Тошко Йорданов: Корупцията беше издигната на държавно ниво

"Има такъв народ" няма да се коалира с ГЕРБ, БСП и ДПС
23 юни 2021 18:12, Нели Христова
366
Тошко Йорданов: Корупцията беше издигната на държавно ниво
Снимка: БГНЕС

В България политиците са на върха на корупцията. Това заяви пред bTV заместник-председател на „Има такъв народ“ Тошко Йорданов. Заедно с него в студиото беше и водачът на листа Ива Митева.

„Доскоро имахме хора, които по квалификация трябва да са престъпници, които си имаха държава. Тук корупцията беше издигната на държавно ниво, това беше начин на функциониране на държавата. (…) Министерства и агенции са работили, за да има корупция, а не за да няма За да се отклоняват средства, което си е чиста кражба“, каза Йорданов и допълни, че ако корупцията в държавния апарат се ограничи, това ще направи българите по-богати и по-добре живеещи.

Йорданов отказа да коментира с кои други политически сили би се коалирала партията в следващото Народно събрание. Той добави, че такъв разговор може да има, след като резултатите от изборите са ясно. И все пак ИТН няма да работи с ГЕРБ, БСП и ДПС, независимо от обстоятелствата.

„Има решения спрямо всеки един резултат на изборите. Ние не знаем все още кой вариант. Има такъв, при който въпросните три партии на протеста, извън статуквото, да имат 121 депутати или повече. Има вариант, в който да нямат и такъв, в който да имат много повече. За всеки един от тези варианти имаме готов отговор, но няма да го кажа сега“, добави той и не изключи варианта отново да върнат мандата.

„Когато нямате гласове в пленарната зала и всеки ден влизате с една или друга уговорка, и кворумът ви виси, не може да вземете нито едно решение. Има много парламентарни хватки, за да се прекрати заседание, няма как да се продължи да се работи без мнозинство. По-достойното поведение е да кажеш: „Да, ние не можем, но не искаме да ни извивате ръцете“, посочи Митева.

Йорданов обясни, че ПП „Има такъв народ“ е създадена заради липсата на политическа реакция след решенията от референдума през 2016 г. „Политическата класа го неглижира, изхвърли го в кошчето, без да броим фалшификациите, които направиха и ние доказахме в съда. Имахме два пътя или да се откажем, или да продължим“, добави той.

Митева заяви, че е избрала да влезе в политиката, защото има много закони, които трябва да бъдат преразгледани: „Аз влязох, защото се изморих да променяме ежедневно законите, изморих се хората да не знаят всеки ден какви права и задължения имат. Смятам, че Народното събрание трябва да започне по-бавно, по-задълбочено, по-обмислено трябва да се правят законите“.

Според нея новите депутати първо трябва да преразгледат законите, свързани със съдебната власт.

„Време е за нов Висш съдебен съвет. Тази форма, която е приета през 2015 г. е неработеща. Трябва да се преразгледат съдийската и прокурорската квота, трябва да се разделят. Прокуратурата трябва да се отдели от съдебната власт. (…)Спецсъда и спецпрокуратурата също са на дневен ред, изготвихме законопроект, който предвиждаше закриване, но това трябва да стане много внимателно“, посочи Митева.

Йорданов допълни, че според него специализираното правосъдие в момента се използва за „бухалка“. Зам.-председателят на ИТН обясни, че партията не се отказала от мажоритарния вот и ще работи за въвеждането му в следващия парламент.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и да виете и да не виете ИТН ще хванат минимум 30 %, и ще управляват държавата, а престъпното трио ГЕРБ,БСП, ДПС ще трябва да се сбогуват с власта завинаги, ТОВА Е !
42
13
 
5
 
! Отговори
Слабоумен Тикволюбец преди 2 години
Аз обичам Бойко и ще гласувам за ГЕРБ ( ако разкрият изборна скция в Карлуково)
41
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какъв ли трябва да си се помислил та да ходиш с 3 джипа мутри на среща със студенти и да ги бъркаш и обискираш като престъпници.
40
2
 
17
 
! Отговори
Учиндолец преди 2 години
тази Митева, май след казармата я но все пак е била преЦедател, сега и чичо Божко е дал парички, много, става за премиер и... да върне мандата, защото други шах*матистки нямат
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чичо Тошко, нещо за аферата Емири ще ни светнеш ли?
38
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Откакто невъзмутимо се разходи сред плюещите го патрЕоти, взе да ми прави впечатление полуръстовия :)) Има топки определено, Славчо нема, затова той е лицето на партията :))
37
2
 
21
 
! Отговори
до 44 преди 2 години
Не, вика му Трижипко Осемохранитков. Да сме точни, то такива конвои без да е от НСО никой няма. Даже Бойко сам си кара. Тая чалга примадона иска да е недосегаема.
36
1
 
25
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
И откога е така с корупцията в България бе, "Има такъв ташшак"? Щото аз помня как хора носеха дамаджани с ракия и луканки още през 1970 и нататък на разни БКП-ейци, за да уредят някой на работа или да му осигурят ремонт на колата.
35
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бат Тошко, що викаш на Борисов Джипко бибитко, а на твоя шеф Трифонов не викаш Трижипко бибитко? А ?
34
2
 
11
 
! Отговори
до до коментиращите преди 2 години
На вид ли? А кой вика на Борисов - ***, тиква, буц, боката, бащицата, братиньо? Тошака, че е противен тва дори тея дет му се кефите няма как да отречете. Споко, няма да го гледаме още дълго.
33
1
 
18
 
! Отговори
Итн брои малоумници преди 2 години
Дам, болният пак ще мисли 20+ дни кой ратаи да прати да върне папката на секундата. Ясно е, че мнозинство няма да има, както е ясно и, че нито са говорили с останалите, нито имат такова намерение. А клоуните + ристю + маяма ще имат макс 35%. Да не говорим, че това са субекти и електорати, които нямат дори една пресечна точка. И друго каза, което тук не го пише. Че нямало никакъв проблем да се гласува пак и пак?! Е, вече е повече от ясно. С гласовете за тези идЕоти преброим ***.
32
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да си много вдлъбнат за да гласуваш за тия карикатури,ама дългогодишното опростачване на няколко поколения явно дава резултат щом ще са втори.Няма друг такъв ппрроосстт народ просто.
31
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко, верно ли, че Митева ще е премиер на България? Питам щото в наше село казват, че Митева е човек на Доган.
30
1
 
21
 
! Отговори
смутен преди 2 години
Тоя паткан явно се е умопомрачил покрай возенето в жипките и охраните със заглушители в куфарчета. Пътник е.
29
1
 
2
 
! Отговори
Военен режим трябва! преди 2 години
И Трудови лагери преди и след него.
28
0
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
А пък щото Трифчо хич не е корумпиран. Смешници.
27
17
 
1
 
! Отговори
до коментиращите преди 2 години
жалки сте -като нямате аргументи обиждате на външност и на име !За мен е ясно какво казва - Народа Не иска геп,дпс и бсп !е освен тяхните охранени деца и сродници , ама Лапачката Свършиии !
26
1
 
19
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
ДОКАЗАТЕЛСТВА!!! Стига общи приказки.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи с ВМРО може така лли.
24
2
 
32
 
! Отговори
Gt преди 2 години
Тошко Турски!