Официално! Кандидатурата на ГЕРБ за премиер е Даниел Митов

Новината съобщи лидерът на партията Бойко Борисов
Обновена: 14 апр 2021 20:36 | 14 апр 2021 18:51, Камелия Цветанова
609
Официално! Кандидатурата на ГЕРБ за премиер е Даниел Митов
Снимка: МВнР

Кандидатът на ГЕРБ за премиер е Даниел Митов, съобщи лидерът на партията Бойко Борисов. Митов е бивш министър на външните работи в кабинета „Борисов 2“. Политическата си кариера започва от ДСБ. Той беше и заместник- председател на партията. От 2012 г. Се присъедини към ДСБ. От 2014 г. Беше министър на външните рабати в служебния кабинет, а след това Борисов го остави на поста.

Още по темата

На изборите на 4 април Даниел Митов беше кандидат-депутат от гражданската квота на ГЕРБ. След като спечели депутатско място, той обяви, че ще стане и член на партията.

Борисов днес отново заяви, че се отказа от мястото си в НС.

„Искам да ви информирам за едно мое решение. То беше лично мое. Мисля, че в тази сфера – не само в партията, но и извън нея, имам най-много опит, но и успехи. Не случайно в лидерските двубои победих. Взех решение да се оттегля от двете места в парламента, от които ме избраха, а трябваше да се явя и да ги победя”, заяви още Борисов. 
Той коментира и защо не е предложен Томислав Дончев за министър-председател.

„Той каза: „Не искам и мен да ме намразят”. Защото в момента е много модерно да мразиш”, обясни Борисов.

"Цвета Караянчева в Кърджали се справи отлично и затова ще я предложим за председател на парламента, но почти съм сигурен, че няма да я изберат и ще я предложим за зам.-председател", каза още Борисов.

"Това съм го говорил с членовете на Изпълнителната комисия, с голямата част от вас. Председател на ПГ - Деси Атанасова. Заместник-председател Румен Христов, Александър Ненков, Тома Биков и Жени Алексиева - секретар на групата", каза Бойко Борисов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


609
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
382
2
 
6
 
! Отговори
до 456 преди 3 години
Сине, от това къде по зле, ние сме в опадък от 30 години като пика е от както мутрата дойде с обещанията да вкара станишев, доган и кой да е в затвора. Или не помните вече 2009-та беше отдавна
381
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Златния Век на България свърши. Чалгопитеците и куманистите победиха, идва период на упадък.
380
6
 
8
 
! Отговори
Един от излъганите преди 3 години
ДСБ!? Пълен мишок. Съюзът ГЕРБ -СДС беше пагубен за ГЕРБ. Знаем кои са СДС и ако някои ги искаше щяха да са на власт. С 1% гласове се оказаха управляващи с двама министри и няколко заместници. Грешка на Бойко или на кукловодите му. Все тая, но е отблъскващо, както и мишият му кандидат за премиер, независимо колко е "начетен".Гласуваш за ГЕРБ, а печели Костов, Пеевски или Валери Симеонов. Не е моето...
379
1
 
2
 
! Отговори
Марксист преди 3 години
Браво Христо Христов!
378
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ли трябва да дойде да ни стане премиер, че да се хареса, все едно този човек се избира по външен вид. Ами нито външния вид нито експертизата му са важни, важно е да може да управлявя. Ама не по учиндолски с арогантност и викове, а по европейски.
377
1
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 433"Жалък край на кариерата на един млад човек." - пусни му петаче, като го съжаляваш.
376
2
 
10
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Тоя българомразец, дет канеше турските самолети да ни летят в небето.Щом е натовец - мрази България и българите по дифолт. От времето на соломон паси е това правило.
375
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Велик!!!
374
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички партии подкрепиха Слави, хайде съставяйте правителство,дали с ГЕРБ или Слави,не е важно,важното е да има правителство!
373
4
 
6
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
Е то за тази "велика" кандидатура се говореше още преди два месеца. Аз, дето не съм някакъв навътре в нещата щом съм чул за нея, начи всички що се интересуват от политика са чули и разбрали отдавна за нея.Патетичен опит. Разбира се е по- добър вариант от това Баце да е начело за 4ти път, но не ми харесва.
372
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да си представя как един млад човек може да си пропилее живота по този нелеп начин за шепа жълти стотинки. Когато аз бях на неговите години се забавлявах, обичах, ЖИВЯХ. Колко е тъжно да се превърнеш в едно мюре за еднократна употреба на тзи възраст...
371
7
 
22
 
! Отговори
Стефан Христов преди 3 години
Е, явно признахме правата на ЛГБТ, щом предлагат един отявлен Гей за Премиер! Към тази номинация си позволявам само едно допълнение: Тома Биков да е първи Вице-Премиер. Такава женска дружинка ще се заформи, че даже Тулупът от Банкя няма да им устои!...
370
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неофициално Хаджигенчо се предложил да премиер. Хахахаха Няма такъв цирк другаде.
369
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е *** Боко. Предлага любимец на САЩ и то на демократите - този ще продаде и майка си, само и само да има амекирански бази в Черно море! Тиквеника от Банкя разчита американците да натиснат да има такъв премиер, а ако пък не стане - да направи добро впечатление на генерал-губернатора от Козяк, че другия път да държат от там ГЕРБ да е на власт!
368
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ренета Инджова може да е предложението на Слави Трифонов за кандидат министър-председател. Толкова ли се е изчерпал политическия елит, че само стари чанати спрягат за министър председател? Нали ууж протеста им беше от младите хора и новите лица щяха да помогнат на България? А то сега какво? Инджова да пробутват е жалък опит за замазване. Няма алтернатива от политици за момента. Манолова, Дончева, Инджова и другите са продукт на системата. Те са в политиката от цяла вечност. Капон е комунистка.
367
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този само като се каже, че за 10 години е сменил 3 партии и е достатъчно! Значи е тотална нула като човек, мазен нагаждач, който е готов на всичко, само и само да има пост за него!
366
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гей евреин... мечтата на демократите либерасти на дементиралия дядка Джо, Моньо Паси и Роса Плевнелиева!
365
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалък край на кариерата на един млад човек.
364
18
 
9
 
! Отговори
Съби Събев атлантик преди 3 години
Браво достоен евроатлантик господин Митов, Предлагаме господин Плевнелиев за министър на външните, господин Александър Йорданов за министър на спорта, господин генерал Съби за министър на войната и не на последно място господин Иво Инджев за говорител на правителството
363
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук някой от часове е писал с многоточие. Един том коментари с многоточие. От къде имате толкова време да стоите под една и съща статия? Не е здравословно да се нервирате. Успокойте се!