Ковачев: Докога ще има градове с имена на комунистически дейци?!

Евродепутатът призовава НС да ги промени
604
Ковачев: Докога ще има градове с имена на комунистически дейци?!
Снимка: andrey-kovatchev.eu

Евродепутатът Андрей Ковачев призова колегите си от ГЕРБ да предложат в НС да се преименуват населените места, които носят имената на комунистически дейци, като Димитровград, Благоевград, Велинград и Владо Тричков.

„През месец февруари, общинските съветници от Демократична България в СОС са предложили решение за демонтиране и преместване на т.н. "паметник на Съветската армия" в столицата. Разбирам, че общинските съветници на ГЕРБ са подкрепили идеята, но са се въздържали при гласуването с мотиви, че предложението не е било добре подготвено, мотивирано и формулирано. Тъй като винаги съм изразявал открито моята позиция по темата, призовавам колегите - общински съветници на ГЕРБ да формулират, подготвят, внесат и гласуват предложението и да се сложи край на тази тема! Не може паметник в прослава на една окупаторска армия и олицетворяващ една тоталитарна и антихуманна идеология, наложила с насилие един престъпен режим, да заема централно място в Столицата ни!“, написа той в социалната мрежа Facebook.

Призовавам, също така, колегите от парламентарната група на ГЕРБ-СДС в Народното събрание да предложат, максимално бързо проект за решение за премахване на всички комунистически паметници и символи, останали из територията на цялата страна, както и преименуването на улици и градове, носещи имената на комунистически дейци, тирани и сатрапи като Георги Димитров, Цола Драгойчева, Вела Пеева и други, допълва Ковачев.

Според него не може през 2021 година, 32 години след края на комунизма, в обединена Европа, осъдила недвусмислено комунизма, както и националсоциализма и фашизма, като античовешка идеология, да има градове и села с имена като Димитровград, Благоевград, Велинград, Владо Тричков и други подобни.

„Мнозина ще кажат, защо не го направихте до сега? И са прави! И бих добавил: Защо не го направиха и СДС на Иван Костов, или НДСВ на Царя? По-добре късно, отколкото никога! Нека днес имаме смелостта да завършим прехода и да се разделим веднъж за винаги със символите на комунизма! Иска ми се да вярвам, че една такава идея днес би получила необходимата подкрепа в Парламента. Иска ми се да вярвам че "Има Такъв Народ" няма да кажат отново, че и на това не му е дошло времето. Иска ми се да вярвам, че "Демократична България" в омразата си срещу ГЕРБ, няма да предпочетат прегръдката на БСП, каквото условие вече им постави вчера Корнелия Нинова. Иска ми се да вярвам, че при "Изправи се! Мутри вън", освен бивши членове на БСП/БКП има и някой друг демократ. Иска ми се да вярвам и че ДПС, няма да бъдат слепи, че българските турци и мюсюлмани са и сред основните жертви на комунистическия режим“, отбелязва евродепутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


604
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
355
1
 
8
 
! Отговори
ТО никой не става преди 3 години
Предател щото му е лесно той си има уважителни причини . То и терориста за едни е терорист за други борец за свобода .Сега има и термини като хуманна война ? Докато тука сме големи хуманисти всякакви формирования направиха Африка в пепелища всякакви наемници от европа си съперничат с вагнеровци та даже и китайци за природни богатства ,няма хуманизъм няма туй онуй винаги е борба за оцеляване ....ей къде е Африка децата им от 10 годишни воюват.
354
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие от къде знаете какво е ставало в Югославия?Да не би да сте живели там. Говорете малко с хора от там и ще се убедите,че повечето от нещата които знаете са лъжа.Не знам каква е това промиване на мозъци. Много са Ви промили,погрешно.Но това не е от значение,от значение е ,че политиците ще продължават успешно да Ви манипулират и да се възползват.До 1990 говорихме едно,сега друго. Вашите деца ще приказват трето,никога няма да знаете истината.
353
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 377Другарю, Димитров е ПОМАГАЛ на Тито И на Москва да мачкат българите в Македония. Това няма НИЩО ОБЩО с това дали е бил принуден да се съобразява!Руския гражданин Димитров, извършва МНОЖЕСТВО анти-български актове.Историята си е казала тежката дума, както за него, така и за вас, червените майцепродавци.
352
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 370 Сталин е искал е балканска федерация като СССР. Ами сега нали е подобна и Сърбия и Македония влизат в ЕС. Не е комунистическа но така дали не е още по-зле, защото българите стават пък на европейци и атлантици.
351
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само му вижте физиономиятаГендарска и няма нужда от коментари
350
0
 
4
 
! Отговори
до 372 преди 3 години
Кара бунар ,кая ,егрек ,кафадиклия, няма сега да чета картата де ?
349
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 375Какво ще направиш като вместо македонски учат сръбски или турски примерно и е чужда държава. Димитров пита Тито и той му казва НЕ. Какво ще направиш като няма и армия или ако тръгнеш война, Тито ще избие и изнасили всички в Скопие .
348
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименДо за Димитров и преда-Пак пееш твоите лъжи за Димитров. Не разбираш че ако Димитров не се съгласи с исканията следва война и цяла България ще учи сръбски, гърцки турски и т.н. Увърта и търси начин да промени позицията на Тито. Като има опозиция що не идат да се бият с пушките на Тито а се бият с Димитров. Когато губиш целиш да загубиш с най-малко.
347
1
 
4
 
! Отговори
за Димитров и преда- преди 3 години
-дателството му . Най кратко казно възрожднския идеал на Б-я е Мизия ,Тракия ,Македония обединени български територии населени с българи от времето на Борис и по рано в една държава България--- всеки който под силата на някакви обстоятелства е предавал и предава това е предател ,ама било за добро и разни други такива няма значение ! И в момента предаваме идеала ,отстъпваме от него за европейско ,,светло,, бъдеще ,може ама не знаем дали ще е светло за Франция или за България .
346
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 373"Българите са избивани и прогонвани. Каквото е останало учи сръбски или турски а македонския е най-малкия проблем"Горкия. Напълно неграмотен си. Има писано по този въпрос да се заринеш, но червените каскети сте прочели коминтерновската история и това разказвате, защото по начало сте предатели.Лъжите ви са разгромени навсякъде, където тези въпроси се дикутират: знае се ясно кой, кога и защо е създал Македонския език.
345
1
 
0
 
! Отговори
запознат преди 3 години
Ще дойде време комунистите да гласуват закон за премахване на комунистическите паметници и за смяната на имената на населени места носещи имена на комунистически дейци.
344
3
 
3
 
! Отговори
до 360 преди 3 години
Много от т.н. "турски "имена на местности или думи в говоримия език са старобългарски,а не турски или османски.По скоро турците са възприели местни думи ,отколкото обратно.Имайте предвид ,че в бившите руски републики около Памир и другаде има райони с население с прабългарски корени и между техни думи и наши ,както и носии има огромна прилика.Специално за думите които считаме за "турски" да се произнесат етнолози ,учени които са навътре с материята.
343
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До за Димитров и преда-"телството му ...споровете ви са малко смешни - погледнете епохата тогава той не е просто комунист а е ,интернационалист идеята е да иа обединена комунистическа европа без граници и без значение от коя държава си"Затова ли съдейства по всякакъв начин българите в Македонско да бъдат мачкани, защото е искал "обединение"?Затова ли е избил българската опозиция,която му е казала какви ги върши,и т.н. Димитров е руски гражданин и анти-българин.Това е Присъдата на Историята
342
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 367"Сталин можеше да поиска цяла България в Югославия. Тито има и други приятели и точно те искат малка България защото им е проблем."Играта на Сталин е била да усмири и да си гарнтира верността на Тито. Нищо друго не го е интересувало! Ако това му е било гарантирано от Тито Сталин е щял да ни хариже на Югославия!
341
2
 
3
 
! Отговори
за Димитров и преда- преди 3 години
-телството му ...споровете ви са малко смешни -- погледнете епохата тогава той не е просто комунист а е ,интернационалист идеята е да иа обединена комунистическа европа без граници и без значение от коя държава си Да си дойдем на думата СИВ беше лош планова икономика фал;ива работа , ЕС -- я се вгледайте да виждате планова икономика -- ами има я само ,че за да се обединим със тях на нас ни спряха заводите и цялото земеделие това влизане в ЕС след 50 г,за някой патриоти може да е най-голямото
340
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 361Димитров не я "спасява", а я "продава", а за да затвори устата на тия, които му казват в лицето какво реално върши беси Никола Петков! Сввине сте били и во веки ще бъдете такива!Руския гражданин Димитров избива цялата българска опозиция, охраняван от руснаците и върши още редица невъобразими анти-български актове.
339
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 361Сталин можеше да поиска цяла България в Югославия. Тито има и други приятели и точно те искат малка България защото им е проблем.
338
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук има тролей на които е възложено да отклоняват вниманието от основните въпроси на настоящето. номера е да водят безмислени спорове. Не се връзвайте, тези бок.луци трябва да се изметат от сцената за да се нормализира тази държава от това образоувание герп.
337
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 357Родопите са искани от Гърция и Австралия и САЩ ги подкрепят а СССР не. Ако България не беше комунистическа щеше да е потурчена и част от Гърция и Турция.
336
7
 
1
 
! Отговори
До 361 преди 3 години
Отново ще повторя към момента на сключване на мирните договори Югославия е пълна със съветски и българско войски.Държавата още не се е оправила. Ако Сталин толквоа мислеше за България както го изкарват тук можеше да натисне Тито точно в ТОЗИ момент.Но не го прави. Тъкмо обратното подкрепя идеята за прехвърляне на пиринския край. А Фердинанд абдикира в края на войната. Когато вече всичко е свършило. И това е било едно от малкото му правилни решения