Митов отговори на Радев: Опитва се предизборно да лъже всички едновременно

Не отговарям на критериите му, нямам картонче от ДС, посочи той
Обновена: 16 май 2021 19:39 | 16 май 2021 17:32, Красимир Ангелов
353
Митов отговори на Радев: Опитва се предизборно да лъже всички едновременно
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ, в лицето на Деница Сачева и Даниел Митов, даде брифинг в отговор на интервюто на президента Радев пред БНР от сутринта.

По думите на Митов, съставът на служебния кабинет показва, че вероятно ИТН, ДБ и БСП са били в координация с президента.

Още по темата
Очевидно имаше координация между президента и някои политически партии, допълни той.

Митов попита защо президентът не е заел позиция по случаите "Навални" и шпионския скандал у нас. По думите му Радев се опитва предизборно да лъже всички едновременно. "На едните да казва, че той е прозападен, на другите да казва, че е проруски, на трети пък да намигва към Дубай през назначения в служебния кабинет", посочи още Митов.

"Смешен е плачът за актуализация за бюджета, защото всички плащания са обезпечени", обясни от своя страна бившият социален министър Деница Сачева.

"В краткия живот на това Народно събрание президентът нито веднъж не призова за актуализация на бюджета. Напротив – интересуваше се единствено и само от Изборния кодекс и всички знаете беше приет той и как беше публикува. За една нощ, дори предварително, преди датата на Държавен вестник. Ние предложихме правителство и ако то беше подкрепено, щеше да има актуализация на бюджета“, подчерта Сачева.

Тя припомни, че имаше възможност конституционно мнозинство от 165 депутата да състави правителство и ако считаха, че това е толкова важно и без актуализация на бюджета не може да се работи, да го направят.

Според Сачева не може да се говори, че бюджетът е издънен, че хазната е празна, че има нужда от актуализация, след като 318 милиона лева бяха намерени буквално за една нощ. "Ние бяхме упреквани за това, че тези 50 лева са предизборно купуване на гласове от пенсионерите. Ако трябва да влезем в тази предизборна реторика, тъй като предизборната кампания на г-н Радев за президентските избори върви още от преди кампанията за предишните парламентарни избори, логичният въпрос към него е купува ли той гласовете на българските пенсионери с тези 50 лева, които им обеща в рамките на мандата на това служебно правителство?", попита Деница Сачева.

Даниел Митов от своя страна изрази благодарност към Радев, че президентът не е подписал указа за посланическото му назначение. "Благодаря, че не подписахте този указ, това е услуга. Не отговарям на неговите критерии, нямам картонче на агент на ДС", каза още Митов.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


353
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
217
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете Митов да говори, да се появява тук-там. И ГЕРБ ще си иле. Рядко се среща по-неприятно излъчване. Такива никакви хора, без образование, без интелект - това е доминанта за Борисовата глутница.
216
18
 
5
 
! Отговори
ПРЕДИЗБОРНО ДА ЛЪЖЕ преди 2 години
Няма никакво значение кой как ще лъже на предстоящите парламентарни и президентски избори, защото през 2022 година ще предстоят световни събития, които ще пометат и не легитимният парламент и не легитимното президентство. Не могат да бъдат легитимни едни избори, ако в тях участват отявлени врагове на ЕС и НАТО. Запомнете това: Ще има нови избори, в които враговете на Свободния свят няма да участват, защото ще бъдат извън закона.
215
11
 
12
 
! Отговори
до 222 преди 2 години
Понеже се трият коментари на килограм - се разместват отговорите.222 пита: "Всъщност министъра на финансите защо гледа като зомбиран? Проблем ли има? С очите ? Или с нещо друго? Тоя изцъклен поглед не е нормален? Нещо да кажете за това?"За изражението на Асен Василев компетентно може да отговори само психиатър.
214
6
 
15
 
! Отговори
доФтор преди 2 години
къде е пациентчето с очилцата.Идвам от психото по спешност.Ела,мамин сладък откачалник
213
2
 
7
 
! Отговори
до 2 2 2 преди 2 години
Само психиатър може да каже.
212
2
 
5
 
! Отговори
Спецкин преди 2 години
Ко речи?!?
211
16
 
17
 
! Отговори
absurd преди 2 години
Мазно копе.ле,денят на разплатата идва,всички сте за избиване и няма да ви се размине,обществения строй ще се смени и ще ви резнем тиквите без угризения,даже дявола ще ни завиди
210
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този екземпляр с плямпането си "за" Цачева преди изборите за президент настрои хората срещу кандидатката от ГЕРБ. Премиерът се оплака, че с дърдоренето си Данаилчо е отнел поне 6% на Цецка, а последната ядосана заяви, че ББ взел на работа Митов, че бил умен. Сетне обаче се оказало, че не Митов, а очилата му са умни.
209
26
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е един комплексар от село.
208
15
 
19
 
! Отговори
Млад и богат тарикат преди 2 години
КЪВ Е ТОА БЕ?
207
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност министъра на финансите защо гледа като зомбиран? Проблем ли има? С очите ? Или с нещо друго? Тоя изцъклен поглед не е нормален? Нещо да кажете за това?
206
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
38% от младежите, които ще гласуват в идните 4 г са с очила! Хубаво е да знаят, че ги мразите комунистчета! Между другото още повече са и възрастните с очила! Познайте постовете ви тук каква яка антиреклама са! Аз лично ще ги разпратя по света и у нас! Тенкю пипъл!
205
14
 
18
 
! Отговори
Кеф преди 2 години
Калинка с очила пък говори! Яко направо за гинес, пък си мислехме че гепи и отлита после се изцвъква на други метено.
204
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще помоля да спрете с обидите към Митов, за това че бил с очила! Знаем, че президента е фашист, че ненавижда децата родени преди термин (цели 25% от българчетата), че недоносче му е любимата обида, но това да унижавате някого само защото е с очила, говори или че сте 12 г пубери, или че сте толкова зле в морала и възпитанието, че развитието ви е спряло някъде в пубертета!
203
14
 
14
 
! Отговори
Трол преди 2 години
До бай ганюКакво означава грешен отбор? Митов е десен човек и при разпада на ОДС кадрите се насочиха към други десни формации. ГЕРБ е център дясно и е нормално. В Герб има много такива кадри. Митов е професионален дипломат и Борисов му върви с идеята за обновяване на партията с образовани и качествени хора. Може Борисов да върви по пътя на Доган. Когато се държеше за властта беше лош, сега дава път на нови хора и пак лошо. И понеже няма как добронамерен човек да не одобри това,значи си ***.
202
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу, скърцане на ГЕРБерони, баси кефа... а са изминали само 5 дни от служебното правителство :)
201
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Митов говори като типичен комунист.
200
17
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не Радев,ти лъжеш,Митов!Толкова сте уплашени и отчаяни,че не се чувате какви ги дрънкате.А ти си ужасно скучен и безинтересен,че даже нямам желание да те коментирам.
199
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя Митов къв е?Член ли е на БКП, млад ми се вижда не е като Борисов,който заклет член на БКП!
198
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде се скри дебелия шеф на бандата?