Скандали, нападки... Колко дълбока е политическата криза?

Нужно било да се видят връзките между бизнеса и политиците
79
Скандали, нападки... Колко дълбока е политическата криза?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

С обвинения в рекет, познанства с премиера и сделки за милиони завърши късно вечерта заседанието на Комисията за проверка на управлението на ГЕРБ. Освен бизнесмена Иван Илчовски, изслушан беше и предприемачът Иван Ангелов, когото Илчовски по-рано описа като ковчежник на властта. Стана ли ясно коя е Мата Хари и къде са златните кюлчета коментират политологът доц. Мария Пиргова и Георги Харизанов от Института за дясна политика пред Нова тв.

Още по темата

„Не мисля, че някой разбра и не мисля, че г-н Илчовски знае. Той подхвърли някакво име, впоследствие се оказа, че въпросната жена е набедена. Така не се подхвърлят имена. Нека извади документи, нека покаже фиктивните обороти, за които говори, нека си разчистват сметките с Иван Ангелов. Очевидно има драма между тях, нека си я решават”, посочи Харизанов.

Според доц. Пиргова за момента се виждат само обвинения, но те били необходими. „Ние сме поразени на нивото, на което се правят, поразени сме на нивото на нашите бизнесмени. Но все пак отнякъде трябва да се започне, за да се види какво е отдолу в нашето общество и какви са връзките на бизнеса с политиците”, добави тя.

Политологът е на мнение, че това се случва, защото в страната няма съдебна система и „прокуратурата бездейства”.

„Не е вярно, че прокуратурата не се е намесила при сигналите. При предишен такъв на г-н Илчовски за няколко месеца беше задържан действащ депутат, зам.-председател на земеделска комисия. Така, че категорично невярно е, че когато има сигнал, никой не се намесва”, отвърна ѝ Харизанов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: скандалкомисия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
До Пройчоами да му дадем още 700 милиона на Божков. А и да поканим Цветан Василев да дадем и на него няколко милиарда. Нали ще закриват спец прокуратурата и спец съда. От какво да ги е страх.
66
0
 
1
 
! Отговори
Стига глупости! преди 2 години
Този Илчовски е подставено лице от Мая с надутата джука и нейните придворни ***! Искат да залеят с цялата си помия ( от злоба) Борисов, но това няма да се случи! Видяхме ги некадърниците какво сътвориха за един месец в парламента! И като не успяха да съставят правителство, побесняха! Народа няма да се върже и пак за ГЕРБ ще гласува! ПОБЕДА за ГЕРБ на 11 юли! Не вярвайте на Слави лъжеца!
65
1
 
0
 
! Отговори
dd преди 2 години
Доказателства трябват на съда, за обществото стига и липсата на МОРАЛ у бизнеса и политиците за да ги осъди.Стига в обцеството да няма липса на горното поради някакви причини..
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ddАми, щеш не щеш трябват доказателства. Щом не можеш да ги намериш можеш само да си бъркаш в носа. Защото какво твърдиш ти не е важно, никой не знае какви са подбудите ти. Трябват реални факти и доказателства. Това е ,драги. Не случайно досега нито едно крадливо правителство или бизнесмени не са били осъдени. факт.
63
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пройчо Ти затова си Пройчо защото си гл..ак, но иначе умееш да блюдолизстваш. Ако питаш мен Божков въобще не е никакъв господин а просто една яка мутряга която твърде добре се е специализирала в мафиотския бизнес. Нищо уважително. Това което казвам за теб се отнася и за Койчо с пълна сила. Славчо точно на такива разчита - Пройчовци и Койчовци. Това не мога да го търпя. Откъде накъде?
62
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах, бизнес и политика, какво съдружие! Досега видяхме какви бяха взаимоотношенията - едните крадат другите им позволяват че и сами чопват нещо за себе си. Така се градят сараи, например. Правителството на ББ беше цвете в сравнение с това. При него възможността да се краде беше най - малка.И затова някои хора сега са като побеснели кучета. Затова гледат да пробутат това корумпирано ла..но Слави. Ще видите какво ще стане, помнете ми думата. Ама тогава и да се хапете няма да има полза
61
3
 
1
 
! Отговори
Пройчо преди 2 години
До Койчо: И сега ако ни светнеш като как такава сложна мафиотска структура я движи една мутра, стъпила на два тома Винету... Г-н Васил Божков, за сметка на това, е с доста солидно образование. И не купено по времето на пост соц ...ерастките времена, ами в разгара на соца - тогава се учеше, не като сега масово дръпки, фусти и яко ред бул.
60
0
 
3
 
! Отговори
Друг Помнещ преди 2 години
"Не слизай на нивото на простака, защото там той ще те бие като професионалист".
59
2
 
8
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Някои съмняват ли се че тази фирма с рома иван ангелов не е на боко тиквата.Смятаите как се краде от народа пенсионните фондове с чадър на чекмеджан
58
2
 
5
 
! Отговори
dd преди 2 години
Що си мислят накои хора, че като има натиск, корупционни практики и др простащени към даден човек, бизнес или група, то това става с нотариални заверени документеи и после лесно се доказва, хахаха смешмици.Искали доказателства!
57
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А всички се чудеха,къде са фурмите.
56
1
 
10
 
! Отговори
👤 преди 2 години
Ако бяха по далновидни,поне арестите и затворите да бяха постегнали..
55
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какви са тия политолози,доценти? Това ли е най-важното - че споменал име на плеймейтка, която отрекла? Казаха се много по-фрапантни неща, които дори само открехват вратата към ***,която е управлението на Фончо. По какъв начин се решават как да се разпределят публичните средства-т.е. избработеното от всеки един данъкоплатец на тая територия-игра на белот, селски вечернки... Потресаващо е! Ако бяхме нормална държава и тримата основни герои-Илчовски,Пилето и Боко вече щяха да са в ареста!
54
5
 
22
 
! Отговори
гневен мъж преди 2 години
Пълна лустрация на герберастките изверги.Със закон тази сбирщина да бъде поставена извън закона.
53
3
 
18
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
Какъв автогол си вкараха баце и компания.Но лош материал все пак.Ся да видим следващия бизнесмен и той какви схеми ще изнесе . Предполагам че ще е от коренно различен икон. сектор. Това което и най-глупавия и най-умния човек в българия знае че се случва почва да излиза наяве.
52
6
 
19
 
! Отговори
Бивш Гербер преди 2 години
Аз лично смятам че Борисов трябва дя бъде приключен по същия начин по който приключеха Чеушевско . Защото простихме на Бай Тошо и 20г след него се пръкна чистокръвно негово подобие . Борисов трябва да приключи по един ужасяващ начин ,така че всеки преди да си позвали да рекетира и изпраща бухалки да си спомни името Бойко Методиев Бориков !!!
51
4
 
20
 
! Отговори
Това е управлението преди 2 години
На Боко банкянския тулубКрадене ядене и плеймейтки.Мутри вън!!!
50
4
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Няма никаква политическа криза.Всички са брюкселски мекерета.
49
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Олеле,тоз г- пилето какъв "интелект" ! - как с туй пипе се е докопал до Милиони ,че и с премиера си говори на всеки 10 дена ?В Бг отгоре изплува най най ............. -неам думи
48
16
 
8
 
! Отговори
северозапад преди 2 години
Този Илчовки където знае и цвета на долните *** на Боко ,как и кой го контролира колко зърно произвежда ,колко декара земя е купил , на колко е арендатор .Защо все него рекетират спомням си случая с Фидоска и Аврамов ,където нищо не се доказа.Питам ,ако се съберат хората със незаконно взетата им земя ползвана с години от него на кого да се оплачат ? На кюстендилската слива или на Нинова ,където той ползва земя и в нейното село?