Д-р Ненков за трансплантациите: Да не накажат 2 мед. сестри и 3 санитарки!

Никой не споменава името на проф. Спасов, заяви лекарят
5 юни 2021 11:41, Петя Славова
100
Д-р Ненков за трансплантациите: Да не накажат 2 мед. сестри и 3 санитарки!
Снимка: БГНЕС

Служебният кабинет отстрани ръководството на болница "Лозенец" в София. Рокадите станаха заради обвинения в извършване на съмнителни трансплантации, както и за източване на НЗОК чрез фиктивни пациенти.

"В Ориента, където ние живеем, независимо, че сме членове на цивилизования Европейски съюз очевидно такива неща могат да стават". Така коментира пред Нова тв бившият служебен министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, който е специалист по анестесиозолигя и интензивно лечение във ВМА.

"Това, което се случва, не е трус в здравеопазването. Това е разрушаване и то на една от основите, на която стъпва като цяло човешкото общуване, а това е даряването", каза той.

Още по темата

"Другите теми за схеми с приети, неприети, са банални. Не са ги измислили в болница "Лозенец". Това е система, която функционира и на други места", посочи още той. И допълни: "Ако това с трансплантациите се окаже, че е така, то трябва да бъде посечено с огън и меч".

Според него, такава схема е имала и преди години, но скандалът е затихнал.

"Двама читави разследващи могат да разкрият всичко за отрицателно време. Има документи, подписи, контакти между службите. Лесно е да се види този молдовец колко пъти е ходил до Израел да види "чичо" си.", отсече медикът.

Според него важният въпрос е защо израелецът е дошъл да се оперира в България. Той обясни, че специалните служби са уведомявани за всяка трансплантация, направена у нас. "Има следа", заяви д-р Ненков.

"Прогнозата ми, която се надявам, че няма да се случи е, че по този случай ще бъдат наказани две секретарки и три санитарки", коментира още Мирослав Ненков.

Името на проф. Любомир Спасов не се обсъжда, допълни още той."Едно от най-великите изобретение на демократичното общество е мандатността".

По думите му, д-р Кацаров е реагирал на скандала, но не е ясно дали ще се каже повече по случая."Това, ако остане ненаказано, ще разруши усилията на огромен брой хора, които се занимават с трансплантации в страната", категоричен бе лекарят.

Той проследи замесените в престъпната мрежа: "Ако един ден заведат в съда схемаджията. Този, който е намерил молдованеца, който е намерил реципиента. Този, който ги е изследвал имунологично, този, който ги е оперирал, който име движил документите, който не е реагирал на сигналите на медицинския одит."

Д-р Ненков каза, че не знае как върви трансплантация на черно. Според него, няма да се намери някой, който да е толкова смел да разкрие тази схема до дъно. Според него оставката на директора на болница "Лозенец"  може да означава неговото назначаване на дипломатическо място в чужбина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МНЕНИЕ Лелее, как може да има толкова нискоинтелигентни хора като вас?!!! За какво убиване говорите?! Много филми гледате, а с кокошето си мозъче не можете да осмислите изнесените данни!!! Става въпрос за продажба на органи от хора срещу заплащане, по собствено желание, няма замесено убийство. Това което се практикуваше в страни като Индия и Пакистан! А също и за ``предреждане`` на партиен функционер в листата на чакащите за трансплантации от трупен донор.
29
4
 
5
 
! Отговори
А НЕ БЕ преди 2 години
ШЕ ГИ ОСЪДЯТ И ТИКНАТ В ЗАНДАНА ЗАДЕТО СА СИ ИГРАЛИ НА БОГОВЕ С ЧОВЕШКИТЕ СЪДБИ
28
3
 
10
 
! Отговори
НАЛИ преди 2 години
затова има санитарки и медицински сестри . Те са там ,за да бъдат наказвани за далаверите на знаещите ,можещи , велики , себевлюбени ,недосегаеми лекари.
27
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека си го казва в прав текст,че това е кьорфишек и бълнувана мрежа и конспирация! Ако се правеха по сто,двеста трансплантации на година може би щях да се осъмня!
26
3
 
3
 
! Отговори
Василев преди 2 години
За крадците от здравната система има лек и това е пръстовия отпечатък, веднага десет пъти намалят кражбите след направен анализ от данните, които имаше при въвеждането!!!Агент Алън Купър!ЦРУ!!!
25
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МНЕНИЕ - на комунегите пак фашаги и лагери им се привиждат, ...а народен съд и бесилки? не щете ли? вдигнати юмруци! .. я бе земете се скрийте, шумкари!
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
няма да има наказани отново, поне не тези, които трябва, просто ще напуснат един пост и ще им дадат друг, може би и по-сладък.
23
1
 
12
 
! Отговори
Министър на ботокса преди 2 години
Бенатова като пита гербавия министър на ботокс оня мълча като ***
22
3
 
3
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 2 години
Божков е Най-големия Хитрец в България - пусна сигнал в Прокуратурата на САЩ - така парите му са защитени от Лешоядите ГЕРБ .
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този път не мога да си представя, как няма да има високопоставени наказани.
20
4
 
14
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 2 години
Този скандал с убиване на хора , с вадене на органи за трансплантации за Партиици в Ръководството на ДЪРЖАВАТА е Непростим . Това се нарежда до Лагерите на Хитлер и Фашизма .Къде е ДАНС , КЪДЕ Е Гешев , Къде е Полицията и ГДБОП , Къде е ЕВРОПА .Канибалска Държава - Виновните трябва да имат Доживотни Присъди .Хората Виждат Престъпленията на Хунтата ГЕРБ - защо Никои Прокурор , Полицай , Съдия нямат ТОПКИ ???
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вие не си мислете, че като са направили две три уж незаконни трансплантации и като накажат някой проблема ще се реши." - Не, но мислим, че ако имаме ясни правила, следим за спазването им и наказваме провинилите се, ще спрем да бъде такава скапана държава. Освен това, транспалнтацията в Швейцария е много за теб, не за тях.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 22 - Жалко, че някой си е изгубил времето, за да те държи жив, щом пожелава такива работи.
17
5
 
7
 
! Отговори
РАЗСЛЕДВАНЕ преди 2 години
ТРЯБВА ДА РАЗСЛЕДВАМЕ ДАЛИ БОРИСОВ Е КОРУМПЕ!!! ГЕШЕВ, СПИШ!
16
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия дни четох и нещо, което новия министър не пожела да каже или още не е сигурен. А именно, че лекари от тая болница са били по спешност "командирован" със самолет в Дубай да лекуват детето на Шиши... Това ако го разрови някой...
15
0
 
5
 
! Отговори
гръцки митничари преди 2 години
Защо само сестри и санитарки?!? Тия пациенти/ и реципиент и,и донори/ нали са пристигнали от чужбина- веднага там туроператорска фирма , авиопревозвач и каквото още се сетите........
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато беше служебен министър и редовен зам министър се оплете в далавери и документи престъпления, които скоро ще го извадят до Деянов и Спасов. Разследвайте и онова професорче от БЧК с къщите.
13
0
 
13
 
! Отговори
КОРУПЦИЯ! преди 2 години
КОРУПЦИЯТА Е БИЧ, тя трябва да се ИЗЧЕГЪРТА
12
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ненков е един шут и нищо повече. Скоро ще бъде разследван шут
11
3
 
16
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 2 години
БЛС къде е. Тези хирурзи, извършили трансплантациите, защо още имат лекарски права?Или и БЛС са мисирчета на същите господари...