Политолог: Слави Трифонов вероятно ще върне мандата още същия ден

Най-вероятно отиваме към нови избори, смята Теодор Славев
403
Политолог: Слави Трифонов вероятно ще върне мандата още същия ден
Снимка: БГНЕС

"Моето лично усещане е, че Слави Трифонов ще върне мандата още същия ден. Защото такива са декларативните нагласи към момента. Те казват, че не искат да управляват с нито една от партиите на статуквото". Това обяви политологът Теодор Славев пред БНР в коментар за ситуацията след проведените в неделя парламентарни избори.

"Това, което предизвиква вниманието, е мълчанието на партията на Слави Трифонов, защото от "Има такъв народ" зависи дали ще има предсрочни избори, или ще се състави някаква дори и временна формация", посочи експертът.

При условие, че никой не иска да подкрепи правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, президентът Радев ще я връчи на втората политическа сила, поясни още Славев.

Още по темата
Според него проблемът на формацията "Изправи се! Мутри вън" е, че те имат прекалено малко гласове. Те не са фактор, който да бъде интересен, който да решава някой от сегашните проблеми за сформиране на кабинет", посочи политологът.

"И в тази рулетка се отива вече към третия, където президентът може да избере на кого да даде мандата. Мен ако питате, логиката сочи, той да го даде на БСП, на тези, които го издигнаха и от там нататък да видим дали БСП ще направи опит за проучвателен мандат с подкрепата на всички други", посочи Славев.

Той уточни, че засега най-вероятната хипотеза е да се върви към предсрочни избори със служебен кабинет на Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук всички се изреждат да правят хипотези, защото си мислят, че СТ е поредния ББ и много държи да се показва по телевизията, лично да управлява и да се тупа в гърдите с "АЗ, АЗ". На мен пък ми се струва, че реално от ИТН готвят изненада - по същия начин, по който никой не ги броеше в сметките, а те взеха, че станаха втори. Особено ако действително целта им е борба със статуквото и промяна на системата
23
4
 
7
 
! Отговори
ИТН преди 3 години
ПРОБЛЕМИТЕ СА В ТОВА, ЧЕ Нинова иска да бъде премиер, пинокио иска да бъде премиер, Манолова иска да бъде премиер, но... слаБи не иска, защото не може да управлява
22
3
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
НА БСП МНОГО ИМ СЕ ИСКА СЛАВИ ДА НЕ ПРЕДЛОЖИ КАБИНЕТ И ТЕ ДА УПРАВЛЯВАТ НО ТОВА Е ТВЪРДЕ МАЛКО ВЕРОЯТНО!
21
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Тролчев, Чалгаря се коалира на практика с Маямата и *** още преди изборите. Сега бяга като дявол от тамян от отговорност. БСП заявиха , че ще му дадат гласове за кабинет. Да *** не!! Трябва да се управлява а той НЕ МОЖЕ!! Държавата не е чалга концерт!
20
4
 
8
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Ако Слави Трифонов върне мандата отиваме към нови избори, защото БСП, ДПС и ДБ едва ли ще направят за втори път т.н. "тройна коалиция" + подкрепата на ИСМВ, който вариант всъщност е най- лошият за България, защото вече сме му яли жестоката мизерия...
19
6
 
3
 
! Отговори
Чао-чао от парламент преди 3 години
На твоите любимци.Слави се кълнеше че няма да прави коалиции с никого.Дори и да ги направи с Пинокио има я пак не му стигат депутатите.Трябва задължително да си прибере и БСП и ДПС.Иначе не става.Така че съдейки и по продължаващата активност на разни пишещи по поръчка-вървим към нови избори.Да ама на новите избори то е резултата няма да се повтори.
18
1
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
И пак не му стигат гладове
17
5
 
12
 
! Отговори
Daaa преди 3 години
Ако Славун тръгне към предсрочни избори, това значи, че той е политик, подмолен и хлъзгва, не по-различен от другите. Слагащ партийния интерес над този на народа.
16
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТЕОДОР СЛАВЕВ: НИНОВА ОБЯВИ, ЧЕ КАБИНЕТ НА ГЕРБ НЯМА ДА СЕ ПРИЕМЕ И, ЧЕ АКО СЛАВИ НЕ ПРЕДЛОЖИ КАБИНЕТ, ТО ТЯ ЩЕ ПРЕДЛОЖИ НАЧЕЛО СЪС СЕБЕ СИ !
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че за какво е подавал документи с такива препитваници за вярност като за женидба.
14
10
 
5
 
! Отговори
Ай чао преди 3 години
Трифонов ще направи коалиция с Да БГ и МутриВън!
13
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13 А ти защо мислиш, че "чалгарят", както го наричаш, ще управлява? Нещата са съвсем различни и много добре подготвени там. Очаквайте изненади!
12
5
 
10
 
! Отговори
39722 преди 3 години
Защо пърхат задъхани тези експерти? Лично аз мисля, че въпреки чоакванията на някои специалисти, Слави Трифонов ЩЕ СЪЪСТАВИ правителство. То може би ще управлява непълен мнадат, но ще извърши определлени действия, защото новите присъствия в парламента влизат с конкретни задачи. нали никой не си въборазва, че вотът е бил оставен на избирателите. Има си кадровици, които са разпределили ролите. Леличките да владеят нервите си - трудно е, но ТРЯБВА.
11
15
 
6
 
! Отговори
А замислете се преди 3 години
Няма да има предсрочни, това значи ГЕРБ да организират изборите!Манолова с всичките и кусури ще е новия Премиер на България!
10
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И аз така мисля. Ако Чалгаря предложи кабинет ГЕРБ ще го подкрепи. Не защото иска Слави да управлява , а аз да го остави да се осс..ее.ре което е неминуемо. На всички е ясно, че Чалгаря няма капацитет за управление на държава. Беше програмиран за патерица ама нещата се объркаха и стана втори.
9
15
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТЕОДОР СЛАВЕВ: СЛАВИ НЕЗАБАВНО ДА ВЪРНЕ МАНДАТА ЗА ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО БСП!
8
17
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
АКО ПИТАТЕ ПОЛИТОЛОЗИТЕ НА ГЕРБ ОТ ГАЛЪП КОЯТО Е 100% СОБСТВЕНОСТ НА БОРИСОВ ТЕ ЩЕ ВИ КАЖАТ, ЧЕ БЕЗ ГЕРБ ЩЕ НАСТЪПИ КРАЯ НА СВЕТА !--------АКО ПИТАТЕ ПОЛИТОЛОЗИТЕ НА БСП КАТО ТЕОДОР СЛАВЕВ ТЕ ПЪК ЩЕ ВИ КАЖАТ, ЧЕ НЯМА ДА ИМА КАБИНЕТ НИТО НА ГЕРБ НИТО НА СЛАБИ И ДА СЕ ДАДЕ ВЛАСТТА НА ПРЕЗИДЕНТА ИЛИ НА БСП :D--------------ИЗОБЩО В БЪЛГАРИЯ Е МАЛКО ВЕРОЯТНО ДА ИМА БЕЗПРИСТРАСТНИ ПОЛИТОЛОЗИ!
7
11
 
16
 
! Отговори
ОК преди 3 години
Хората искат алтернатива, без статуквото ГЕРБ, БСП, ДПС , но баш Слави ли ве баце?... Имаше и други нови партии, едната даже спечели София, да бяха поне нея подкрепили до второ място!...
6
7
 
42
 
! Отговори
ИТН преди 3 години
ако СГАФЧО върне мандата, то на следващите избори резултатът им ще бъде наполовина на сегашния, ХОРАТА ОЧАКВАТ ОТ НЕГО ДА УПРАВЛЯВА, а не да се крие и шикалкави, защото по логиката, че няма да правят коалиция с никоя от сегашните партии, това означава, че НИКОГА няма да правят коалиция, СИГУРНО СА САМО ЗА ШОУТО В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
5
1
 
23
 
! Отговори
tarzan преди 3 години
*** se upla6i