Шефът на ДФЗ съден за измами, но после той осъдил държавата

Борис Михайлов е бил оправдан по делото
199
Шефът на ДФЗ съден за измами, но после той осъдил държавата
Снимка: БГНЕС

Новоназначеният директор на Фонд „Земеделие“ Борис Михайлов е съден за документални и данъчни измами, но е оправдан и дори впоследствие е осъдил държавата за това, че е набеден.  

Още по темата

По-рано от ГЕРБ попитаха дали той е с присъз за данъчни измами.

„През 2004 г. се опитах да намаля корупцията в данъчната система и бях арестуван. Сега във Фонд "Земеделие" пак ще се опитам, затова ГЕРБ се опитват да ми нанесат имиджови щети. Следващия път ще си търся правата в съда“, коментира той обвиненията.

Говорителят на правителството Антон Кутев коментира, че Тома Биков и Томислав Дончев от ГЕРБ много добре знаят, че срещу Михайлов са водени дела.

Кутев обясни, че има решение на Софийски градски съд, с което се прекратява производството срещу Михайлов.

„Сагата продължава - през 2013 г. Михайлов завежда дела срещу прокуратурата и 2014 г. на втора инстанция Софийски апелативен съд издава решение, с което решава, че осъжда прокуратурата да плати доста сериозно неустойка - десетки хиляди левове. Ето и изпълнителен лист, с който се нарежда да се изплати на Михайлов сумите и документ от Софийски районен съд от днес, че е неосъждан - свидетелство за съдимост“, обясни Кутев като показа документите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
4
 
7
 
! Отговори
Право на отговор преди 2 години
Кой обяви цена на Техноимпекс, за да бъде купен за $70 000 ?А кой го купи - знаем!
103
3
 
15
 
! Отговори
до 118 преди 2 години
А къде се крие онзи с трите джипки и въоръжената охрана до зъби? Как се казваше? Дългия ли беше? Къде се крие Славунций? Защото онзи ден в Пловдив не допуснаха студентите с водичка? Изхвърлиха водичката на студентите. 200 деца бяха оставени 4 часа без вода защото можело някой да нацели кофата на Трифонов. Къде се крие и защо се крие? Защо не си покаже носа или бас.....туна каунаа???
102
3
 
13
 
! Отговори
до 115 преди 2 години
И Техноимпекс също. Нинова питайте за Техноимпекс! Само лустрация ще спаси България. Виновните за трите фалита на България да нямат достъп нито до постове в държавата, нито до НС, нито да могат да са преподаватели в университетите. Но те произведоха в Доктори на науките, Философи и Професори.
101
11
 
8
 
! Отговори
Фугуранта Бойко преди 2 години
До до 99: Фигуранта е само един и това е бат'ти Бойко. Крие се в дупката си и вече никой дори и не иска да разговаря с него. Мина му времето.
100
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДФЗ и НАП се ръководят от престъпници - това е Промяната на Чалгарите и комунистите !
99
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали съдебната ни система е корумпирана и гнила, значи колко мъже да е оправдан по втория начин! Тук въпросът не дали е оправдан или не, а защо ченгерастите назначават компрометирана личност в противоречие с намеренията им за прозрачност и почтеност?! Наивните хора обаче си траят и си мислят, че със стари управници, ще постигнат нови резултати! Не ме занимавайте, отивам на море!
98
1
 
7
 
! Отговори
Истината не е Гешев преди 2 години
До До108: Какво общо има Гешев? Много общо има даже. Колко герои на прехода минаха по тоя път. Когато прокуратурата представи (умишлено) в обвинението кьорфишек доказателства, обвиняемият излиза невинен, че даже и осъжда държавата. Къде са тези, които приватизираха, Кремиковци, БГА Балкан, БТК и т.н. Всички са невинни.
97
2
 
8
 
! Отговори
до 99 преди 2 години
Фигуранта е само един и това е Румен Радев. Черепа го нарича така с едно от СРС-тата с Огнян Стефанов. Васил Божков - Огнян Стефанов (10 юни 2020 г.) ВV Божков казва: "Но аз мисля, че Гешев не ни е проблем, ако спечелим властта, щото мо"е да му орежем правомощията без да променяме Конституцията. (...) Като го напраиме фигурант като Президента, точно кво ше ни вреди Гешев... (...)"
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кутев се опъна на колхозничката Нинова, каза некои нещица които не са приятни за Нинчето :)) Почва да ми се издига в очите, не бил само *** :))))
95
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Типичен случай на сплашване на свидетелите срещу Михайлов. В България е пълно с такива неосъждани и невинни граждани като гражданина Михайлов.
94
3
 
11
 
! Отговори
до предния преди 2 години
ФАЩ отсвириха Чери мой човей и прасчо по негов сигнал. Бойко си е още номер 1 ако не си разбрал и така ще си остане.
93
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо от САЩ отсвирха Борисов , като свалиха доверието от него , или вече няма ТВ-СЕВДА и не знаеш?Защото е СЛУГУВАЛ НА ЕРДОГАН И К-Р-Е-М-Ъ-Л !Сега разбра ли КОЙ е слугувал на Кремъл , но нали не си генерал като Баце -''вожда'' ви а си пехотинец , за това не си уСВЕДОМЕН !Айде бЕгай , на катерушките
92
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбрах каква е връзката между Михайлов и ГЕРБ през 2004 година. Явно че Кутев вижда такава. Много е важно и с какви мотиви другаря Михайлов е освободен от съда. Да не би да са поради липса на доказателства и отказ на свидетелите от показанията си. Щото тогава става още по страшно за ДФЗ.
91
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво е ~|присъз|~ на български? Не намерих такава дума в речника или е някакъв сленг на днесбг! Дайте осветляване скъпи журналисти езиковеди! Аз също мога да пиша за епидрилност на моравските трайноли, ако ме разбирате, нали?
90
7
 
2
 
! Отговори
Истината не е Гешев преди 2 години
До Кое е истина: Да оправдаят Цецо Цветанов когато Бойко назначава главният прокурор не беше трудно. В теорията на вероятностите това се нарича сигурно събитие.
89
5
 
6
 
! Отговори
Handel преди 2 години
Забележете заглавието колко тенденциозно е изкривено. Като че ли е на агенция ПИК.
88
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почна ударно Геша, после последва мълчанието на агнетата, нормално за територията :))
87
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И как ще го махнете гешев бе мутрочалгарчета,как?Кьовеши му даде пълна подкрепа ,а на фигуранта директно му каза да не се меси където не му е работа !
86
9
 
2
 
! Отговори
Тикволандия преди 2 години
И какво се разбра накрая: новоназначеният директор на Фонд Земеделие Борис Михайлов е съден за документални и данъчни измами, но е оправдан и дори впоследствие е осъдил държавата за това, че е набеден. .......................................................... Още един гербаджйски кьорфишек отиде в небитието. Че Тома Биков е лаладжия на ГЕРБ се знае отдавна. Но поне Томислав Дончев не трябваше да се излага по телевизията да пита "Съден ли е новоназначеният директор"?
85
1
 
11
 
! Отговори
Кое е истина преди 2 години
Борил корупцията по време на царя и комунистите т.е. комунистите тогава ли са били корумпирани или сега че нещо се обърках ?Що не вземете да назначите някой честен човек дето не се е ровил в далавери.Той и Цветанов беше оправдан, ама дали е честен, просто питам ?