ДПС очаква от САЩ факти защо налага санкции на Пеевски

Той не е заемал висша публична длъжност от 2009 година
136
ДПС очаква от САЩ факти защо налага санкции на Пеевски
Снимка: БГНЕС

ДПС вярва, че корупцията отслабва върховенството на закона, нанася щети на икономиката и икономическия растеж, подкопава демократичните институции, задълбочава конфликти и лишава невинни граждани от основни човешки права. Това се посочва в позиция на движението във във връзка с изявление на Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ за налагането на санкции на бившия депутат от ДПС Делян Пеевски.

Още по темата

„ДПС подкрепя всички, които се стремят да изкоренят корупцията, настоявайки да бъдат подведени под отговорност корумпирани лица, които подкопават икономическите функции и демократичните институции на България. Корупцията не само лишава гражданите от ресурси, но и подкопава институциите, предназначени да ги защитават.

ДПС подкрепя върховенството на закона и ще продължава да работи за това държавните служители и свързаните с тях лица, които използват държавните институции с цел лична печалба, да платят висока цена“, посочват от ДПС.
В позицията се допълва, че ДПС насърчава всички да прилагат подходящи и ефективни мерки срещу прането на пари за справяне с рисковете, причинени от корупция.

„ДПС ще продължи ангажимента си за провеждане на реформите, свързвани с прането на пари, които водят до финансова прозрачност и отчетност. Призоваваме регулаторните органи да предупреждават рисковете от правенето на бизнес с корумпирани лица и техните компании. Твърди се, че „Делян Славчев Пеевски („Пеевски“) е олигарх, който преди това е бил български народен представител и медиен магнат и регулярно е участвал в корупция, като си е служил с търговия с влияние и подкупи, за да се защити от обществен контрол и за да упражнява контрол върху ключови институции и сектори в българското общество. През септември 2019 г. Пеевски е работил активно за оказването на отрицателно въздействие върху политическия процес в България по време на местните избори на 27 октомври 2019 г. Пеевски се е договарял с политици да им осигури политическа подкрепа и положително медийно отразяване в замяна на защита от наказателно разследване“, пише в позицията.

„Корупция по смисъла на този закон е налице, когато в резултат на заеманата висша публична длъжност лицето злоупотребява с власт, нарушава или не изпълнява служебни задължения с цел пряко или косвено извличане на неследваща се материална или нематериална облага за себе си или за други лица.“ (Чл. 3, ал. 1 от ЗПКОНПИ)
Напомняме, че г-н Делян Пеевски не е заемал висша публична длъжност от 2009 година до сега, освен че е бил народен представител от ДПС. ДПС очаква факти и доказателства, мотивирали решението на Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ“, посочват от движението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още по темата: ДПССАЩсанкциипеевски
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
0
 
1
 
! Отговори
Лаик преди 2 години
Глупаво момче излезе наш Д***нчо - лакомо,едричко.....но глупаво!!!
91
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото много е папкал!!!!!!
90
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги сащ налагат пьрво санкции след това започват ареститеЛошо за - герб
89
0
 
1
 
! Отговори
Ял преди 2 години
Га ядохте и пихте беше добре,сега ни лук яли ни лук мирисали.
88
0
 
3
 
! Отговори
Хехе преди 2 години
ДПС са прекалени оптимисти! САЩ не влизат в обяснителен режим спрямо държави,та към една партия.Обръчите от фирми постепенно ще се свиват на гевреци,на шайби и накрая на стотинки!
87
0
 
18
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
ДПС нещо са се объркали - тук не говорим само за бг прокуратурата, а за САЩ, които налагат санкции, на база на разкритията на бг прокуратурата. Да се правиш на ударен и да питаш САЩ защо ти налагат санкции, когато си корумпиран олигарх, означава да се простреляш сам в крака. Ориенталците май още не знаят какво им се стовари на главите - зашеметени са и плещят някакви глупости само от снощи насам.
86
0
 
16
 
! Отговори
;) преди 2 години
Тия пак не разбрали... Кое не стана ясно, че службите на САЩ се занимват с Пеевски и Божков, докато нашите пак не разбрали. Кое не ви е ясно пак???!!! Сладури!
85
0
 
3
 
! Отговори
ОфакНюзUS преди 2 години
От американското Министерство на финансите са съобщили, че санкциите са първите в историята, наложени само по снимка. На работилите по случая служители се оказва медицинска помощ от офталмолог и психиатър.
84
1
 
5
 
! Отговори
уточнение преди 2 години
До Анонимендо "предлагам на Доган..."Хич не му прелагай, той е по-грамотен от теб и знае, че по този закон няма обжалване - нито пред американски, национален или международен съд.Виж, по нашенските (пеевски) медии, може да се пеняви и подсмърча колкото си ще.
83
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ООООФАК, вероятно е бил първият вопъл на агите, след като са разбрали за санкциите. Чакали доказателства, сладурите..... Ами, може пък са гледали американците един клип от 2009г., където един твърдеше: "Депутатите нямат власт...властта е в моите ръце....БУРНИ ОВАЦИИ......в мен е концентрирана властта ....... аз съм инструмента на властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата....искам да сте наясно...".
82
0
 
16
 
! Отговори
ДПС преди 2 години
Доган от заплатата си купи дворците, яхтите, тецовете и държавата, категорично корупция нямааааа!
81
0
 
10
 
! Отговори
мнение преди 2 години
Смешници! Как си представят Чичо Сам да се обяснява.... и то на тях, ха ха ха ха .... само, че да не погнат и други техни съпартийции
80
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрогари, нима ще по-зволим на ФАЩ да се месят в наще внутрешних дель?
79
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДиеПиеСие-ту чакали доказателства от САЩ?!?!?!АлоУУУУ, това да не ви е вечетинка на мегдана веееее?!?!Американците да не са льольовци като вас та да ви се обясняват !!!Техен представител ясно заяви че ви информират за РЕШЕНИЕТО и толкова.Очаквам скоро и Маухмут Доган да бъде УДАРЕН !!!Милост за НИКОЙ.ДПС и ГРОБ са КРИМИНАЛНИ структури !!!
78
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС е твърдо против намесата на САЩ във вътрешните работи на суверенна България!!
77
0
 
13
 
! Отговори
ДПС-то преди 2 години
чака?!?Този път си получиха "порцията". Всички откраднати кинти в зелено, сега и в рубли не могат да ги обърнат.Ефендилер, те хамериканците са си събрали доказателствата, само че не са длъжни да ви се отчитат. Отглеждахте си го Шишито като писано яйце. Дадохте му възможност половин България да завладее.Сега освен г-н Изотзадзе, друго нема какво да чакате.
76
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами Баце кога?Или хитрата лисица и този път се спаси,като остави бушоните да гърмят,сигурно е обещал на хамериканците още самолети да купи и они да ни ги доставят 2450 година....
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС е мафия.Турска,олигархична,свързана с ДС и комунистическото ни минало.
74
0
 
5
 
! Отговори
Меди доганов преди 2 години
Дупясе очаква, но мюмюните в България нищо не очакват.!.
73
0
 
3
 
! Отговори
хах преди 2 години
Да бе все едно не знаят !