Спортният министър: Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове

Той заяви, че на едно дете му е станало лошо
Обновена: 18 юни 2021 17:00 | 18 юни 2021 17:00, Нели Христова
201

Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

В най-скоро време от проверките ще станат ясни много неща. Лесно е да събереш 20 човека и да правиш циркове. Предполагам, че тази седмица, може утре, в неделя или понеделник, ще бъдете уведомени. Аз ще направя констатация. Със злоупотреби се занимават други органи, аз не съм прокуратура. Всички се проверяват: тото, Спортна база, Академията. Това обяви служебният спортен министър Андрей Кузманов на извънреден брифинг в сградата на Министерството на младежта и спорта.

Още по темата

Поводът за брифинга бе неочаквана среща на Кузманов с председателя на Българската федерация по ММА Станислав Недков-Стъки, който по-рано днес се появи пред Министерството със свои сподвижници и влезе в кабинета на министъра, за да поиска обяснение за изнесените данни в сряда от Кузманов и Антон Кутев, че Федерацията по ММА е взела над един милион лева от държавата като финансиране и по програми.

"Обвиненията срещу г-н Недков - меко казано, няма такива обвинения. Просто е констатирано, че г-н Недков, какво всички останали, е получил пари. Предходният министър е определял правилата, по които са били финансирани федерациите. Г-н Недков се съгласи с мен, че ако има възможност, тези правила трябва да бъдат променени, защото има правила, които не са спазени при някои федерации. На Недков не мога да му се извиня, единствено той, както се прави на мъж, можеше той да ми се извини, защото той нахлува. Аз не нахлувам в никой дом, в личното пространство. Не съм му се извинявал. Много е лесно да събереш 20 човека и да правиш циркове. ММА бойци, на едното дете му стана лошо", обясни Кузманов.

"Г-н Недков е влязъл тук като председател на Федерацията ММА. В момента се вадят записите от камерите, които ще ви бъдат предоставени, за да видите как е влязъл. Помолих г-н Недков да влезе като представител на Федерацията, представителите на ПИК бяха тук, вие си правете изводите, и почнахме да си говорим на темата кой е кум, кой е сват и кой е на булката брат. За 2018 година Федерацията по ММА е получила 177 хиляди лева, 2019 - 192 хиляди, 2020 - 210 хил., 2021 - 220 хил. Сумарно събрано това нещо води до една цифра около милион. По програмите: за 2018 - 34 800 лева, 2020 - 39 953, 2021 - 118 073 лева. Тези пари може да стане ясно как са изразходвани, след като свършат програмите. Всяка една организация в края на годината дава отчет", допълни той.

"Аз съм тук като експерт, в нито една партия не съм бил участник. Не отговарям за чужди думи. Общата сума, която е казал г-н Кутев, ако съвпада с тези цифри, е вярна. Ако той е казал по-различна цифра или е казал тази цифра в определена дейност, питайте го него, може и лапсус да е. Повдигаме въпроса за тези програми за хазарта през годините, защото конкурсните правила и критерии за участие будят съмнения. Прави впечатление, че организации, които са отстранени по определени критерии, други организации също не отговарят на тях, но не са отстранени. Прави впечатление, че четири организации всяка година печелят пари", каза още по темата Кузманов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
10
 
14
 
! Отговори
СТЪКИ Е... преди 2 години
....ЗА ПРЕЗИДЕНТ, ЗАЩОТО Е МЪЖКАР!!!!ДОЛУ ВОЕННАТА ХУНТА!!!!
117
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само слушаме колко зле било, но нещо конкретно да са направили? Не, само изпълняват поръчки на Радев, да подгонят Стъки който явно доста го мрази, сигурно иска в концлагер да го вкара, ама сега не сме комунизма ало, осъзнайте се.
116
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вървим към диктатура. С помощта на Слави, Мая, Божков и сега новите Маринела, Ветко. Чакайте Галеви и т.н.
115
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо само проверки се правят? Служебното правителство кога ще покаже как работи, какво може, да реши важен проблем.
114
4
 
7
 
! Отговори
До хм преди 2 години
Отиди в залата на ММ-ЕЙ и там на ринга го кажи на момчетата :)))))
113
5
 
4
 
! Отговори
хм преди 2 години
какви са тези програми за хазарта ???да не би минестерството да е финансирало такива програми? престъпление и тези федерацци мма имат ли медали спечелени за какво толкова пари взимат и сега божков го няма с талончетата има ефбет навсякъде искачат утре правя федерация за игра със стъклени топчета и ще искам не по малко от милион
112
13
 
20
 
! Отговори
За 80-те % преди 2 години
Зле било при Борисов?????!!!!!!Кога бе, къде бе, дайте факти!!!Кога бяхте заключени, цяла Европа беше под ключ а тук ходеха по заведения!Цяла година уикенда ходят в Гърция да си харчат парите! С една заплата вече си взимаш кола! И още и още и още ... !Ами сега БСП, ИТН и Радев ша ва оправят!
111
5
 
14
 
! Отговори
мда преди 2 години
Но никак не е лесно да се скриеш от некомпетентността си,нали?Обвинения съшити с бели конци,като всичко останало в това служебно правителство. Такъв пуч е настанал,че не знам по Тошово или по Сталинско време живеем?И не са приключили още,докато не разчистят пътя на господаря си Радев,за да си наложи силово дикататурата,а с гласовете си подкрепяте точно това,гласувайки за разните му там партии и неосъществени продажни политици.Ще видите след изборите какво ще правят,само почакайте.
110
2
 
3
 
! Отговори
- преди 2 години
До Анонимен 126 Не Борисов, а Царя и то за 800 дни като ни свърза с някакви шейхове готови да инвестират.
109
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жалко че Борисов ни изкара от соца и станахме европейска държава а сега Манолова, Дончева и Радев (лицата на протеста хахаха) ни връщат в пионерската организация
108
2
 
2
 
! Отговори
от Шумен преди 2 години
а буалки носеха ли
107
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е нелепо човек от това правителство да говори как се правят най-лесно циркове. 😄
106
10
 
12
 
! Отговори
Много е лесно преди 2 години
Много е лесно да седнеш на министерско кресло за малко и да се приемаш за много специален и ММА не са прави но и разни измислени министри и призидент да си стоят в къщи при фустите
105
12
 
18
 
! Отговори
Към Москва хооодом.. преди 2 години
Хора не усещате ли как президентът Радев връща комунизма, само вижте муцуните, изказа и интонацията на служебното правителство, същински диктатори, по-възрастните ще ме разберат!
104
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво Стъки ,тъй нареченият министър съвсем се опитла като пиле в калчища! Цялото "служебно правителство" трябва да отговаря ЗА НЕДОКАЗАНИ ОБВИНЕНИЯ И УВОЛНЕНИЯ!ТОВА СИ Е ЧИСТА ХУНТА!
103
10
 
10
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Федерацията е взела пари за дейността си, но в крайна сметка е доставила и резултат, нали така? Защо всеки се вторачва в това, че са взети пари? Ами взети са, да. Затова има програми, да се дават и взимат.
102
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А маямата като ги събираше тогава викахте че ги биели . Двоен аршин . То за комунисти винаги е било така наши и ваши.
101
5
 
13
 
! Отговори
? преди 2 години
Защо ли се сещам за едно нахлуване на Мая Манолова и едни майки?
100
8
 
12
 
! Отговори
Доцента преди 2 години
Че вие цяло лято правихте циркове с 20 души на площада.
99
8
 
10
 
! Отговори
Кръгом и напред преди 2 години
Тоя омразния Кутев, дето беше заклеймен от цяла демократична република България сега се радва на всенародна обич!Да се чудиш на този *** народ, БСП която докара България до просешка тояга и фалит сега е ухажвана от простия народ!Къса памет се казва! Да настъпиш три пъти мотиката явно чипа е за смяна!В тоя ред на мисли простия народ чрез Манолова, Дончева, Радев и Слави връщат комунизма и респективно държавата 30 г назад! Успех на тези които остават в комунистическата ***!