Мораториум върху решенията на МС в оставка до избор на нов кабинет

От ГЕРБ го обявиха за противоконституционен
256
Мораториум върху решенията на МС в оставка до избор на нов кабинет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След два часа и половина разгорещен дебат и взаимни обвинения и нападки партиите в НС, без ГЕРБ, наложиха мораториум върху решенията на правителството в оставка до назначаването на нов кабинет.

Още по темата
Предложението за мораториум дойде от червената шефка  Корнелия Нинова и Мая Манолова от ИСМВ.

С решението на НС се налага мораториум върху възлагането на концесии, включително определяне на концесионно възнаграждение, предоставяне на разрешения за търсене и проучване на подземни богатства, поемане и предоставяне на държавни заеми по смисъла на Закона за държавния дългна нов държавен дълг, промени в състава на органите за управление и контрол на държавните публични предприятия, държавни болници, дружества с над 50% държавно участие и др., извършване на разпоредителни сделки с недвижимо имущество на държавните лечебни заведения за болнична помощ, назначаване на лица на висши публични длъжности, назначения в държавната администрация.

По време на дебата Тома Боков отсече, че решението е  противоконституционно, защото се отнемат правомощия от изпълнителната власт от страна на законодателната.

"Ако искате да спрете всички решения трябва да направите правителство, а не да занимавате хората с вашите неадекватни изказвания", отсече той.

"Страната се намира в здравна криза, имаме социални и икономически затруднения, намираме се на ръба на политическа криза, защото никой не е казал ще има ли правителство, предлагате ли някакви мерки освен неадекватните си изказвания, давате ли си сметка какво правите в този парламент в последните дни, защото имам чувството, че не си давате сметка", скочи още Биков.

Той предупреди депутатите от новите партии, че аргументът, че ГЕРБ и Бойко Борисов са виновни за всичко, не върши работа, а хората очакват да кажат какви са намеренията им за властта.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


256
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
20
 
5
 
! Отговори
Тик так преди 3 години
Тик так тик такЧао ЕООД Герп Тик так тик так
28
17
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Биков, не чети евангелието като дявола. Кое му е противоконституционното законодателят да нарежда на изпълнителната власт какво да прави? То си идва от самите наименования. Законодател е този който прави и приема законите. А изпълнителната власт просто изпълнява.... Това което беше до момента изпълнителната власт да нарежда на законодателя или с други думи Бойко на нарежда на депутатите вече свърши... ама ти си далеч от тия неща... очевидно!
27
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Едно полезно нещо. Браво!
26
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Еврейски от*падъкМахаме БКП гербаристи-ок! А кога махаме и БСП/ БКП, сините комунисти, децата на ДС шпионите дето се направиха на царисти и жълтури? Или викаш люспите само една част от комунистите и назначавате на тяхно място други комунисти, по-верни на старата номенклатура!
25
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спокойно граждани.Всичко по реда си.Има много да се чегърта.
24
6
 
11
 
! Отговори
ами да преди 3 години
До ИнтересноИли не разбираш или се правиш на такъв.... преназначенията се правят, за да започне нов срок на мандатите. Повечето длъжности, ако не всички, са за определен срок 5 или 7 годиин, зависи как са приети сроковете .... та става въпрос за още толкова години ГЕРБ да е във властта....
23
14
 
14
 
! Отговори
demolitor преди 3 години
Сега ще станем свидетели на всеобща мобилизация на герберските тролчета под тази статия, защото народното събрание с това си решение направи Бойко един *** чиновник. Хахаха
22
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе Мая защо се отказа от разследване на всички правителства в последните 10 г и поиска само последните 2години на ГЕРБ? Нещо има да крие ли, какво? А Румен Овчаров защо така клинчеше, ама да не се гледат служебните правителства, ама не му било времето сега? Кво става бре? Нали трябваше прозрачност, ама пълна такава!
21
15
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха ха, гледайте сега какви си ги надробиха новинките! Няма да предупреждавам как народа ще хапне дръвцето, че да усетят "кадърността" на новичките. Яко! Ето това се вика да се преееебеш сам! Браво!
20
17
 
4
 
! Отговори
Севда преди 3 години
Натиснете още малко, орли мои любими!Дайте всичко от себе си за нашата партия Гроб!
19
12
 
26
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
Според тезите на така наречената анти ГЕРБ коалиция,ГЕРБ са овладели всички министерства всички учреждения и са назначили свои хора навсякъде.Щото нали управляват там 10 години.И пак според тяхната теза навсякъде са били назначили некадърници и партийно верни кадри.Според това което става днеска, излиза че ГЕРБ тепърва били почвали да назначават свои хора навсякъде.я сега някой да ми се уточни назначили ли са или тепърва искат да назначават?Щото тая шизофрения сам да си противоречиш...
18
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мораториум върху решенията на МС в оставка. Добре, но защо толкова късно?Дадохте на мутрата 20 дни да си нареди пасиансите за години напред, докато се прави на улав.
17
10
 
21
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
БРАВО !!!
16
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Одобрявам!Да започват и арестите на гербавите престъпници!
15
12
 
23
 
! Отговори
София преди 3 години
Колкото и да го хейтвам, да коментирам неадекватните му решения, да не говорим за даскалицата дето окепази тоя град, си давам сметка, че Бойчето явно си е бил доста на място.Така като ги гледам тия неадекватните в парламента, нищо добро не ни чака идните месеци.Но... вие си ги избрахте тия циркаджии. Аз гласувах за партия, която дори не влезе в парламента, така че мога само да стоя и да ви се смея отстрани.
14
12
 
30
 
! Отговори
отровна гад преди 3 години
Сега гласувайте и мораториум върху служебното правителство на Радев!Да не уволнява и да не назначава свои хора!Да не участва в предизборната кампания с вдигнати юмручета!Да не купува Грипени!Да не помилва Божков и Бобокови!Да не прави нищо друго освен да определи дата за избори!
13
21
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавия вой е музика за моите уши.
12
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бунт срещу тази *** новите партии! Скоро ще има нови протести! Народът, лекарите, бизнесът и Европа ще ги търпят още малко, после да му мислят.
11
30
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гербавите си мислеха, че ще продължат кражбите си безкрайно !Ама няма да им се получи.
10
9
 
29
 
! Отговори
Смях преди 3 години
Много шум за нищо! Всеки конституционен съд във всяка нормална държава с нашия режим на управление ще отмени тази глупост на секундата! Законодателната власт отменя функциите на изпълнителната!? Ами те по същата логика утре може да отменят и решенията на съдебната власт! Много са некадърни горките... чак ми е жал за "новите" партии.