По времето на Борисов имало "невиждани висоти в корупцията"

ДАНС политически обслужвала задкулисието, заяви Методи Андреев
102
По времето на Борисов имало "невиждани висоти в корупцията"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По време на управлението на Борисов България е достигнала „невиждани висоти в герберската грандкорупция“. ДАНС политически е обслужвала задкулисието – Делян Пеевската държава, държавата на Доган и Борисов. Това мнение изрази пред БНР бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев.

Още по темата

„Непрекъснато скандални обществени поръчки, непрекъснато схеми за източване на европейски фондове. Именно по време на мандата на досегашния шеф на ДАНС Георгиев, който е специалист по финансови престъпления и данъчни измами, станаха едни от най-корупционните проекти – случаят с „Автомагистрали“ и „Турски поток“. Това е причината хората да не вярват на ДАНС и да смятат ДАНС за служба, която прикрива, а не разкрива престъпления“, каза Андреев.

Според него е нелепа тезата на Георгиев, че е отстранен от ръководното място в ДАНС заради разкриването на руски шпионски мрежи.

„Ако въобще някой е проспал мрежите, шпионските, в случая и руските шпионски мрежи, това е именно той. Нека не забравяме, че той повече от 6 години управлява ДАНС и изведнъж в последната година и половина се събудиха и започнаха да хващат руски шпиони. Това са глупости“, отсече Андреев.

„Доброволно или не чак дотам доброволно той и неговите колеги – шефовете на ДАНС, се поставиха в полза, частна и политическа полза, за частна политическа употреба. ДАНС отдавна не е онази служба, която трябва да носи гордото име Държавна агенция за национална сигурност. ДАНС е място, където се събират компромати за политици. Тези компромати се събират в техния архив и когато е необходимо, съответните компромати влизат в употреба“, изтъкна Методи Андреев.

„Сменя се властта, сменя се премиерът на България, сменя се правителството. Ако той (Димитър Георгиев) се чувства действително началник на национална служба за сигурност, той би трябвало в деня, в който дойде новият премиер, да бъде при него на доклад. Защото новият премиер, за да вземе решения, трябва да е информиран не от кой да е – от съответния шеф на ДАН, на ДАР, на Военно разузнаване. Така постъпват нормалните ръководители на служби в нормалния свят“, каза още той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От ГЕРБ искат доказателства за всяко твърдение на служебния кабинет, но калинките им отказват всякакви информация на граждани, журналисти и служебни министри. И после да не сме ги мразили и били много десни и демократични
37
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха,ха ми корупцията е запазена марка на БКП бе Методи, другите са бледи последователи и аматьори. Я кажи ти колко досиета унищожи и покри на другарите хм?Къде скриете досието на Костов? Как чак сега лъсна досието на Александър Йорданов?ГЕРБ се превърна в нещо като удобен параван значим преди ГЕРБ всички бяха мили, безкористни, добродушни и кристално чисти?Неее просто правиш като другите плоска пропаганда, от 1989 до 2008 нямаше управлениена ГЕРБ и тогава се откраднаха СТОТИЦИ МИЛИАРДИ,
36
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Работих в Италия и един от нашите вика на един италианец. Италиано мафия гранде а той отговори булгаро мафия Гранде хаха смях се но и признаха че е прав
35
1
 
17
 
! Отговори
абоната е на мо~~~ре преди 3 години
Попитах млад китаец турист водач на група, дали наистина в Китай разстрелват за корупция.отговори:"Ако си крал много."
34
7
 
20
 
! Отговори
Гледна точка преди 3 години
Аут, аут, пък първи на изборите. Май голяма част от народа не мисли като теб, а?
33
12
 
12
 
! Отговори
не ве ! преди 3 години
До Изнервен... дъжд вали , плюването ви е лукс , представяте си че е дъжд .Поне си замълчете , АЙДУЦИ !Кога Лиляна Павлова ще върне парите за язовира в Перник ?
32
7
 
25
 
! Отговори
Иван Костоооф преди 3 години
Мето Андреев е поредният изпълзял от д.уп..ката си охльоффф от кохортата на ДСБ, бивши СДС-ари, благодарения на хората на Ивано ЛОСТОВ, пинокио се шири в парламента с близо 30 кресла, защото иначе ще са отвън на стълбите на КОНЯ
31
2
 
10
 
! Отговори
Гербер преди 3 години
До 14. Ха-ха, това си го писал много пъти и преди, нали? И после палачинката се обръща.
30
3
 
5
 
! Отговори
Майора преди 3 години
До Ала БалаЯвно от псевдомона ти личи че за нищо не ставаш и всичко за теб е ала бала! На такива хора не може да се вярва , те освен да критикуват друго не знаят! А колкото до това кой какъв е не отговарям , званието си го имам и не смятам да се обяснявам да неразбрали хора!
29
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Такова, нещо дори и Коза Ностра не е мечтала да ръководи цяла държава
28
20
 
15
 
! Отговори
аут преди 3 години
Не знам защитниците на ГЕРБ на какво се надяват , след като ГЕРБ е в пълна изолация и абсолютен АУТ !Изтъркана плоча с претенции за ''качество'' .
27
5
 
23
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
Уф, Методи Андреев? Ами да му напиша и на него - къде са ти доказателствата бе, ***? Сега всеки се е юрнал ей така да ръси плюнки по Борисов и ГЕРБ.
26
0
 
25
 
! Отговори
ДО АЛА-БАЛА преди 3 години
а защо се крие бай СЛИВчу, аз разбрах че ЗАЩОТО не може да вдига самолета
25
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте доказателства де!
24
4
 
5
 
! Отговори
друК ъгъл! преди 3 години
Започвам да съжалявам , защо не бе назначен Пеевски за шеф на ДАНС , щеше да има някой друг в затвора , до като Борисов нищо не направи пУ тоя въпрос .
23
7
 
23
 
! Отговори
Миро преди 3 години
Този е Костовиско ***.Да изнесе данни и да ги предаде в прокуратурата.Незабавно иначе е лъжец поредния
22
6
 
23
 
! Отговори
до АНОНИМНИТЕ преди 3 години
вие вземете да си търсите работа, за да не гладувате наесен, защото протести няма какви да си измислите, освен, че всеки ден пишете против Бойко, друго няма, като че ли Баце е премиер... всъщност НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОЙ Е ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ, НЯКОЙ ЧУВАЛ ЛИ Е ЗА НЕГО ИЛИ НЕЩО ОТ НЕГО
21
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Четохте ли за щерката на бившият шеф на ДАНС - била започнала работа в Банков Надзор в БНБ с опит на стюардесаПосле реват, че имало чистка. Не чистка ми унищожаване трябва за герболяка!
20
16
 
8
 
! Отговори
АЛА-БАЛА преди 3 години
До Майора... МАЙОРЕ , И ТИ ЛИ СИ ТОЛКОВА ''МАЙОР'' , КОЛКОТО БОЙКО ''ГЕНЕРАЛ'' ?Престани да спиш на мокри вестници , тичай на катерушките .Защо се крие Бойко ?
19
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберите нека се ориентират към други партии. Бойко вече не може да им пази местенцата в администрацията, полицията и т.н.