45-ото Народно събрание не било в състояние да произведе политики

Повечето лица в партиите на промяната били част от статуквото
68
45-ото Народно събрание не било в състояние да произведе политики
Снимка: НС

Решението на левицата да върне мандата за съставяне на правителство е било трудно, призна пред БНР Стоян Мирчев, член на Изпълнителното бюро на БСП и депутат.

Още по темата

„Ние сме отговорна партия“, допълни той.

„България показа, че иска промяна и се надява на тази промяна. За съжаление тези избори не успяха да произведат точно тази промяна, затова трябва да идем на нови избори. А и в парламента нямаше желание за промяна. Единственото което интересуваше новите партии, е Изборният кодекс. Те имат вътре в себе си противоречия и това явно даде отражение в разговорите между партиите. Разговорът в този парламент за това дали можем да направим промяна не се състоя“, посочи Мирчев.

„Ако бяхме приели мандата и бяхме опитали да съставим правителство, щеше да дадем още седмица на този парламент, а той е неспособен да произведе политики. Но това време щеше да даде и възможност на Борисов да управлява и да твори тези негативи, на които сме свидетели през последните години“, допълни той.

По думите на депутата по-важни са парламентарните избори и върху тях трябва да е фокусирано вниманието.

„Дано избирателите си дадат сметка, че част от т.нар. „партии на промяната“ не са партии на промяната. Голяма част от тези лица са част от статуквото. Да си дадат сметка, че всички политически алтернативи, които ние предлагахме през тези четири години, са искрени послания и наистина можем да ги приложим на практика. България е в специфична ситуация, на прага сме да влезем в тежка политическа криза. Трябва бързо да се вземат решения“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още по темата: БСПпарламент
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ало, това със заплатите, че са си ги увеличили, бате Бойко ли ти го каза, а?Още ли вярваш на тази тuквa, мaлoyмнuкo?
16
13
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
Радев трябва да даде мандата на ДБ сред тази абдикация на Нинова.
15
1
 
18
 
! Отговори
Той преди 3 години
Политики не може да произведе, ама поразии, ще наплоди, колкото щеш!
14
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Партиите на подмяната не можаха да изкарат и по една заплата от 45 НС. Язък за барута! Само където си гласуваха още първите дни заплата от 10 000лв. плюс 25% за работа в комисиите. Сега какво ще си прави костюмчетата МаяМа?Броила по 6 бона за всяко соктюмче и по хилядарка за обувките. Чантите само не може да си изплати. Нали каза преди месец, че и останали само 5 000 лв. Нямала пари.А има пари да ходи да дуhат косата в един салон за красота всеки ден? Черепа още бая ще се изръси за новите избори
13
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Корнела бивш член на костовото -сдсБацко - бивш гард на живковХристо - бивш член на - гербЕдинственно мая и слави са някакьв вариант макар и недобьрДругия еднопосочен билет
12
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То си беше очеИЗВАДНО още миналото лято.Затова нормалните хора не ходеха по протести.Радев с юмрука събра измета и от---репките.Сега същият *** се натресе в Парламента.Те нямат акъл за две стотинки.
11
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най доброто бе при НДСВ. България е приета в ЕС.Следващите само бавеха и се чудеха как да са хем в НАТО и близки да Москва. От тази двойна игра си останахме бедни за радост на тусофилите
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, добро утро, свате! Аз като ви казвах още преди месеци, че няма алтернатива защото всички са продукт на системата-някои ме вземаха за ***.Всички са не само продукт на системата. Повечето от тях са маскарии.
9
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не забравяме все пак, че парламента е проекция на онези 80% така, че няма на кой да се сърдим.
8
1
 
0
 
! Отговори
enesbi преди 3 години
АбигорИма водка с касис и снежанка:))
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито Салви, нито ББ, нито Корнелия няма да ви помогнат. Събудете се и си взимайте живота в собствените ръце. Така е най сигурно.
6
1
 
11
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
ЧЕСТИТЕТЕ , НА НИНОВА 4-тото ПОЛИТИЧЕСКО МЯСТО!ДПС -СА ИМ ГО ЗАПАЗИЛИ ЗАВИНАГИ.ЗАЩОТО СМЕ ДЕМОКРАЦИЯ.......
5
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А пък тия до сега такива политики произвеждаха,че докараха рейтинга си зорлем до 7 %.
4
3
 
13
 
! Отговори
АМИ , ПРАВИЛНО! преди 3 години
ОСВЕН , ДОМАТИ , РАЗВАЛЕНА РИБА , *** ЧЕРВА, ОТПАДЪЦИ ...И УЛИЧНИ ПРОСТОТИИ И НАГЛИ ЛЪЖИ ....ОТ ТОВА НС , ДРУГО НЕ ВИДЯХМЕ!ЕДИНСТВЕНИЯ ПЕЧЕЛИВШ ОТ ТАЯ НЕКАДЪРНА С Г А Н , СА САМО ДПС!УМНИТЕ И РАЗУМНИТЕ---ВИНАГИ ПЕЧЕЛЯТ!!!
3
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави е пратен от Господ за да ни помогне да израстнем вътрешно и да постигнем желаната промяна. Ако не постигнем вътрешна промяна и духовно израстване пак остава да чакаме някакво оправяне отвън. Само Слави завинаги.
2
6
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Много мислиш, пий една ракийка и эабрави да мислиш
1
6
 
16
 
! Отговори
Последния Софиянец преди 3 години
Почна се! Връщаме се в 90-те и мутренските времена! Само генерал Бойко Борисов ще ни спаси!