БСП връща мандата, за да не оставят Борисов на власт

ИТН се отметнаха от приоритета за махане на ГЕРБ, заяви Проданов
5 май 2021 10:20, Петя Славова
27

От БСП обявиха, че ще върнат мандата за съставяне на правителство и ще дадат възможност за професионален служебен кабинет на президента Румен Радев.

"Обсъдихме няколко варианта - да предложим партийно правителство, да предложим правителство на експертна основа или да върнем мандата. Съдейки по заявките на останалите партии, беше невъзможно да се тръгне към вариант за правителство. Решихме да не бавим повече, да върнем мандата и да не оставяме допълнително Бойко Борисов на власт", обясни зам.-председателят на ПГ на БСП Христо Проданов пред Bulgaria ON AIR.

По думите му, след заявките на партиите, обявили се срещу ГЕРБ, е било невъзможно те да подкрепят БСП за кабинет. Поради тази причина не бивало да бавят връщането на мандата.

Още по темата

"Протегнахме ръка към "Има такъв народ" и казахме, че Слави Трифонов може да разчита на нашата подкрепа по определени политически позиции. Явно приоритетите им за махане на ГЕРБ от власт са се променили. Не мога да си обясня защо не поеха тази отговорност, която заявяваха преди изборите", заяви Проданов в "България сутрин".

Той е на мнение, че по-малките политически играчи не са появили политическа зрялост, а е имало условия в 45-ото НС да бъде съставено правителство извън ГЕРБ и ДПС.

А при влизане на същите партии в следващия парламент, ситуацията отново ще бъде доста сложа, смята Проданов, който обаче очаква разместване на пластовете след предсрочните избори.

"Ще направим всичко възможно да подобрим значително резултата си. Представянето на БСП беше много слабо, загуба на изборите. Цялото Изпълнително бюро на БСП подаде оставка", подчерта социалистът.

Христо Проданов не смята, че при задаващи се предсрочни избори е трябвало БСП да избира и нов партиен лидер. Той очаква ръст в резултата на БСП на вота, който най-вероятно ще бъде на 11 или 18 юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква пародия на партия наричаща се социалистическа.
19
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП връщат мандата, защото не знаят какво да правят с него.Нямат поддръжници.Никой от другите партии не иска да работи с тях.
18
1
 
4
 
! Отговори
Не мога да разбера преди 2 години
Как е възможно приоритет да ти е да премахнеш някой, който е демократично избран!?!? С такива цели няма да станат нещата. Борисов може да е всякакъв, но няколко пъти предложи диалог - още по време на протестите - предложи срещи, предложи да изслуша всички и да се работи в посока, която е разумна. Предложи същото и след изборите. Толкова ли е трудно?!?!? Уж всички мислят за народа, а всички се държат като ощипани госпожици. И всичко това на фона на сериозна криза. Еми извинявайте, амаааа ...
17
1
 
6
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 2 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по пълното унищожаване на БСП е също заръка от Ив.Костов?
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Против субсидия 1 лев = БСП/БКП е свикнала от Бай Тошово време да не плаща нищо. Тази партия не може да управлява своите финанси и бюджет. Не са си плащали наема на Позитано 20. Помислете дали бихте и дали да управлява вашия бюджет (този на държавата е на всички българи)???
15
4
 
7
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Колкото й да го обиждат и клеветят Бойко Борисов е класа над червените и протестърите в НС. Те затова толкова много го ненавиждат - защото ги е страх от него...
14
7
 
3
 
! Отговори
do 14 преди 2 години
Вие герберастите сте с много сериозна амнезия.Вашият Винету не спря да се оправдава със Станишев 5 г.,след 1,5 г. управление на Орешарски го слушахме цели 3 г. да се оправдава с него,как той бил пострил къщичка и всички сме живеели весело и шастливо в нея и "оня" дошъл и счупил къщичката. Така че от 11 г. власт,цели 8 са му минали в оправдания за импотентността му да се справи с управлението на страната,точно вие нямате никакво право да се оплаквате от оправдания...
13
0
 
4
 
! Отговори
ЧАЛГАРЯТ преди 2 години
КАКВО МУ МИСЛИ СЛАВИ-ТРЯБВАШЕ ДА ПРЕДЛОЖИ ПРИМАТА НА ЧАЛГАТА ГЛОРИЯ ЗА ПРЕМИЕР-МИНИСТЪР, АЗИС ЗА ВИЦЕ-ПРЕМИЕР, ИВАНА, ПРЕСЛАВА, КАМЕЛИЯ И АНЕЛИЯ-МИНИСТРИ-ЕЛЕМЕНТАРНО, И ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ОПРАВИ!
12
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6 Трън в гащите им е този Борисов! Нищо не могат да направят за народа ,който пак е излъган,ама все за Борисов говорят.
11
3
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Типично за "БСП и СиЕ"АД, отричани от всички продължават да отричат твъдо и те ... та уплетени в това отрицание на отрицанието продължават да дълбаят в своята несъстоятелност - Партията на олигарсите от Прехода с претенциите си да бъде социална стъпила на платформата на бузлуджанските си свастики, която доведе България до няколко национални катастрофи, продължава да прелива от пусто в празно, да словоблудства, демагогства и да говори много без да казва нищо съществено ... !!!
10
3
 
16
 
! Отговори
БСП за смях преди 2 години
Попитах дядо:-Бил ли си комунист?-Бил съм - ми отговори той .-Е не те ли е срам ?-Не ме е срам и ако го видя пак ще го бия.
9
1
 
16
 
! Отговори
КОМУНИСТИ преди 2 години
КРАДЕЛИЯ също се изплаши, защото ако беше внесла правителство МОЖЕШЕ ДА ПОЛУЧИ ГЛАСОВЕ И ОТ ГЕРБ И ОТ ДПС, Доган щеше да го забучи на пинокио
8
5
 
26
 
! Отговори
Е, хайде, давайте преди 2 години
Всички мразят ГЕРБ, мандата идва при тях и те хвърлят бялата кърпа?! Слави щял да чака по добри времена, когато има пълно мнозинство? Този клоун е страшно заблуден и живее в собствен свят. На каква база чака пълно мнозинство? Какво показа? Министри? Една шахматистка с икономика от Свищов. Успяха /намериха време/ само да угодят на ДПС и лятото етнически турци да гласуват във всеки дюкян в Турция! Влизаме в политическа криза, докарана от такива. Искаха да свалят Бойко, но дори не ходят в прламента
7
3
 
23
 
! Отговори
Перничанин преди 2 години
ахахаха Такива смешки продължават да говорят, че чак тъжно ми става. Как ще връщаш мандат, та друг да не дойде на власт. Нормални ли сте, народа за какъв го имате ? Със сигурност дейността на мозъка е в печален вид, дано не е заразно.
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И до кога с тоя Борисов бе другари? Абе тия всичките разни чалгари, мутри вън и други такива освен за Борисов и за ГЕРБ нещо друго казали ли са?
5
5
 
17
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
БСП се правят на биена мечка - ИТН казаха че няма да участват в далавери с партиици - БСП , ГЕРБ и ДПС .Искам да дам безплатен съвет на БСП - сменете си Треньора .
4
12
 
6
 
! Отговори
ДАНС на Бойко преди 2 години
"Благодаря" на Спец. Прокуратурата затова, че прикрива Организирани Престъпни Групи близки до Борисов и Гешев занимаващи се с тероризъм и поръчкови убийства!
3
3
 
24
 
! Отговори
Учиндолец преди 2 години
а ЗАЩО БАЙ СЛАВЧО не ходи на работа в парламента, УРА ИМАМЕ СИ НОВ ПЕЕВСКИ
2
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега ГЕРП ще управлява без опизицияХАХАХА
1
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще връщайте,беее...Че вашта......