Трифонов: Санкциите на САЩ са протегната приятелска ръка от наш партньор

По думите му събудилото се гражданско общество трябва да промени България
3 юни 2021 14:43, Нели Христова
417
Трифонов: Санкциите на САЩ са протегната приятелска ръка от наш партньор
Снимка: БГНЕС

Американските санкции не са друго, освен подкрепа към това, което вече изрази българското гражданско общество. Това се казва в позиция на лидера на “Има такъв народ” Слави Трифонов във Facebook.

Ето и цялата позиция:

Гражданското общество в България е в основата на вчерашната позиция на САЩ. Защото всичко, което е написано в доклада на Министерството на финансите на САЩ, българското гражданско общество го знаеше много преди вчерашния ден и го изразяваше на площадите и улиците. Още преди 8 години хиляди граждани в десетки градове заявиха своето отношение и позиция спрямо Делян Пеевски. И твърдо отстояваха своето отношение и позиция над 400 дни.

Пак преди американския доклад, а именно през изминалата година, гражданското общество в България изрази по един категоричен начин нетърпимостта си към бруталната корупция във всички нива на държавното управление.

Още по темата
Вчерашният американски доклад дипломатично посочва корупцията по най-високите етажи на властта и ролята на прокуратурата в покровителстването на тази корупция. Но тези чудовищни зависимости ги посочи по-рано самото българско гражданско общество. Нима забравихме, че над 200 дни хиляди български граждани в десетки градове у нас, а и в чужбина искаха оставката на главния прокурор и на онзи настоящ политически лидер?

Затова американските санкции не са друго, освен подкрепа към това, което вече изрази българското гражданско общество. Те са протегната приятелска ръка от наш партньор.

Въпреки това съм уверен, че дневният ред в България не се пише от докладите на нашите лоялни партньори, а от желанията и волята на българските граждани. И така ще бъде за в бъдеще.

Не санкциите на САЩ ще променят страната ни, а събудилото се гражданско общество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


417
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
3
 
26
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
И какво намекваш бе, ***? Онзи настоящ политически лидер може да си и ти. Щото аз не помня да си критикувал или осмивал Черепа.
256
1
 
17
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Ха,ха на всички вас радевци американците ви подали ръка?!брей да му се невиди.Виена имате невероятните способности да се присламчвате там където ви е най-удобно92
255
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не използвам фейсбук.
254
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха Този партниор да не е МИШО ШАМАРА : ДДДДДДДДДДД
253
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ай ай . Точно САЩ да говори за корупция . Видяхме сноудън какво направи и как само че там му викат лобизъм , ама си чиста корупция .
252
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали пък САЩ не визират точно него в доклада си?
251
22
 
5
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 години
САЩ няма да ни решат проблема с корупцията. Ние трябва да си го решим сами. Идват избори. Да се оттървем от Бойко и дружинката му. Тези тримата може и да са давали, но Бойко и дружинката са прибирали и не са по-малко виновни.
250
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде го тошко африкански . Да го чуем и него
249
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИстуканГологлавият си държи парите в офшорки. Понеже е голям патриот.
248
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"протегната приятелска ръка", дълъг, ама видя ли колко пръста показва??? И покажи се, най после. Няма страшно.
247
4
 
35
 
! Отговори
1984 преди 2 години
Чалгарю, кой ти подари 100 000 гласа от гласоподавателите на ДПС??? Доан, нали? А, кой работи като касичка на Доан? Пеевски?колко милиона ти брои Пеевски, по нареждане на Доан, за да направиш партия, да откажеш да създадеш правителство и Фигуранта да стане едноличен господар на България. Проклет да си алчен чалгарю!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
246
0
 
31
 
! Отговори
НеВидяхаЛи преди 2 години
Хората, че от този дъска за *** не става. Не успя със субсидия за Парт. от 1лв., не стана и мажоритарния вот. Вместо това всички видяха, че е кукла на конци, каквото му напишат сценаристите това казва. За капак, ДПС ще имат, постепенно, от избори на избори все по - голям процент, благодарение на този чук.ундурр ... Да си направи сепуко и да приключва чалгапитек!
245
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малцинствата обичат неговата музика ще се намерят такива които мразят България и ще галсуват за него
244
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички кандидат за власт, дружно целуват ръка на господаря, дори когато раздава шамари.Сега вече и на най заблудените им е ясно, от къде идват установките в политическия ни елит.
243
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма такава Държава това показва каква му е полтиката - има малцинства които пак ще гласуват за него всъщност те искат да гласуват против България
242
2
 
36
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Тази гологлава чалгарска мутра има натрупани милиони в банки. Искате да го направите още по-богат ли? Неговите хора са жадни за високи депутатски заплати и за крадене.
241
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
съжелявам го човека е болен и не трябва да му се обръща внимание
240
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудно че СЛафчо не спомена олигарха, за когото в шоуто си беше казал, че му сваля шапка! Същия, на който САЩ налагат санкции.Дал рекет,не било подкуп!?А същия не знае името на човека,който бил получил милионите му.Обърка Горанов с името Владимир.Както обърка президента с фигурант в разговора с шефа на Фрог..
239
32
 
1
 
! Отговори
Ивелин Михайлов преди 2 години
Ние от най-големия Исторически парк в света до Варна подкрепяме Има такъв народ!
238
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИМА ТАКЪВ НАРОД ЩЕ ИЗМЕСТИ ГЕРБ ОТ ПЪРВОТО МЯСТО!