ликвидира и да се "приватизира" на безценица и колко му плащаш - цитирам Ветко "без пари са - сгради всичко, комисионната ми е повече от цената им"
127
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повечето тук са дисиденти и репресирани, вземете и осъдете страната си
126
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев, прибери си най-после тъпите пpocтaци!Чистенето не е само Радев а цялото някогашно и съвременно БКП като почнем първо от себе си.Чакайки да ни оправи БКП1 е все едно да се къпеш във сярна киселина и да се радваш че ти се оголват локалите. БКП2 - същото.Няма ли достойни и истински образовани млади български родолюбци нескърбящи по ленинските илюзии?
125
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 190Аз мога да си правя каквото си искам викал Божков като на времето Тошко твърдеше че над него е само "Бог" в лицето на съветското КПСС. Имат сходни черти откъм "алгебрата" но на Тошко му куцаше "геометрията"!
124
2
 
0
 
! Отговори
Човек на Джак и Джак преди 3 години
Цитирам: "And now we have a very special guest today for the lecture - his majesty the tsar of Bulgaria Simeon 2 Sakscoburgotta" - Хладнокръвно и спокойно върви към трибуната, където Сакси седи и мига пелтечески чудейки се какво ще чете, незнаейки какво ще чете (написано и преписано) с цялата си престорена самоувереност мислейки си (всичките тия номера ще минат в тая държава и тоя наивен и простичък народ и тая марионетка ще ми даде възможностите да направя всичките мръсни номера познати на мен)
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 188И е напълно достатъчно да се вгледаш в червения произход на Ветко и Маринела за да опровергаеш картината на "художника" Киро Брейка за великия "вожд и учител" Тошко и неговата разработка на Кореком-България!
122
3
 
1
 
! Отговори
Цитирам Божков: преди 3 години
"Аз мога да си правя каквото си искам" (Не споменава, че това ще е така докато си плаща тримесечния рекет в едни банкови сметки, без да плаща данъците на държавата). Чудно ми е колко ли пари са изцоцали чрез неговия "бизнес". Тоя "бизнес" така е направен, че казиното винаги печели и тази печалба не са платени данъците! Та вашите данъци са в едни сметки на ЦРУ и Сакскобургота - което е едно и също нещо всъщност!
121
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БКП първа разработка срещу БКП втора разработка! (БСП/ГЕРБ)На времето по Тошковия "рай" имаше навеждане и нагаждане само и само той да склони и уреди "червения отличник" на желаното от него място или западна държава. Не ви ли омръзна бре другарки и другари?
120
3
 
0
 
! Отговори
Цитирам Ветко: преди 3 години
"Тези всичките предприятия строени по време на режима трябва да бъдат ликвидирани, защото са комунистически (нищо не споменава, че са държавни), те не може и не трябва да заработят отново, защото носят комунизъм в себе си"
119
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общата няма да е избираме,ей така да си *** и харчи чужди пари " необлагаеми",да обикаля като злобно к.у.ч.е.".Протестите" й потрес,за малка сбирщина да се ангажира държавен ресурс заради някакви и.з.***.н.и ,дето само искат власт ей тъй,щото зад тях душа берат вече поръчителите.Банално!