ДБ вече готова със стратегия за овладяване на COVID кризата

Депутатите от формацията ще я внесат в парламента
101
ДБ вече готова със стратегия за овладяване на COVID кризата
Снимка: БГНЕС

„Демократична България“ е изготвила стратегия, която е свързана с това как да можем да се справим с кризата с коронавируса.

„Ще я внесем в Народното събрание“, съобщи пред БНР  пулмологът д-р Александър Симидчиев, който ще бъде депутат от „Демократична България“.

Още по темата

Стратегията предвижда законодателни промени за ясно разписани правила и предварително зададени критерии при въвеждането на извънредно положение, посочи той.

„Хората да имат предвидимост, всички заедно да се хванем за ръце и да намалим инфекциозността на този вирус до под 10 пациента на ден“, обясни той.

Относно разхлабването на мерките, което започва от днес, д-р Александър Симидчиев уточни, че неговият подход би бил „малко по-устойчиво поведение“, защото промените в броя на болните нагоре или надолу трябва да се проследява в по-устойчива тенденция.

Почти 800 човека са в интензивно отделение, а над 10 хиляди са хоспитализираните – това са параметри, които говорят, че здравната система все още е напрегната, даде пример Симидчиев и подчерта, че регистрираните случаи са само върхът на айсберга.

Александър Симидчиев е привърженик на стратегията „COVID нула“ – изличаването изцяло на пандемията на територията на България.

„Стратегия, която се базира на това да прекратим епидемията, а не да играем на пинг-понг“, обясни той.

При тези темпове на ваксинация не можем да изградим колективен имунитет, защото позволяваме на вируса да се размножава и да се променя, категоричен е пулмологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стратегията е една отваряш всичко и инвестираш в разкриване на нови работни места. Болници има големи като стадиони и пустеещи, ако е толкова зора че няма легла ще се намерят, но то нали един тежък вирус... 90% от населението не разбра, че го има
59
13
 
14
 
! Отговори
1001 ? преди 3 години
Надявам се вече да имат план за ковид. Виждам на една спирка се качва семейство с две деца. Родителите с маски под носа, децата нормално без маски. Но в автобуса поне пет момчета без маски. И какво да очакваме? Един ако е заразен и още колко ще изгорят след няколко дена, но през тези дни с колко още хора ще са в контакт? Ако има глоби, ще има и дисциплина. Доказано е. Явно малко хора разбират, че здравната система е в колапс. И ние сами трябва да се пазим един друг.Мерките не са строги...
58
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой повярва на градските pedalcheta.Защо нямаха към днешна дата стратегия?Ако няма парламент,брадатият имвестоносец,пак ли ще ходи до морето.Кога се прави стратегия?Значи е фейк.Имаше едно "готиното",което ни изтласка психиката, 5 год.подред да смеплащали на бялата мафия,за да ни погали.
57
10
 
6
 
! Отговори
За 59 преди 3 години
Само че в Китай затвориха хората по домовете.Пък в България 1 задължително носене на маски беше определено като нарушаване на правата на хората.
56
0
 
3
 
! Отговори
Специално за 60 преди 3 години
Както казах използвайки едни и същи думи се само идентифицираш.Пак както казах-цялата ви групичка на площада начело с дай България твърдяхте първо че вирус няма второ вече не трябва да има никакви мерки.бяхте също така и против ваксините и възхвалявах те мангъров.естествено като отхлаби ха мерките обърнахте позицията си на 180 градуса и започнахте да настоявате за твърди мерки.Цялото ви говорене включително и твоето поръчково-е само политическа пропаганда. Борисов и Пинокио си ги взимай ти
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"При тези темпове на ваксинация не можем да изградим колективен имунитет"О, те ли ще са голямата бяла птица, която ще направи ваксинацията задължителна?
54
4
 
8
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Най-после да имам съмишленик в Парламента! Локдаун до дупка, или поне докато не изкореним всички респираторни заболявания от страната, хващани на ПСР! Инструкция на института Роберт Кох-Германия! Муааахахаха!
53
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу на локдауналистиката ! Майната му на вируса, на бялата мафия и на скапаните хипохондрици!
52
4
 
15
 
! Отговори
Da pazi преди 3 години
Господ да ни пази от тоя паникьор
51
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този май ще затвори държавата по бързо и от герб
50
2
 
11
 
! Отговори
Д-р Коронис Кауза преди 3 години
Според този безмозъчен соросоидиот трябваше да сме в локдаун а ла Мутафчийски с черната униформа от 13 март 2020 до ден днешен, плюс маски на открито, полицейски час, СМС излизане и всички екстри! Който си мисли, че това помага да види какво чудо е в Гърция в момента!
49
1
 
2
 
! Отговори
За 35 от 31 преди 3 години
Могат да се запише в закона, че правилата за един какво си на 100 000 души се прилага на ниво област. Така всяка област ще има различно ниво на затворено-отворено. Ето ти решението на "пламва зараза в завод или старчески дом"Както казах под-лец си и си стоя зад думите, защото не търсиш решение а искаш държавата да се командва от джипката. Без записани правила. Щото той да не мислиш че помни при колко заразени на 100 000 предния път направихме еди какво си
48
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Примерът на Китай бе показателен - болници само за ковид!Просто трябва да имаме няколко такива в разпределени в шест региона с центрове в София, Пловдив,Бургас, Варна, Търново, Видин!Ама сами си напревете съкращението на Еднопрофилна болница за амбулаторно лечение!
47
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този ли ще оправи здравеопазването? Едно е да дрънкаш критики в опозиция, друго е реално да опитваш да прилагаш мерки.Като им наложиш мерки дали ще ги спазват?
46
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво ще ми приемате, тя свърши вече.
45
5
 
2
 
! Отговори
човек преди 3 години
До: ЗозоНали? А помниш ли какви локуми разтягаха, какво обясняваха академиците, професорите, докторите? Че не се знаело дали коронавируса имал сезонен характер. Че имало голяма вероятност той да не бъде като грипа а през цялата година да върлува, и лете и зиме.Сега в Бразилия е ад. Там е бедствено положение, всички болници са препълнени а гробищата не смогват да погребват починалите.Но там идва есенно-зимния сезон, а Бразилия е бедна държава.Хигиенните условия са много зле.
44
0
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До vlady ....Скалъпените РНК и други подобни ваксини не могат да дадат пълноценен имунитет....Хахахааа, ами никой не те спира да си боцнеш Астрата с маймунско ДНК или Спутника - другата хайван-ваксина :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
43
1
 
8
 
! Отговори
Вилияна преди 3 години
Стратегия само в писмен вид. На практика сте гола вода.
42
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спукан балон не може да се надуе, хора.Така е и с ковида. Не става.Измислете си нов вирус и надувайте.
41
8
 
3
 
! Отговори
едно уточнение преди 3 години
До: номер 44Само да уточня нещо. Хората СА уплашени.Ако не бяха уплашени, смятай Бойко Борисов щеше да бъде най-много на второ място а Слави или друга партия щяха да са с най-много гласове!