Боян Чуков: Безкомпромисно чистят пробългарските политици в РС Македония

„Докато спорим със Скопие, се развиват процеси против интересите ни“
1 фев 2021 12:32, Елка Василева
89

Депутат от Северна Македония с остри обвинения към България. Лидерът на партията на етническите сърби, която е коалиционен партньор на управляващата партия, нарича българите фашисти.

На фона на обтегнатите отношения между София и Скопие според депутати от ВМРО българи, които живеят в Северна Македония, са подложени на тормоз и полицейско насилие.

"Северна Македония е проектна държава. За да разберем какво говори Скопие, трябва да имаме предвид че става дума, че става дума за квазиколония на Сърбия", коментира международният анализатор Боян Чуков в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR.

По думите му Белград прави всичко Скопие да остане в неговата орбита.

Още по темата

"Македонският елит е създаден и отгледан от Белград. Голяма част от тези хора са манипулирани от сръбските специални служби и затова водят лицемерна политика към нас", заяви Чуков.

Според него проблемът е, че докато спорим с македонците, се развиват процеси, които не са в ползи на българските национални интереси.

"Ние губим по отношение на Македония вече 25-30 години. Съвсем целенасочено ни спират да развиваме всестранно отношенията ни с нея", категоричен бе анализаторът пред Bulgaria ON AIR.

Той заяви, че пробългарските политици в Северна Македония се чистят безкомпромисно.

Междувременно депутатът Милен Михов заговори дори за натиск върху българските граждани в Северна Македония.

"Това се прави целенасочено. По този начин изпадаме в ситуация, която е изключително деликатна. Ние имаме сметка Северна Македония да бъде интегрирана в ЕС, но нямаме сметка това да стане за сметка на българската история", посочи още Чуков.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
4
 
! Отговори
Саимсн преди 3 години
Зашто са прикриват македонсите това е ясно от години Македония е създадена искутвено и шалшива насия зар гърба на българите и сега имат претенси ние не е гърси а българи този път няма да мине
67
12
 
1
 
! Отговори
Ganjo преди 3 години
Къде са Промакедонските политици в България? Ние дори не сме ги подуснали до политиката.Прочистваме ги в зародиш. Незнам защо не харесваме нещо, което ние правим непрекъснато.Нека първо видим себе си и тогава да осъждаме другите.
66
3
 
6
 
! Отговори
Чук преди 3 години
А очилатата ППП от МвНР пише протести за Кавални
65
10
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 3 години
А защо Любчо Георгиевски и Зоран Заев са първи дружки и защо партията на първия която само преди месец заяви че част от членовете им се определят като българи още съществува. Да не би Заев да е на власт от вчера та не знае с кого си има работа? Толкова от този "експерт".
64
23
 
4
 
! Отговори
Защо преди 3 години
Защо пиша за Атака.Защото тази статия и без това е без никакво значение,а от Атака са достойни хора.
63
23
 
5
 
! Отговори
Пуснете преди 3 години
Гласувайте за Атака, те единствено се оказаха че са нормални и достойни хора в настоящия парламент.Другите само лични интереси.Не съм *** и до сега не съм гласувал,просто помислете какво се случи за тези 4 години.ГЕРБ какво направи,БСП,ВМРО ,Воля,ДПС. АТАКА Имаха определени искания към власта не се осъществява и се махнах от коалицията. Докато ВМРО,Воля,ГЕРБ абсолютни лицемери и лъжци.Уж единия казал ,а другия не би с него,обаче го подкрепил.А опозицията само циври.
62
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
64 Не България се е откъснала насилствено от Македония, а обратното, българската област Вардарска Македония, е насилствено отделена от България и асимилирана от сърбите. Затова няма македонско малцинство в България. Сърбия и РСМ са били в една квазидържава Югославия, в която са могли да се създават смесени бракове, да променят местоживеенето си по цялата й територия, затова има македонско малцинство в Сърбия. България, слава на Бога, не е била част от тази държава.
61
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 68 Е, ти очакваш Македония да стане част от България ли? Ти нещо съвсем си препушил.
60
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая историческа комисия трябва да си има сайт и да се публикуват исторически източници-ФАКТИ.За да видят всички историята...Когато фактите говорят и боговете мълчат.Не е много трудно да се сети човек и да го направи....,но защо ли никой не се е сетил??!!
59
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 65И какво от това. Може да са в Ес, ама няма да са в България и България губи от ЕС и НАТО.
58
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има можност ... ако нема опциа од дадените , во графа останати може секо да се произнесе за своата етничка припадност ..------Не ти тури графа бугарин, па нека сърбите се пишат "други" и "разни".
57
3
 
31
 
! Отговори
До анонимния преди 3 години
Да бе самоопределящи дън,дрън Благоевград и Пирин са си българи бре... Баба ми и дядо ми са от с.Тешево Благоевградско другата ми баба е иселник от Одринска Тракия тъйче,аз се гордея с българсия си род защото го знам до 9-то коляно точка.Казах!
56
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
60АнонименВъпросът е, защо Брюксел позволява, сръбскоруският проект РСМ, да продължи в този си вид, към членство в ЕС?"Защото там руската и сръбското влияние е много силна.Целта е да не е!
55
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Bulgur"В Македониа не правят нищо по различно от това което прави България спрямо самоопределящите се като македонците в България. Ако искаме те да корегират отношението си спрямо самоопределяшите се като българи в Македониа,естествено и ние трябва да направим същото спрямо македонците в България."Географската област е Македония!Не забравяйте удобно. Около София - Шопско и т.нТова не е самоопределение!
54
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 60РСМ не е руски проект а на НАТО. Първо беше Берлинския към Турция, после към Югославия и сега към ЕС.
53
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че РСМ е в НАТО, означава, че сръбски терористи изпратени от Белград и Москва, няма да могат повече, да организират пуч в македонския парламент и да чупят главата на Заев.
52
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50 В РСМ,античките никога не споменават българското малцинство. В Сърбия признават македонско малцинство, защото областта Македония не е насилствено откъсната от Сърбия, а от България. Затова няма македонско малцинство в България.
51
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Въпросът е, защо Брюксел позволява, сръбскоруският проект РСМ, да продължи в този си вид, към членство в ЕС?
50
4
 
33
 
! Отговори
До 142 преди 3 години
Имаш грешка за ВМРО!Реалноста в СМ е такава,че не допуска икономически и културни връзки на практика,а само на теория!Което им казва в очите Каракачанов е така,разкрива лицемерието и подлоста ,да се знае,на политиците имам предвид.След като 3 години българската страна беше добронамерена ,какво се случи,абсолютно нищо,разиграваха си коня и комисията.Сега отново вършеят срещу българите по стария начин,а не трябва да сме безучастни към хора с българско гражданство в днешно време!
49
4
 
34
 
! Отговори
До полковник К. преди 3 години
Тъжно и трагично е тяхното отношение към нас !