Софиянски: При влизане в еврозоната, подпечатваме нашата бедност!

Това е грешка, която засяга обикновените граждани, заяви той
7 юли 2021 15:11, Петя Славова
301
Софиянски: При влизане в еврозоната, подпечатваме нашата бедност!
Снимка: БГНЕС

"Ще подпечатаме нашата бедност, ако сега влезем в еврозоната". Това заяви пред БНР Стефан Софиянски, бивш служебен премиер, чието правителство прие валутния борд в България.

"Влизането ни бързо в еврозоната ще бъде грешка, ще бъде тежко засягане на интересите на обикновения български гражданин", коментира още той и изрази категорично мнение, че трябва да приемем еврото, но:

"Не виждам обективна възможност приемането на еврото да стане по-рано от 5-6 години".

Още по темата

Според него на страната ѝ трябват 2-3 години ръст на БВП между 6 и 10%, както е било в други държави, които в такъв момент са приели еврото:

"Когато имаме силен икономически растеж и инерция на икономиката, тогава влизането ни в еврозоната ще бъде много по-леко, защото тази стабилна икономика ще стои зад българския лев".

По думите му, когато зад лева стои силна икономика, трябва да се промени благоприятно курсът на лева и страната да излезе от валутния борд.

Трябва да се осигури и ръст на доходите, добави още Софиянски и уточни:

"Пътя, по който България трябва да мине, е силен икономически растеж, излизане от валутния борд, постигане на по-благоприятен курс на лева и тогава те ще ни молят да влезем в еврозоната".

Стефан Софиянски подчерта, че датата не е факторът, който определя влизането на страна в еврозоната: "Факторът е развитието на нашата държава", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
16
 
! Отговори
То пък иначе преди 2 години
като земем да се замогнемеее...мани мани. Вкарваме два гола и зимаме два милона...като в рекламата...айде стига глупости.
10
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх ги е защото ще се осветлят парите им и минавайки през ЕЦБ, вече няма да има плащане на осигуровки на минимална работна заплата, пари в пликове и фалшиви договори... Хората ще се осигуряват според реалния им доход и един ден, ще взимат достойна пенсия. От това ги е страх олигарсите и работодателите, и настройват мнението на хората. Софиянски е един от тях и няма как да говори друго.Свършва ви времено хитреци долни! Много преядохте и сега ви чака голямо повръщане...
9
8
 
35
 
! Отговори
Вземи го тоя! преди 2 години
Пълен невежа е тоя. За такива изказвания трябва да се носи наказателна отговорност. Не ми е ясно как може толкова некадърност да ни залива отвсякъде в тия медии. Кмет, служебен премиер...В България има кадърни хора! Показвайте тях! Не тоя с дименцията!
8
7
 
33
 
! Отговори
asd преди 2 години
щом тоя го казва значи трябва да приемем еврото час по-скоро!
7
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-сигурният маркер, когато се говори по тази тема е кой говори против...Щом лица като С. са против, значи сме на прав път!
6
18
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежко засягане беше връзването на лева към еврото, защото еврото отдавна не струва 1.95583лв, а повече и това спира доста инвеститори.
5
30
 
10
 
! Отговори
селянин преди 2 години
един хляб= 0,6 еврослед приемането един хляб=1,2 евроне питайте старило а патило
4
14
 
41
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
За еврозоната най подготвен е боко тиквата с неговото чекмедже
3
10
 
20
 
! Отговори
Сега преди 2 години
Нямам представа подпечатваме, запечатваме И каквото казва там Софиянски, и който и да било друг при 300 евро минимална работна заплата 541 евро средна работна заплата, 141 лв което е 70 евро социална пенсия е абсолютен смях да говорим за евро абсолютен!!
2
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя старец Мафиянски зетя на Черепа се из-пръц-ка по темата. Ей заради такива мафиоти трябва да сме в Еврозоната! Мръсните им ръце няма да могат да крадат под контрола на ЕЦБ - справка Гърция как и туриха усмирителна риза като крадоха и лъгаха политиците им. По добре за обикновения човек
1
32
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН РЕФЕРЕНДУМ за ЕВРО ВАЛУТАТА!!!!!!!