Румен Радев: Хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от Борисов

Започнаха консултациите при президента за членове на ЦИК
Обновена: 7 май 2021 08:44 | 7 май 2021 08:28, Нели Христова
476

Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След като от ГЕРБ оттеглиха единствената кандидатура за председател на ЦИК, днес в президентството се провеждат допълнителни консултации с държавния глава Румен Радев.

"Хилядите симпатизанти на ГЕРБ бяха предадени от господин Борисов, който абдикира от отговорността, под която се огъна", заяви президентът Румен Радев в началото на срещата с членовете на различните партии. Той похвали председателя на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова, че се е застъпила като истински лидер зад кандидатурата на Красимир Ципов.

Още по темата
"Сега ни остава малките партии да имат повече смелост, повече гражданска отговорност. Да не се водят от тесни лични сметки, а да поемат отговорност в името на провеждането на честни, достъпни, прозрачни избори, за да избегнем хаоса, в който влизаме отново от вчера", добави още държавния глава.

"Господин Борисов оттегли лично кандидатурата на господин Ципов, по молба на самия господин Ципов и след като 24 часа, включително и на консултациите тук при вас, имаше лични нападки към кандидатурата му и персонално към личността му. Считам, че е некоректно да използвате мен като председател на парламентарна група по отношение на твърдения за отговорността. На тази маса стоят лидери на партии, които отказаха мандат за съставяне на правителство и не предложиха състав и структура на Министерски съвет. Само коалиция ГЕРБ-СДС представи не само състав и структура, но и представи кандидатура за председател на ЦИК", заяви Десислава Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


476
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И според президента тия "хиляди предадени" симпатизанти на ГЕРБ с удоволствие ще предадат на изборите управлението на ГЕРБ и Борисов - другите са доказано кьопави и не стават и за това дето се запушва кацата със зеле.
224
6
 
48
 
! Отговори
Не му вярваме преди 3 години
Брей много се е загрижил Фигурантът Радев за симпатизантите на ГЕРБ !?
223
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
rradev prezidenta na turcite ;-))) bolshoi kahir za bulgaristancite ;-))) ne e dovolen gratis sanitar i kelner na jenata si...;-)))
222
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП пак се издъниха!И то жестоко!Смятаха да се докопат до властта по втория начин,ама не им се получи!Това им е края!Няма да ми липсват!
221
9
 
54
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
РР ще има много да гони ББ. Още лятото искаше служебно правителство, иска той да упрвлява. Ето сега може. Бойко ще ви гледа сеира на всички
220
7
 
58
 
! Отговори
Един Българин преди 3 години
Що за наглост! Той, сричкоговорещият, който 5 години предава България, говори за предателство! Отврат!
219
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поредната шмекерия на руското пилотче радев, пак задкулисни договорки с доган, слави трифонов и божков от дубай. Само да не ревете след изборите защото хората виждат всичко и ще ви накажат жестоко
218
39
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Минавам само да проверя как е в психодиспансера и гледам как се пените от яд и безсилие да защитавате един психично болен, самовлюбен примитив от Банкя.След като излязоха и материалите за кюлчетата на тиквата и заглавието на френското L'express "Всички магистрали в България водят до шкафчето на Борисов" е достатъчно да разберем какъв престъпник управлява страната.Хайде давете се доставя ми удоволсвие сле юли месец ви закриваме.
217
6
 
39
 
! Отговори
Долу Радев! преди 3 години
Радев се е спазарил с ДПС срещу подкрепа за втория му мандат наесен ДПС да въведат изучаване на турски език в нашите училища от есента като задължителен предмет. За целта ще променят учебната програма на МОН и ще командироват няколко хиляди учители по турски от Турция.Долу националният предател Радев!
216
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 256Ти си описал БСП бе!
215
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я... Къде в този сайт е новината за скандала в комисията за проверка на управлението от 5.5? Странно е, защото, каквото и да е, е яка пикантерия и всяка медия би трябвало да умира за такива новини. Даже ПИК се прежалиха да пишат по темата, нищо че са баш медията на ГЕРБ.
214
3
 
35
 
! Отговори
Бойко го остави преди 3 години
До Анонимен 251От дето е могъл,от там ги е събирал!Ти ми посочи ЕДИН ОПИТЕН ПОЛИТИК от протестърските партии!Един единствен!?Чакам с огромно нетърпение!
213
36
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ще се пръсне от злоба и завист, че Радев е по-харесван и по-популярен от него, всички герберски *** са строени да плюят по Радев!
212
6
 
43
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
Да сме обективни. ББ може да няма академично лустро, но има безпогрешен вътрешен инстинкт за управление - да помирява недоволни, да предлага джентълменски постове на опозицията (КН за шеф на Парламента), да оттегля непопулярни решения, да си "проветрява" партията, да гради мостове с неудобни диктатори (Ердоган, Путин) и преди всичко ДА СТРОИ, ДА СТРОИ, ДА СТРОИ!!! Кажете кой друг (професор!) може да го направи??? Затова ще има ББ4!
211
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи да се обединим и да протестираме срещу суспендирането на Конституциятя от Радев. Той няма право да закрива ЦИК, нито да прави каквито и да било промени в нея!Няма право и да ни налага 100% машинно гласуване, защото много от възрастните хора не могат да се оправят с машини.На протест и стачка срещу предателя Радев!
210
36
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Пян_ГъКогато герберите не са в парламента,ще изчезне наглостта,кражбите,рекета,терора над населението,подслушването,следенето,мачкането на хора,убийствата,парламента ще живне,защото докато герберите управляваха - работещ парламент нямаше, само вожда се разпореждаше с всичко в държавата,като бей и робите му!
209
5
 
33
 
! Отговори
????? преди 3 години
РАДЕВ ???? ВИДЯХМЕ ,КАКВИ ГИ ВЪРШЕШЕ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ,
208
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоа пъ Тва да не тие някакъв симпозиум на симпатизанти
207
1
 
2
 
! Отговори
До 246 преди 3 години
До АнонименЕ, те вече съжаляват за това!
206
2
 
32
 
! Отговори
кобрата на горбачов преди 3 години
Хвани един старшина да ти решава уравнения,и той почва да плюнчи молива!!Ей това е радефф!