Томислав Дончев: В политическа криза сме

Никой не иска да поеме отговорност и да управлява, смята той
Обновена: 1 май 2021 17:03 | 1 май 2021 16:45, Петя Славова
226

"В политическа криза сме," каза в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR вицепремиерът в оставка Томислав Дончев. "Политиката предполага поредица от усилия да събереш хора за целите, принципите,  програмата, която предлагаш, да постигнеш максимален резултат на избори, за да имаш ресурс и шанс за реализиране на тези идеи.

В последните месеци наблюдавам един изключително странен симптом в българската политика - никой не иска да управлява, да поема отговорност, не иска да взема тежки решения. Защото управлението е да вземаш тежки решения различни интереси, които често си противоречат," каза вицепремиерът в оставка в разговор с водещата Милена Милотинова.

"Сред българските политици се е настанил един ракурс, че най-удобно е да си в позицията на критик, което е също част от политическия живот. Но това е само една част от политическите роли. Финалът на това усилие е да поемеш отговорност, да носиш отговорността за управлението и да вземеш решения в полза на хората. В противен случай превръшщаме политическия живот в една игра по надприказване," коментира Дончев.

Какво е залегнало в Плана за възстановяване за 12 млрд евро, който България праща в Брюксел, и как ще се усети ефектът му от хората - вижте днес, събота от 17.30 в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На снимката прилича на изявен рицидивист от vip затвора.
59
32
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Томислав Дончев: В политическа криза сме"Ти и шайката ти със сигурност сте в криза, защото повече власт няма да видите, плешива шу ндо.
58
16
 
23
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен57Абе хляба е поскъпнал, но и пенсията се качи..Ти помнил ли кога преди това е била качвана пенсия?!И с колко?..Страната я съсипаха БСП с технип яреход към пазарна икономика, който прогони много българи по чужбина за да не умрат от глад, а Бойко все пак бута нещата напред..Отвори си очите и не гледай до носа си да не трябва после да се оправяме още 30г. ако БСП пак направи някоя "политика"..ТРябва да изгоним първо БСП и тогава да търсим таланти, защото те няма да дойдат ако БСП е там
57
8
 
6
 
! Отговори
Споко другари преди 3 години
Сега ще видите какво значи крадлива хунта. За младите Сега ще усетят какво значи крадене и нямане - Жан виденовото време тепърва предстои.
56
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги съм оприличивал г-н Дончев на един типичен консилиере. Спретнат е, малко по шашав от другите мафиоти и винаги под напрежение. Някой от вас разбрал ли е, че има проект Къщи за гости, аз не? Имало е сигурно много много проекти с еврофинансиране, които са отишли във верния кръг от хора. Не е политическа, а икономическа криза. Ще има ли пари за техните фирми сега? Иначе политиката не е в криза. Има много партии и не са анти европейски като вмро.
55
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Крадене крадене краденеТрите приоритета на ГЕРп.
54
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, ходете си, да идва Божков да ни управлява. Той е платил на всички партии, всички партии на протеста са негови.Не гласувате за БСП, а гласувате за партиите на Божков.Ще ви управлява Боко или Божков - изберете.
53
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие не разбрахте ли, че сте некадърници и няма смисъл да се продължава с агонията? Томи лично какво е направил за толкова години във властта? Пръсна 2 млрд. за дигитализация и няма нищо насреща. Пр*сти, некадърни, некомпетентни калинки! Ако ви е останало поне малко достойство, оттеглете се!
52
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Томи къде се крие мишока?
51
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-вече защото сте крадлива хунта.
50
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние сме в социална,икономическа и ква ли още не криза,и то благодарение на ГЕРБ.
49
13
 
20
 
! Отговори
123 преди 3 години
Плюенето в/у Борисов от мн. години доведе до тоази криза, и плюещите се крият като мишки. Слави има поне 100 скеча за Борисов, ама даде фира когто му опря ножа в гърлото. Истината е че при Борисов се изгради и направи много и калинките където му ги вграждаха дугарите изиграха ключова роля за този край - визирам Манолова - назначена от Борисов за омбудсман и Хр. Иванов - министър при Борисов. Десетки градове са обновени, километри пътища, санирани училища, повишени заплати, безплатни ваксини....
48
13
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 години
БСП е партия, която е управлявала не веднъж. По времето на БСП и Станишев по БНП на глава от населението бяхме на едно ниво с Румъния. При третия мандат на Бойко вече сме далеч зад нея.БСП може да предложи експертно правителство с кратък хоризонт на действие - например до края на годината. Дотогава може много да се направи. Ако ИТН, ДП и ИМВ дадат подкрепа, ще има правителство. Иначе отиваме на избори - няма друга възможност.
47
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е този луд дето ще вземе да яде огризгана и захвърлена ябълка. Ти ще я вземеш ли да я ядеш бе фантомас. Или ти си бокл..учар и ядеш и от кофите за смет. За 11 години проба грешка ни докарахте до просешка тояга. Хляба от 60 ст преди 10 години днес е 1.70 лв за 650 грама. Ела да ти дам пенсия от 300 лв да те видя как ще си платиш парното водата тока и да ядеш цял месец 31 дни. Унищожихте държавата набу..тахте ни с милиарди дълг а сега се правите на ни лук яли ни лук мирисали. Ще ***.
46
9
 
8
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До анализаторНе кради, БСП! Твоите анализи се отнасят за теб!...Трагедия сте - махайте се да не се излагате повече, че кой знае колко поколения след вас ще трябва да изкупуват греховете ви...Как може да сте толкова т.ъ.п.и не мога да разбера - то няма къде по-голям кол да ви влезне в окото...С какво се залъгвате, какво ви залъгват, не ми е ясно, но...картинката е отвра.тителна!...
45
27
 
17
 
! Отговори
анализатор преди 3 години
Каква политическа криза?Настъпва арестантска криза,тъй като арестите няма да могат да приемат арестуваните герберасти.Съсепахте,сринахте държавата,престъпна ***.Но така,когато шлаката на едно общество успее да "яхне" управлението на една държава.За съжаление гласуващите за гербарастите,са най-долната част от обществото-престъпници,нагли до безобразие,цинични,безжалостни,крадливи,мързеливи,но с просташко поведение.30 год. ще трябват,за да се поправи това,което срутиха тези *** за 12 г.
44
23
 
18
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Е, щом и Томислав Дончев е разбрал, че сме в политическа криза, значи има надежда и гербаджийската дружинка около Бойко да го разбере. А не беше толкова трудно да се сетят, че така - те ни докараха до кризата. Ще има преходен период докато се изчисти държавната администрация от гербаджийски калинки, но всичко с времето си.
43
7
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
Според мен, това впечатление за "удобство" да критикуваш в политиката ми е доста повърхностно-така изглежда!Но дали е точно така?Всъщност, представите на БСП и др. опозиционни партии за политическа дейност се свежда точно до това - да критикуват, противоречат,т.е. критиката не е удобна позиция, а роля, която трябва да играе един опозиционен политик, според тях!Това е някаква порочна практика, свеждаща политиката до игра, позициониране на играчите в нея..Това е БСП с нейното разбиране за политика
42
6
 
12
 
! Отговори
Че преди 3 години
Кой ни докара до там? Цялата страна мафиотизирана....Парламент и задкулисие и *** и заблуден народ. Така ще е.
41
4
 
8
 
! Отговори
van zant преди 3 години
Аууу пастора е прогледнал,имаме бинго.