ГЕРБ: От 20 години живеем в "Гномгейт", някой звънял ли е в Дубай, Белград?

От партията искат истината за подслушванията
Обновена: 22 май 2021 11:31 | 22 май 2021 10:47, Александър Попов
298
ГЕРБ: От 20 години живеем в "Гномгейт", някой звънял ли е в Дубай, Белград?
Снимка: БГНЕС

Службите са атакувани от президента Румен Радев и служебния вътрешен министър Бойко Рашков, защото разкриха руската шпионска мрежа. Темата за подслушването е част от започналата предизборна кампания и опит за тяхното овладяване. ГЕРБ настояват за разсекретяване на всички данни за подслушвания на политика, ако наистина има такива. Това заявиха на брифинг в централата на ГЕРБ Даниел Митов и Тома Биков, предаде репортер на БГНЕС.

„Румен Радев и Бойко Рашков не могат да простят на службите, че разкриха руската шпионска мрежа. Служебното правителство се превръща в предизборен щаб на президента Радев и служи за неговото преизбиране“, каза заместник-председателят на партията Даниел Митов на брифинг на ГЕРБ.

Още по темата

Той припомни, че наскоро службите ни за сигурност са били изслушани в НАТО във връзка с разкритата руска шпионска мрежа, за която са получили висока оценка от нашите евроатлантически партньори.

"След нощното интервю на служебния премиер разбрахме, че той бил научил от медиите, че били подслушвани политици. Той е министър-председател и е в състояние да научи какво е истината. Ние също искаме да знаем каква е истината. Атаката срещу службите очевидно е продиктувана от нещо друго. Ако е нарушен законът, тези които са го нарушили, трябва да понесат отговорност. Наскоро на службите им бе дадена най-висока оценка заради шпинския скандал с Русия. Очевидно президентът Радев и вътрешният министър Бойко Рашков не могат да простят на службите, че разбиха руската шпионска мрежа. Нашата оценка е, че атаките срещу службите са именно заради това", каза още той.

"За нас е важно да стане ясна истината. Има закон и за да бъде подслушван някой, трябва да има разрешение от съда. Ако няма, значи е незаконно. Това трябва да стане ясно и ако има виновни, да си понесат отговорността", допълни Митов.

Според него служебният кабинет се е превърнал в предизборен щаб на Радев. Той уточни, че е нормално да се сменят областни управители предизборно, но не и шефът на митниците, на ДНСК и други структури.

От партията призоваха всичко да бъде разсекретено и да стане ясна истината за подслушванията.

"Хвърлят някаква лъжа, която повтарят многократно и убеждават хората, че има нещо нередно. Искаме да излезе истината наяве. Но да не стане така, че преди това ще отидем на избори и после ще излезе, че няма нищо, както е ставало", обяви още Митов.

Тома Биков пък определи случващото се като активно мероприятие на двама милиционери.

"Преди всички избори Атанасов излиза и казва, че някой бил подслушван, а след като минат, всичко се забравя и нищо не се доказва. Убеден съм, че ще стане така. До тук чуваме само твърдения на двама милиционери от 97-а година. Има две цели - да изкара от батака Бойко Рашков, а втората - да дискредитират службите", каза Биков.

Той разкри още, че Бойко Рашков дори няма достъп до класифицирана информация, въпреки, че е вътрешен министър, което било тревожно. Стефан Янев обаче имал информация и затова било учудващо, че не разкрива истината, а говори с източник "една жена ми каза на пазара".

"Задавам въпроси - някой звънял ли е в Дубай, в Белград? Така ли е попаднал в СРС? От 20 години живеем в "Гномгейт", още от 2005 г. Оказа се и за Констинброд, че няма нищо вярно. Като минете през всички скандали, ще видите, че не са довели до нищо. В момента на власт са те и имат достъп до цялата информация. Защо не разкрият истината? Как Атанасов се обажда на единия ден, на другия ден Рашков не е сигурен, но вечерта казва, че били подслушвани, а после се отказва, че било от МВР, а било в ДАНС. Кое е истина от всичко?", попита Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
11
 
20
 
! Отговори
ПКП преди 3 години
Мислех да напиша коментар за думите на Къдравата Сю и оная другата Бикова, но се сетих за думите на прабаба ми: "На умряло куче ( Шайката ГРОБ) нож не се вади!!!".
37
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
niakoi si se vozi v evreiski asansior nagore nadolu v bombiralata sofia
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истината за подслушванията може да бъде само една пътека, но това не означава, че е панацея. Не допускайте злоупотреби и няма да ви подслушват.
35
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
80 procenta ot bulgarite glasuvat sreshtu sebe si...;-))))na tova sa gi uchili bg komunisticheski daskalia partiini sekretari ;-))))ostanalite ne sa posestavali uchilistata, poneje sa imali prava i svobodi ;-))))
34
3
 
10
 
! Отговори
о преди 3 години
Цецомобила пак в действие!!!
33
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разкриха "руската шпионска мрежа" ама някак си мистериозно не разкриха схемите на Шишко и компания, в чекмеджето нема нищо, къщите за тъщи са ок, Владко спал 5 години докато Черепа трупа половин милиард данъчни задължения, братиньо, Ваньо, суджуци, апартаменти, НАП, еврофондове и т.н. Руснаците имат огромна полза да шпионират нашата армия, състояща се от 1000 алкохолици, 2 танка и 3 изтребителя, които още са на картинки от дъвка Турбо.
32
12
 
11
 
! Отговори
хахаха преди 3 години
Как да разберете дали скоро ще има избори в България?- Поверете в медиите, ако Атанасов е казал, че се послушват политици зачи скоро има избори!
31
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде...пак статия...как гербаджиите плюят по Слави и Да България...и всички останали.Не разбирате ли, че си правите мечешка услуга с тези платени медиийни атаки. Хората ви намразват още повече.
30
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сън не спаха, да измислят причини, заради които ги разследват :) А не, че са крали и злоупотребявали
29
13
 
12
 
! Отговори
xaxsasб преди 3 години
До БСП ИЗБОРНИЯ РАЗГРОМ - Кво против партиите имаш бе мишок? Тук въпроса не е кой какъв е, а че народа му е писнало от Бойко. Огледай се кой гласува за тях. Всяко малко дете знае, че се дават пари за глас. И какво като напишеш 200 коментара против другите партии? Народа чисто и просто не иска Бойко повече да жмуца. Никой не е беден, просто не го харесваме и точка по върпоса.
28
16
 
16
 
! Отговори
А не бе! преди 3 години
Бе какво му вярвате на този гном Атанасов??? ТОЙ САМИЯТ Е ПОДСЛУШВАЛ АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО И други западни посолства. ТОЙ самият е подслушвал НЕЗАКОННО ГЛАВНИЯ прокурор на БЪлгария! ТОЗИ човек е ДС ЧЕНГЕ та дрънка и държи половината политици в България с компромати. Сега разбирате ли, защо е в ДАЙ Българе???
27
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
24 chasa non stop fake news
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ABV ni nova - koalicia liava raka desen djob ;-))) shesta perla ds ;)
25
17
 
16
 
! Отговори
Стоян преди 3 години
Абе къде се скри жабата от ДБ джобното генералче Атанасов? Защо не каже имената на подслушваните а ? ДБ безделниците са като бабите пред блоковете плетят интриги и лъжи.Плащат им олигарси и мафиоти
24
7
 
11
 
! Отговори
xaxsasб преди 3 години
До питам - И да са минавали кво ни пука? Никой не гласува ЗА Слави, ЗА Мая, ЗА Ивановвсички гласуват СРЕЩУ герб. Чудо голямо, кой какви пари за какво дал, целият ми квартал бяха на протести и не са метнали едно кирливо яйце. Аре у лево или у десно мишок.
23
10
 
16
 
! Отговори
БСП ИЗБОРНИЯ РАЗГРОМ преди 3 години
Орешарски се появи, Виденов изпълзя, остава и бай то да възкръсне....честита ви промяна българи
22
15
 
16
 
! Отговори
1997 преди 3 години
Най-много се кефя на "реформаторите" Янаки Стоилов и Бойко Рашков, взели участие в скока на долара с двадесет стотинки на ден и приравняването на пенсиите до 15 долара. Сигурен съм, че и сега могат да ни реформират така :)))
21
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия двама смукачи няма ли като плъхове да напускат кораба?
20
6
 
15
 
! Отговори
Наблюдателен преди 3 години
Комунистите могат да спечелят избори само с измами или чужди войски на границата. Доказано от историята!
19
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така са наглите комунисти, слушат Бойко постоянно, пускат му записи и после викат ГЕРБ ни слушат.