Манолова: Процесът по осветяване на корупцията започна

Глинените крака на модела ГЕРБ се клатели
105
Манолова: Процесът по осветяване на корупцията започна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Следващият парламент продължава работата с комисия по ревизия – това е ясно. Процесът по осветяване на корупцията започна“,коментира Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ пред БНР. Тя е председател на парламентарната комисия за ревизия на досегашното управление.

„Омертата за мълчание беше нарушена. Очакваме още и още хора да говорят“, заяви Манолова, според която „глинените крака на този модел се клатят“.

Още по темата

„Сегашните управляващи нямат страх от закона и срам от хората. Това трябва да се промени“, коментира тя.

Прокуратурата вече обяви, че ще проверява изявленията пред комисията на двамата бизнесмени – Светослав Илчовски и Иван Ангелов.

Ще бъдат окомплектовани всички стенограми от заседанията на комисията и ще бъдат изпратени както до българската прокуратура, така и до европейската, до омбудсмана, както и до служебните министри и други институции, поясни Мая Манолова. Взето е решение по разгледаните казуси и сигналите да бъдат изготвени писма.

Задължително е служебното правителство да продължи работата по сигналите, смята Мая Манолова.

Днес документите, предоставени на комисията, ще бъдат сведени до знанието на всеки един от нейните членове, увери Манолова. В петък заседанието на комисията е приключило късно, а след това не е имало възможност да се проведе закрито заседание на комисията, на което членовете й да се информират за постъпилата документация, обясни тя.

Според Манолова комисията е показала, че е на страната на гражданите и на рекетирания бизнес.

„Няма да използвам нито един от документите по време на кампанията. Това е смешен плач“, посочи още Мая Манолова.

„Самият факт, че тези данни се изнасят официално, в сърцето на държавата – в българския парламент, показва, че тези факти няма как да бъдат набутани в кьошетата“, отбеляза още Манолова, според която доверието в Народното събрание е започнало да се връща.

Трябва да бъдат проверени както Илчовски и неговия бизнес, така и всички замесени лица и как работят отделните институции, категорична е Манолова.

„Хората, които пишат, казват, че са писали на органите, на институциите, на министерствата, на ръководителите“, допълни тя. Днес ще бъде съобщен окончателният брой на сигналите, отправени към комисията за проверка.

Има и други данни за сериозни нарушения, свързани с продажба на имоти, в енергетиката, в „Автомагистрали“, включително данни, предоставени от разследващи журналисти, уточни Мая Манолова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нещо за процеса по замъгляване на изхващаните шпионски катилчета, няма ли да получи гласност?
72
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСИЧКО КОЕТО ИСКАМ ДА КАЖА ЗА МАЯМАТА ВЕЧЕ СТЕ ГО КАЗАЛИ ПОД МЕН САМО ГО УМНОЖЕТЕ ПО 200 ОТ МЕН.
71
9
 
11
 
! Отговори
4epa преди 2 години
МАЯ КОСТИНБРОДСКА- ГАЛЕВА - ПРЕЗИДЕНТ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
70
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
маяма- миризлива антижена- аут от следващия парламент!
69
6
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога най-после ще осветят маямата за връзките и с истинската мафия- галеви и черепа? Докога тази противна жена ще ни тормози с истериите си? Няма ли кой да я постави на мястото и- на бунището?
68
20
 
14
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Радвам се защото за това бяхме по протести за да има промяна млади и умни хора нови като мая да се появят за първи път на политическата сцена. Президента да направи правителство от шапкари никога не работили. Това вече е промяна!
67
5
 
23
 
! Отговори
Дядо сладострастен преди 2 години
Хубава е и може да вика. От село е няма да има против да прави любов в обора. Я ми я пратете. Да ви покажа как с вълшебната си гега укротявам опърничавата.
66
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има урви. Има и големи урви. Ама големи, грозни, нагли и гнусни урви рядко се срещат.
65
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направиха си превратчето начело са Фигуранта и сега вият пак.Корупцията се доказва и осветява от съда.А не от истерички като Манолова, Капон и Нинова.
64
11
 
31
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
ПРОЦЕСЪТ ПО ОСВЕТЛЯВАНЕ НА РУСКИЯ ОПИТ ЗА ПРЕВРАТ В БЪЛГАРИЯ ЗАПОЧНА.
63
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мислех че е Мая пчеличката, а тя се прави на Мая светулката.Всъщност е Мая конската муха.
62
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Процеса започна с фалстарт. Защото точно Манолова го започва , а не е за това. Само ще се влоши положението още повече.
61
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОМИСИЯТА ПО РЕВИЗИЯ ЩЕ БЪДЕ ЗАКРИТА В СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ, МАНОЛОВА ЩЕ БЪДЕ ПРАТЕНА В ЗАТВОРА ЗА ШПИОНАЖ В ПОЛЗА НА РУСИЯ.
60
6
 
24
 
! Отговори
Галевица преди 2 години
Шашкъния и гламотия в изобилие !!!
59
9
 
34
 
! Отговори
Демоне, излез! преди 2 години
Мая разбира се няма да влезе в следващия парламент! Никой не иска истерични жени в Парламента, които променят дневния му ред с личните си позиви.- Мая отказваш ли се от Сатаната? - Мая отказваш ли се от Сатаната?- Мая отказваш ли се от Сатаната?- Не, не се отказвам! Аз нося Ада във себе си! Анатема! Анатема! Анатема!
58
14
 
17
 
! Отговори
67809 преди 2 години
Чакаме разкриване и на ужасяващите далавери в Пазарджик...това,ако стане,значи държавата има шанс...тоя кмет там дпс и герб го стимулираха и коли и беси страшно..дано има Видовден
57
5
 
34
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Най- сетне сестра Галева ще светне като светулка ха ха ха
56
8
 
49
 
! Отговори
БЕЗ НАРКОМАНИ И ЛУДИ преди 2 години
ТАЯ ЛУДА БАБА ДА СИ ПИЕ ЛЕКАРСТВАТА- СЛЕД 45 ПАРЛАМЕНТ СИ МИСЛЯ, ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН КОНТРОЛ ЗА ЗАВИСИМОСТИ И ПРЕГЛЕД ОТ ПСИХИАТЪР.БЕЗ НАРКОМАНИ И ЛУДИ В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ.
55
10
 
38
 
! Отговори
kl преди 2 години
няма ли кой и как да озапти тази жена, тя не се спря, нито понесе нещо за Костинбродската афера нито нищо и продължава да трови въздуха с откровени лъжи, ужас не се търпи вече...
54
9
 
43
 
! Отговори
Сестра Галевица преди 2 години
Стана омбудсман с гласовете на ГЕРБ,сега плямпа,че...ГЕРБ били сковани от страх от нейната комисия!?!? Къде си хукнала на,толкова си прозрачна..Костинбродска лъжа 2 ли ще ми правиш?? На изборите на 11 юли сте АУТ от парламента,отивай в партията на Черепухиня.Седнала за морал да бръщолеви..имай срам малко *** - Галевата метреса,Божкова ***..Напусна бащата на двете си деца,и се хвърли на Ачо Найденов..и него за резил направи,един път не си му сготвила манджица,риза не си му изгладила,СРАМОТА