Василев наредил на Спецов: НАП да следи големите данъкоплатци

Министърът се чуди защо не е имало рокада след теча на лични данни
294
Василев наредил на Спецов: НАП да следи големите данъкоплатци
Снимка: БГНЕС

Шефката на НАП Галя Димитрова е освободена за системно неизпълнение на служебните задължения, съобщи служебният финансов министър Асен Василев на брифинг, на който представи екипа си.

Той изрази учудване, че не е имало последици след теча на лични данни през 2019 г.

Още по темата
Приходната агенция ще бъде оглавена от Румен Спецов, като основната му задача е да се фокусира върху големите данъкоплатци и да се премахне "терорът" върху малките. Фокус върху фирми, които потребяват държавен ресурс и всички техни подизпълнители, защото там се установяват сериозни липси, нареди още Василев.

По думите му в рисковата група попадат всички компании, при които се теглят големи касови наличности. Василев обвърза тази задача с гарантирането на честността на вота.

Той обяви данни, според които само 66% от ревизионните актове са потвърдени напълно или частично. За периода 2017-2020 година 55% от начислените ревизионни актове са събрани, останалите не - от малко над 4 млрд. лева са събрани малко над 2 млрд.

Освен НАП, Агенция "Митници" също има нов директор и това е Павел Тонев, който е изпълнявал длъжността и в миналото. "Има доклад на ОЛАФ за нанесени сериозни щети на европейския бюджет и оценките са, че Агенция "Митници" не отговаря на изискуемите стандарти. Взети са мерки от колегите, оценките са качени на "почти отговаря", но въпреки това, както вчера стана ясно, ОЛАФ ни изпрати писмо за 55 млн. евро, които България трябва евентуално да възстанови към европейския бюджет", обясни министърът.

Засега не е ясно дали ще се наложи емитиране на нов дълг, но процедура ще бъде подготвена, ако има нужда от нея, защото отнема 1-2 месеца, обясни Василев.

Василев представи и заместниците си. Виолета Лорер ще отговаря за бюджетната сфера, тя е с над 20-годишен опит в сферата на финансите, включително в областта на одита. Ваня Стойнева е била два пъти зам.-министър в служебни правителства, ще отговаря за европарите.

Моника Бийчър ще се занимава с въпросите, свързани с еврозоната, дълговите емисии, дирекцията за възлагане на обществени поръчки.

Служебният финансов министър обаче не даде думата на екипа си да отговаря на въпроси с мотива, че не са навлезли в работата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
3
 
8
 
! Отговори
Обява преди 2 години
Закъсал Култутурист търси работа като шеф на НАП. Съгласен съм да работя е без заплата.
205
9
 
12
 
! Отговори
еййййй преди 2 години
Много *** министър на финансиите-другарю министър,големи данъкоплатци си плащат данъците съвестно-това може лесно да се провери,докато малките и средни фирми се правят на ощипани !Парите в брой, на каса,можеш да ги откриеш само в касите на малките фирми,другарю специалист !
204
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новият шеф на НАП през 2016г. продал на сламено лице (професионален длъжник) дял във фирма с 1 милион дълг към НАП.Въпросното лице е изкупил 25 фирми длъжници на НАП. А, сега-де! Явно разбира от стемите и далавите, и е наясно как се прехвърлят фирми длъжници на сламени хора. Както се казва човек от кухнята на измамаите оглавява НАП.Или с други думи вкарват вълка в кошарата с овцете.Пази Боже, България!
203
2
 
6
 
! Отговори
Чекмедже Паша преди 2 години
Не е вярно че не плащат, плащат си всичко.
202
2
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Намерил е подходящ човек за следене,особено що се касае визията.Остава да му връчи и една бухалка и проблемът с неплащането на данъците ще е решен.Или поне така явно си мислят тези наивници.
201
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
адекватно решение вместо да гонят големите риби НАП започна да преследва хората които останали без средства започнаха да продават имуществото си чрез ОЛХ и БАЗАР БГ като недекларирани доходи СРАМ И ПОЗОР
200
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ги следи, следенето е забранено. И като ги намери, ще ги напляска ли? Егати Харвард-а.
199
2
 
12
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Тоя пролича на Хари Потър като възрастен.
198
2
 
8
 
! Отговори
А ансамбъла преди 2 години
По художествена гимнастика къде е ...
197
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ммм към касите на богатите се насочили по черепски,рекетче към изрядните.А кой ще следи траншовете от Дубай и прането на пари от нарко,контрабанда,***,оръжие и други подобни,а не ,не може милицията няма да ги пипа,шефовете са сменени с компрометирани изпълнители,защото почтени няма да се вържат!Жалко,ако ги оставим да ни върнат в 90- те със старите похвати на които да свикнали.
196
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шперцов блезна като голяма дубайска звезда. Вас Червеното знаме роди ВиВас не ще ви уплаши глупосmmаВие сте на всеки километъри така до края на света.
195
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нищо няма да има по големите данъкоплатци. Това е пушилка или както се казва прах в очите на слепите. Това са фойерверки. Закона казва как и колко % се облагат доходите. Няма големи-няма малки. Данъка е еднакъв. Това е плосък данък.БСП го въведоха този данък. Те са големите данъкоплатци. В тях са парите. Те приватизираха България. Те я фалираха цели 3 пъти.Сега лъжат предизборно. Това е предизборната кампания на Радев.Този кабинет е маша на Румен Радев.
194
2
 
6
 
! Отговори
Малииии преди 2 години
Ще има крошета по големите данъкоплатци.....хаха..
193
1
 
7
 
! Отговори
до 228 преди 2 години
В България е публична тайна укриването на доходи.Реално само държавните служители и хората работещи на държавна работа плащат до стотинка с точност отдръжки. Държавни служители са една категория хора, а на държавна работа друга.Например учителите са на държавна работа,излъняват заповеди и разпоредби на Министерството на образованието,но не са държавни служители.Както и да е.Исках само да напиша,че те не вземат пари от държавата.Заработили са ги.Докато от сивия сектор лъжат държавата.
192
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 227Такава идиотщина само ГЕРП може да измисли . Увеличили се приходите за държавата от заплати на държавни служители които взимат пари от държавата . Ще измислят перпето мобиле .
191
2
 
8
 
! Отговори
до 226 преди 2 години
1.Налице е ръст на постъпленията от данък върху личните доходи с 3% (според НАП) или с 4% според МФ (до ноември), който е предизвикан от увеличенията на заплатите в бюджетния сектор и допълнителните плащания за служителите на първа линия. Средната работна заплата нарасна с 9%, 6% и 10% на годишна база, съответно през първото, второто и третото тримесечие на 2020 г. 2.Повишена събираемост,макар да е твърде общо. Изчисленията показват, че делът на данъчните приходи в БВП се увеличава на 30%
190
2
 
4
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 2 години
Не можах да разбера изнесената Статистика на НАП за 2020 - с 2 милиарда лева повече приходи от 2019 ?Това е несериозно - всички знаем че бизнеса не работеше и Държавата плащаше на Бизнесмени и Артисти помощи взети от Нашия Данъка Смет , ДДС , Данък Сгради и ЗО ?
189
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шефа на НАП културиста Румен Спецев с прекъснати здравноосигурителни права за2018- м. октомври, ноември декември2019 - януари, фервуари,март, април, май, юни, юли, авагуст, септември, октомври, ноември, декември2020 - януари, фервуари,март, април, май, юни, юли, авагуст, септември, октомври, ноември, декември2021 - януари, февруари, мартГолям Спец. Мега Спец. Нямаш осигурителни права за 30 месеца и те правят шеф на НАП.:D пълен абсурдтотална глупендърщина и наглост.
188
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Асен ВасилевДа провери и имението на спонсора на ДБ на Буджака край Созопол Иво Прокопиев.
187
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха,ха, това царска Русия ли, е или натовска България, в 21 век?Пристави, силаджии, мутри за следене...това ли, научи в Харвард Василев? Валее, ще падна!