Слави Трифонов обвини Борисов в лъжа, бил завишил цената на вота

Изборите по сметки на лидера на ИТН не били 150 млн. лева
335
Слави Трифонов обвини Борисов в лъжа, бил завишил цената на вота
Снимка: Dnes.bg, архив

Лидерът на ИТН Слави Трифонов обвини премиерът в оставка Бойко Борисов, че е излъгал за цената на изборите.

„В събота по фейсбук канала “Севда ТВ” бившият министър-председател Бойко Борисов каза, че последните избори са стрували на държавата 150 милиона лева. А новите избори през юли щели да струват още 100 милиона лева. Всъщност, още на 4 април, в деня на изборите, Борисов заяви следното: “Това са най-скъпите избори. Близо 50 милиона лева сме дали за машините. Над 150 милиона лева според мен ще излязат изборите и ако някой иска на няколко месеца да си даваме по 150 милиона лева, вместо да отиват за хората, за повишаване на доходите, пенсиите, това е негово право.” Какви са фактите? За машините за гласуване на последните избори не са дадени 50 милиона лева. Това е лъжа”, написа той в личния си профил във Facebook.

Още по темата

„В договора, сключен от старата ЦИК, ясно е записано, че закупуването на 9600 машини, така че те да станат държавна собственост, струва 36 милиона лева без ДДС или 43 милиона лева с ДДС. И в тази цена влиза всичко - устройствата, софтуерът, логистиката, обучението на членовете на секционните комисии и обслужването по време на изборите. Борисов пак лъже, той милионите ги няма за нищо и ги размята както си иска. В случая лъжата на Борисов е свързана с разлика от 14 милиона лева. А 14 милиона лева са ужасно много пари. Явно не и за Борисов. За 14 милиона лева може да бъде закупен един медицински хеликоптер, който да спасява човешки животи. Казвам това и по повод поредния крещящ случай за нуждата от такива хеликоптери, този път с финансиста Владимир Каролев”, пише Трифонов.
Според него вотът на 4 април е струвал 101 649 500 лв., докато Борисов твърдял, че общата стойност била 150 млн. лв.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


335
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчо , ти защо не купи хеликоптери , като ти дадоха мандата , страхливко такъв.Почваш да заприличваш на Нинова , само мрънкане . Постегни се , че юли ще ти бием дузпата .
212
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОТ ПОЛОВИН ЧАС СТЕ САМО ДВАМА И НЕ СТЕ УСПЕЛИ 20 КОМЕНТАРА ДА НАПИШЕТЕ ЩЕ ИМА РЕЗАНЕ НА ЗАПЛАТКИ.
211
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С много смислена работа се е заел Слави. Очевидно в место да ни каже, какво мисли той и формацията му и какво ще прави тръгнал да поправя сметките на друг. Борисов тези пари не ги е взел. Що дрънка след два месеца служебното правителство щеше да се похвали с по-ефтини избори и да обвини на Борисов за кражба и разхищение...
210
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко бачка здраво за втори мандат на Радев. Герберските депутати пък, с появяваването си в комисията на Манолова убедиха всички, че казаното там е самата истина. Герберските ***, от своя страна, се трудят неуморно за пълно мнозинство на ИТН. Хем си знаем, че милиционерите са много глупави, хем те всеки път се оказват по-глупави.
209
21
 
5
 
! Отговори
до Динозавъра преди 2 години
Вижте, господине, г-н Трифонов е принципен!Това вие не може да си го обясните. Няма друг като г-н Трифонов!Толкоз принципен и честен! Дори безкористен!
208
5
 
17
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Почна с рекламата Защо искам нови избори, като ни чакат и още едни - Президенските.Ми то не скъпо бе само едни 100 млн..Значи къде са 14 млн. къде са 100 млн. Славчо.
207
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече никога протестъри с основно образование в Парламента.Повече никога депутати на Фигуранта и Божков в Парламента.Повече никога махленски скандалжийка като МАЯ, Капон и Дончева.Повече никога ШОУ, на което му липсват първите 7 години.Тошко ли ще ни е еталон за възпитание? Или Гъмзата?Да ходят да си правят концерти.Парламентът не е за тях.
206
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е ли странно? Борисов работи с пълни сили за втори мандат на Радев. А троловете на ГЕРБ пък, неуморно се трудят за пълно мнозинство на ИТН. Мдаа, странна страна е нашата България.
205
4
 
15
 
! Отговори
ТРОЛ Герберски преди 2 години
Когато една шушумига, един хумолист се прави на голям мъжкар, нещата много си му личат - излизат наяве.Виждали сме го как прави демо на пеене на мускули и се опитва да проявява великодушие.Видяхме че може и да изманипулира един цял народ с референдум.Сега може да изманипулира хората да хласуват за него!Гласувайте! За Трифонов и неговата партия - той няма да ви излъже, няма да ви предаде, той винаги ще ви води към успех!Дано!
204
3
 
19
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
СлаФчо, дедовото, 14 милиона са годишния приход на една мижава фирмичка, в каквато аз работя и въобще не са "много пари" нито "голяма лъжа"! Що не кажеш ти за колко милиона лиза мутренски з**дници през цялата си ток-шоу кариера, докато ругаеше и обиждаше наред Герб и всички, които работят с тях и канеше през ден Мая, Станишев, Корнелия, цялата Партия наред, даже изгони един от сценаристите си, защото се заяде с Мая. А сега си "против" БСП !!!
203
3
 
4
 
! Отговори
до 223 преди 2 години
Очите на човека виждат само това, което ума може да разбере.
202
3
 
11
 
! Отговори
Говорене преди 2 години
Трифонов бърка малко, защото малко говори. Но до сега нищо не е казал. Освен да осмърдява с уж колосални разкрития.Дреме му на някого дали изборите са 150 или 100 милиона - все е скъпо.Все е много за бедната ни родина.Бойко също можеше да откаже мандат през 2009 вместо да се съюзява с разни полуфабрикати...Но Бойко е страхлив и му пука за хората.
201
1
 
4
 
! Отговори
до 223 преди 2 години
Това са успокоение ли си го написахте? Вярвайте си, че сме ***. Ще видите колко сме скоро. Очите на човека виждат само това, кото ума може да разбере.
200
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберските ***, които пишат тук, преди работеха за БСП. Жалка история.
199
4
 
18
 
! Отговори
Дребнаво преди 2 години
Дребнав си Слави, много дребнав!Ако за такива неща се захващаш.Както преди месец Г.Кадиев сервира голямата новина че Бойко лъже - колата му не била на 15 години а от 2015г. Той, Кадиев, лично бил разписвал закупуването им...Леле, колко сте дребни! Леле какви сте лилипути!
198
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лесна аритметика!102 милиона за избориРазликата за КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ.Не е лъжа Трифинов просто премълчавате всички ИСТИНАТА!!!
197
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо никой журналист не пита Трифонов за аферата Емири?
196
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави, вземи направи нещо и се похвали, стига само подривна дейност.То и теб могат да те почнат с черния ПР, повярвай това е най-лесното, от офшорките та до религиозната ти принадлежност могат да те съсипят.
195
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ББ: Това са най-скъпите избори. Близо 50 милиона лева сме дали за машините.СТ: Лъжа!43 милиона лева с ДДССамо не разбирам защо "Близо 50 милиона..." е лъжа? Нали са дали 43 милиона? 43 е по-близо до 50, отколкото до 0 (нула).
194
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трифонов обвинява в лъжа. добре!Но аз се съмнявам, той наистина ли има диплома от НМА или лъже, че има висше и дали тази диплома ако има такава е законна, защото не мога да си представя Великия Чалгар на изпит за възстановяване на студентски права с 19 годишни моиченца. Той полагал ли е изпити и държавен изпит пред студенти свидетели както е по закона за висшето образование? За калинките на Борисов получихме информация чак от Германия, а за калинката Слави няма информация, а народът я иска!!!