Ковачев: Докога ще има градове с имена на комунистически дейци?!

Евродепутатът призовава НС да ги промени
604
Ковачев: Докога ще има градове с имена на комунистически дейци?!
Снимка: andrey-kovatchev.eu

Евродепутатът Андрей Ковачев призова колегите си от ГЕРБ да предложат в НС да се преименуват населените места, които носят имената на комунистически дейци, като Димитровград, Благоевград, Велинград и Владо Тричков.

„През месец февруари, общинските съветници от Демократична България в СОС са предложили решение за демонтиране и преместване на т.н. "паметник на Съветската армия" в столицата. Разбирам, че общинските съветници на ГЕРБ са подкрепили идеята, но са се въздържали при гласуването с мотиви, че предложението не е било добре подготвено, мотивирано и формулирано. Тъй като винаги съм изразявал открито моята позиция по темата, призовавам колегите - общински съветници на ГЕРБ да формулират, подготвят, внесат и гласуват предложението и да се сложи край на тази тема! Не може паметник в прослава на една окупаторска армия и олицетворяващ една тоталитарна и антихуманна идеология, наложила с насилие един престъпен режим, да заема централно място в Столицата ни!“, написа той в социалната мрежа Facebook.

Призовавам, също така, колегите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание да предложат, максимално бързо проект за решение за премахване на всички комунистически паметници и символи, останали из територията на цялата страна, както и преименуването на улици и градове, носещи имената на комунистически дейци, тирани и сатрапи като Георги Димитров, Цола Драгойчева, Вела Пеева и други, допълва Ковачев.

Според него не може през 2021 година, 32 години след края на комунизма, в обединена Европа, осъдила недвусмислено комунизма, както и националсоциализма и фашизма, като античовешка идеология, да има градове и села с имена като Димитровград, Благоевград, Велинград, Владо Тричков и други подобни.

„Мнозина ще кажат, защо не го направихте до сега? И са прави! И бих добавил: Защо не го направиха и СДС на Иван Костов, или НДСВ на Царя? По-добре късно, отколкото никога! Нека днес имаме смелостта да завършим прехода и да се разделим веднъж за винаги със символите на комунизма! Иска ми се да вярвам, че една такава идея днес би получила необходимата подкрепа в Парламента. Иска ми се да вярвам че "Има Такъв Народ" няма да кажат отново, че и на това не му е дошло времето. Иска ми се да вярвам, че "Демократична България" в омразата си срещу ГЕРБ, няма да предпочетат прегръдката на БСП, каквото условие вече им постави вчера Корнелия Нинова. Иска ми се да вярвам, че при "Изправи се! Мутри вън", освен бивши членове на БСП/БКП има и някой друг демократ. Иска ми се да вярвам и че ДПС, няма да бъдат слепи, че българските турци и мюсюлмани са и сред основните жертви на комунистическия режим“, отбелязва евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
8
 
8
 
! Отговори
хитър буржоа преди 3 години
Димитър Благоев никога не е бил комунист мошенник събирал 400 лв. за членски внос от които 200 лв. за него и се подигравал на вярващите./ записано в личен бележник/
34
5
 
33
 
! Отговори
... преди 3 години
Поредният гербаджийски кьорфишек...
33
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стари чешки работници-комунисти ми казваха някога, че най-хубаво се е живеело при Хитлер. Единствено той се грижил истински за работническата класа.
32
2
 
7
 
! Отговори
Дупница преди 3 години
Най бруталното име на град за което се сещам.Другите 2 имна са СЛИВница и МЪДАн - последното с а се пише, но няма значение. Важно е слухом как звучи.
31
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не трябва да се збравя НИТО ЗА МИГ ,че БКП не е пускала властта от 1944г. дори за секунда. Какви преименувания ,какви паметници на Съветската армия. Те се намърдаха в Сатанинския Партиен дом, в зала "Георги Кирков" и хвърлиха 80 МИЛИОНА ЗА РЕМОНТИ. Напуснаха Свещения дом на парламентаризма и демокрацията у нас- сградата на Народното събрание...Анатема....
30
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Просто местното население във тези градове е задръстено Варна как отхвърли името Сталин още през комунизма събориха му паметника и го хвърлиха в морето
29
2
 
32
 
! Отговори
Това е преди 3 години
Имитиране на дейност. Всичката Марам втасала, само имената да оправим остана.
28
9
 
12
 
! Отговори
44874 преди 3 години
Много по-важно е да се въздстановат българските названия на селища и местности, защото те са дамгосани от поробителя. Това е проблем на вяска бивша колониална държава. Не само в България, но и в цяла Африка се натъкваме на англосаксонски названия на езера, водопади, планини и т.н. Съвременните хора трябва да довършат освободителния процес.
27
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредния *** гербавите бяха на власт 11 години и чак сега се сети и между другото дали тиквата ще е съгласен все пак той си е комунист още си пази партийния тефтер.
26
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От тук до пладне.
25
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При положение че на Благоевград предишното му име е горна Джумая което е турско,от кадЯ на кадЯ психодесни джендъре реват от сегашното му име?
24
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичко трябва да се събори във един ден техника има колкото искаш
23
2
 
28
 
! Отговори
Грета преди 3 години
Незабавно да започне дело за промотиране на жестокостта срещу животни, чрез с. Краводер.Сериозно - това ли са най-належащите проблеми точно в момента...
22
2
 
27
 
! Отговори
Андрейчо преди 3 години
ходи си гледай търговските сделки в Елзевир. Стига сте отклонявали вниманието на народа от кражбите, злоупотребите, рекета. Долни и мръсни гадове с "бели якички".
21
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо ги дразнят имената на градовете Ааа разбрах носталгия по бай Тошово време има още живи хора да, си спомнят как се живееше спокойно че и врати не се заключаха и работа имаше за всеки те искат да няма спомени за хубав живот само за последните 30 години само надолу и надолу все по лошо и по лошо
20
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
При толкова належащи неща паметника на съветската армия е най малкия проблем. Още помня как дадоха 2М лева да се взриви мавзолея, вместо да се направи на музей на соца и туристите да снасят по 10 евра в бюджета на София. Това малко *** по добре да ходи да построи нещо вместо да умува какво да се разруши...
19
6
 
39
 
! Отговори
Гаранция преди 3 години
Ковачев ходи го кажи това в Димитровград ще те изгонят с камъни!
18
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
демократични имена трябватаз предлагам София да я прекръстим на Джорж Флоид Таун
17
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това ли е най- важната тема ?
16
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама колко сте прозрачен, г-н Ковачев!Хайде да вкарваме в дневния ред третостепенни въпроси, медийни дъвки за наивници, популистки димки всякакви...Само и само да не се занимаваме с наистина важните неща - да си оправим държавата!