ГЕРБ vs БСП: Лобирате за една определена ваксина!

Политиците трябвало да се обединят в името на националния интерес
206
ГЕРБ vs БСП: Лобирате за една определена ваксина!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Председателят на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова обвини червената шефка Корнелия Нинова, че лобира за една определена ваксина.

Още по темата

Повод за това й даде декларацията на Нинова, в която тя съобщи, че левицата внася проект на решение, с което НС задължава МС да проведе разговори за купуването на руската ваксина „Спутник“.

„Корнелия Нинова лобира за един учебник и за една ваксина, а на този фон твърди, че категорично се противопоставя на подобни явления“, скочи Дариткова.

"Картината на отсъстващата опозиция е типична за 44-ото Народно събрание. Дълго време бяха извън парламента, а и сега виждаме системен саботаж на заседанията. Типичното поведение на лидера на БСП е явяване за краткотраен гастрол в пленарна зала с поредна декларация, която демонстрира тежко разминаване между думи и дела. Твърдението, че сте против лобизма търпи крах от това, което чуваме в последните седмици от тази парламентарна трибуна от г-жа Нинова", настоя Дариткова.

Тя обвини опозицията в липса на експертиза.

"Не може да правиш проект на решение да задължаваш събранието да го обсъжда, още повече да искаш да задължиш правителството да наруши действащото законодателство по отношение на лекарствените продукти в хуманната медицина, към които спадат и препаратите за ваксинопрофилактика на заболяването COVID - 19", каза Дариткова.

Тя обясни, че съгласно законодателството на ЕС, е въведена централизирана процедура на ЕС за разрешаване за употреба на лекарствени продукти.

Тя призова политиците, когато има национални предизвикателства да се обединяват и да гарантират, че интересът на държавата е  да се ограничи пандемията и да се върнем към нормалния живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фолксваген предоставят лиценз и технологии да си произвеждаме коли тука, ако имаме желание да се разберем, ще си произвеждаме родни коли и няма да купуваме от Фолксваген. Това ще подпомогне и заетоста и икономиката.
108
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците предоставят и лиценз за Спутника,ако имаме желание и се разберем,бихме могли да го произвеждаме тук.Това ще подпомогне и заетостта и икономиката
107
2
 
14
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 3 години
Въпросите за Ваксините са МНОГО .Масово в ЕС хората питат защо САЩ наложиха да не се Лицензира Руската Ваксина .Масово в България хората питат защо Елита се ваксинира с Пфайзер , а хората с АЗ ?След АЗ се увеличи в пъти броя на болните - нито един обаче не е от Елита .
106
4
 
11
 
! Отговори
До Ами тя Корнелка преди 3 години
Защо издъхнаха хора по стълбите - питай отговорните - министъра на здравеопазването и шефа му! И дали наказаха директорите на болниците, допуснали това!?
105
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия и Китай ваксината се произвежда в държавни институции, в западните страни тя се произвежда от частни фармацевтични компании. Тези корпорации неведнъж са били замесвани в различни скандали. Не трябва да се пропускат и опасните странични ефекти от лекарствата и печеленето на пари от фалшиви вируси като птичия грип.
104
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
шо сте толко заТръстени бе, те русняците понеже са заваксали и имат на склад вакцина, и само чкат да си поръчате и ... гатова! сичко е политика, и за сичко има технологично време!
103
9
 
6
 
! Отговори
Луций преди 3 години
Корнела е същата работа.Селяните избиват комплекси като се кръщават с чуждоземни имена.То не било Корнелий,но не било Рафаил/пардон Рафаел/
102
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гамен Грипенов ВетовГаменчо, не случайно Швейцария изобщо не разреши там да се поставя Астрата, нземи малко почети! Италия и Испания я поставят само на хора до 55 г.! Във всички други западни страни - на от 18 г. до 64 г.! Ай стига си тролил!
101
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид-19 е просто поредният сезонен грип, вирусите постояно мутират, и те са живот и те се защитават. Целта на ковид-истерията е да ограничи свободата на хората и да оправдае понижаването на жизнения стандарт от провала на западната система. В Русия няма истерия, няма мерки, няма лигавници-намордници, всичко работи нормално, всичко е отворено, всеки който иска се ваксинира, медиите и правителството не убеждават хората да ходят да се ваксинират, вируса не е новина.
100
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова преди да лобира да се заинтересува какво стана със Спутника в Аржентина където правителството е пред падане заради тази ваксина, тъй-като е повярвало на Русия че ще и предостави 20 милиона ваксини до края на декември, а е получило само 500 хиляди до края на февруари. Т.е. били са подведени и излъгани от руснаците.
99
1
 
2
 
! Отговори
ФУГИРАТОР преди 3 години
ГЕРБ ИМАТ ЗАДНИ ФУГИЗА ВСЯКО ЗАПЪЛВАНЕ ЩЕ ИДЕ ПОНЕ ПО ЕДНА КОФА (ПОЦИНКОВАНА)
98
1
 
13
 
! Отговори
Защо ли преди 3 години
Байдън бомби Сирия и всички медии мълчат.
97
5
 
5
 
! Отговори
Ами тя Корнелка преди 3 години
може да лобира за руска, ама не се лекува с руски лекарства, а при Мутафчийски във ВМА дето нещастния и електорат не може посмъртно да се вреди, а си издъхва по стълбите. Както казал дедо поп - не ме гледай какво правя - слушай ме какво говоря.
96
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Отровна гадБаце надебеля, *** те и Каракачанов и сачева не му се дават...хахах
95
1
 
3
 
! Отговори
МАЙ МУН преди 3 години
БОРИСОВ ЦК НА ПАРТИЯТА :СКРИНА ДА СЕ ПЪЛНИ ИНАЧЕ ЩЕ ВИ НАБИВАМ КАНЧЕТАТА
94
1
 
8
 
! Отговори
даРиткова преди 3 години
Когато не ти върви в професията,ставаш политик.Доколко ставаш е друг въпрос.
93
1
 
12
 
! Отговори
Астра преди 3 години
И мама Зоя Паунова лобира за една друга ваксина.Каквото и да си говорим,винаги става въпрос за пари.
92
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"от всичкиНай-добри резултати, според научното списание Лансет, май беше, дава РУСКАТА ваксина, по-добри и от китайската! Та може би за народа ще е добре да го ваксинирате с НАЙ$ДОБРОТО? Та затова искат , да има от всички ваксини - руски, китайски, че и наша родна, а не само от западноевропейски фармацевтични "лами", дето прибират милиарди за все още НЕДОКАЗАНО качество?__________НЕДОКАЗАНО качество?Западните са с пъти повече научни изследвания! Не сте ги чел/чувал, и говорите глупости!!!!
91
6
 
9
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Не е работата във ваксината. Руската ваксина ще помогне толкова колкото и другите, може би малко повече. Но Русия и Белорус се справиха с вируса много преди ваксините, от почти една година там няма локдаун и намордници, впрочем в Белорус никога не е имало. Проблемът е в едно анимационно филмче 15 секунди което Путин прожектира, и сега на запад ще има вечна пандемия, стадото затворено в къщи, на улицата само с намордник, имунизационни паспорти и на всеки 6 месеца стоката ще се ваксинира.
90
6
 
7
 
! Отговори
Кафяв гербер преди 3 години
ГЕРБ ложираха за Астра Зенека и видяхме кво стана, човека взе парата и каза "Мерси много , ама ваксини за вас НЯМА"