Новият парламент ще е като стария, у нас няма държавници

Има наглост у някои политици, смята поетесата Маргарита Петкова
20 юли 2021 10:15, Ния Христова
57
Ще успее ли да донесе новият парламент нещо ново и по-различно от 45-ото Народно събрание, което имаше кратък живот?
 
"По същия начин ще изглежда този парламент. Политиката е нещо, което винаги има фарсов привкус. Понякога се превръща в тежък трилър. Промяната не става с вълшебна пръчица. Промяната е много трудно нещо. В продължение на 3 десетилетия винаги съм казвала, че Преходът при нас всъщност не е започнал", коментира поетесата Маргарита Петкова в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
"Винаги се гневя на глупостта и дебелоочието. При политиците е особено видно. Има наглост у някои политици. Трябва да знаят, че днес си на върха, но утре мандатът ти свършва и трябва да плащаш. Много бих искала да се плаща на изхода от политиката", каза още тя.
 
Според нея общуването във Facebook са "детски неща". По думите й не може да се контактува чрез Facebook. 
 
"Съставянето на проектокабинета, който г-н Трифонов даде на обществото, крещеше това: Няма да мине, братя и сестри. Той е успешен шоумен, но не е глупак. Съветниците му, предполагам, са много умни. Тежко е да управляваш в тази ситуация", сподели още поетесата.
 
"През тези 30 години много политици се изредиха, държавници няма. Политик е сегашният президент, има белези на политик. Държавник е този, който познава законите, милее за държавата и знае кое е добре за народа в тази държава. Без емоции. Има и свестни хора, които се жертват да си оставят професията и да отидат да търкат пейките в парламента", категорична е Маргарита Петкова.
 
На въпрос дали има стих, който описва днешната политическа ситуация, тя посочи, че това трябва да е някоя тежка епиграма. Тя е на мнение, че депутатите трябва най-малко да са прочели "Под игото" и "Чичовци".
 
Според нея мечтата на Бойко Борисов е да стане президент на България. Тя допуска, че по тази причина се е отказал от депутатското място в новия парламент. На мнение е, че Борисов и Трифонов по-скоро ще се разберат, отколкото да има по-сериозен сблъсък между двамата.
 
"Г-жа Армутлиева се отказа от номинацията си, самият Трифонов оттегли номинацията на Николай Василев. В културата са много сложни нещата. Знам как няма пари. Правилно е трите основни стълба на едно общество, махайки икономиката, да са здравеопазване, образование и култура. Те касят всеки българин, тези неща обикновено се неглижират", изтъкна Петкова.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
4
 
! Отговори
Гаро преди 2 години
БГ парламент: Нов бардак със стари к.. р...и или ако по ви харесва стар бардак със нови к...р...и
45
0
 
6
 
! Отговори
Рошко преди 2 години
Това е истината- няма държавници. Сменяме едни мутри с други, едни тикви с други и все сме в блатото. Стига вече- 30 години ви траем. Вместо държавници в НС отиват лапачи
44
1
 
4
 
! Отговори
до44 преди 2 години
ти явно си потомък на онез държавници де се показаха като лалугери от гората един слунчев септеврийски ден и мъдро управляват 70-80 години от тогаз
43
0
 
1
 
! Отговори
Тълковен речник преди 2 години
Държавник: Човек, който заема висш пост в държавните органи на властта. ....................... ***: Чудовище в скандинавските народни поверия. Троловете са свръхестествени същества подобни на великани и обикновено враждебно настроени към хората.
42
1
 
1
 
! Отговори
Мунчо преди 2 години
До 40. Познавам Рашков от 1980 година. Жалко, че младото поколение не знае, какъв е този човек. Ще го научат, ама по трудния начин.
41
3
 
5
 
! Отговори
Суверенът преди 2 години
Кацаров - оставка, Комитова - оставка, Рашков - оставка. Вървете на майната си !
40
1
 
9
 
! Отговори
Емо преди 2 години
Госпожата не си познава нито народа нито политиците.Това мога да и посоча.
39
1
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
е как ще има държавници като това се генерира с поколения учене и опит а ниеот 1878 до сега се управляваме само от цър-ву-ли
38
2
 
5
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До в БГ: На тебе и два чифта очила да ти сложат, пак няма да видиш държавник, просто защото не знаеш какво означава това. Давай мнения за футбол, от това всички разбират.
37
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази няма ли поне веднъж да се изкъпе?
36
7
 
12
 
! Отговори
в БГ преди 2 години
няма държавници откак комунисттите ги избиха по времето на Съветската окупация у нас, оттогава има само издънки на другарите наричащи се с всякакави имена - СДС,БСП, ДПС И прочее
35
6
 
3
 
! Отговори
Стига глупости преди 2 години
До Анонимен 37: Пак ли " бягайте, комунистите идат"? Малко ли ни бяха три мандата на Бойко през които бяхме на дъното на ЕС, а инвестициите стигнаха до нулата. Стига г'лупости.
34
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не ме интересува вече свързано с Парламента. Там вече преобладават едни хора изтъкани от злоба и отмъстителност. Там удобно се разположиха хора от старите структури на държавна сигурност. Тези могат да бъдат разпознати само от по-възрастното поколение, което не ги е забравило. Тежко ви млади хора, ако те ще ви определят живота.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите от БСП/ДС/Радев и креатурата им ИТН, подкрепяни от Божков, искат абсолютната власт в България. Кой ще инвестира в такава държава, на руските слуги и руските мръсни пари? Освен някой косовар, успял на запад.Като този, който доведе Киро Харварда, с електрическите коли. Хем скъпи, хем България, да му плаща милиони.
32
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фигуранта имал белези на политик- на коя ли част от тялото му са? Защото външно не се забелязват?
31
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите от БСП/ДС/Радев и креатурата им ИТН, подкрепяни от Божков, искат абсолютната власт в България. Кой ще инвестира в такава държава, на руските слуги и руските мръсни пари? Освен някой косовар, успял на запад.
30
2
 
5
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Защо трябва да извадите една поетеса да дава мнение за парламента и политиката. Не че не може да има мнение, но колко може да се взема на сериозно? Имаме толкова политици, политолози, социален антрополог и т.н. Като видя "поетеса" все се сещам за знаменитият стих на Радой Ралин: "Завърти се, пое_е се и станала поетеса".
29
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи когато се управлявахме по СевдаТВ нямаше проблем. Когато чекмеджан джипков на живо у фейса разкарваше министри, директори на болници по села и паланки си беше ОК. Когато чекмеджан управляваше и НС и не искаше да стъпи там, даже скъса менискус когато го привикаха, пак си беше ОК.Не харесвам нито Слави, нито неговите фейсбук решения, НО по времето на герберащината НИКОЙ не излезе да каже, че управлението на една държава не може да е такова. Къде се криха всички тия?
28
9
 
6
 
! Отговори
ГЕРБЕРАСТИЯ ТУЛУПОВА преди 2 години
Мноо *** дразни тоа Радев. Нито мое джипка да кара, нито мое дуспи да испалнява по 5-6 пъти докат фкара, нито знае ''конграчулейшънс''. Само кат му чуа името и са разтрепервам. Получих вече условен рефлекс, кат чуя Радев и започвам да лая
27
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм доволен от служебния кабинет, справят се добре военните, само харвардчето се изложи с е-колите, ама сме свикнали :))